Spajanje kamere na OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje kamere na OS X

21.09.2012 | 20:44
Imam cameru cannon legriu HF 20 i danas sam je prvi put spojio na mac.OS X kameru prikazuje kao disk i vidi se u finderu a iPhoto i image capture ne prikazuju da je spojena kamera.Neznam jel to normalno na macu.Prilikom prvog spajanja na mac morao sam formatirati flash memoriju (32GB)na kameri da bude čitljiva sistemu.Svejedno mi je gdje će mac prikazati sadržaj kamere,dal kao HD ili u iPhoto ili image capture,ali mi nije svejedno da mi to prikazuje na ovakav način kao na slici?

Znači AVCHD nije mapa nego nešto od QuickTime playera i mogu taj fajl samo s terminalom otvoriti.U tom fajlu su tri filma koje mogu samo otvoriti....ne mogu ga ni preseliti,kopirati niti bilo šta drugo s tim fajlom raditi, do pogledati filmove.

21.09.2012 | 21:14
Nije to baš normalno. Inače kad spojiš kameru ili fotić, ona bude dostupna iz iPhoto, Digital Imaging i iMovie.

A što kad spojiš čitač kartica pa turiš karticu u njega (ili turiš karticu u ugrađeni čitač ako imaš takav na Macu)?
21.09.2012 | 21:52
Kad gurnem karticu od fotača otvori mi se iPhoto,samo na kameri imam ugrađenu flash memoriju 32 gb pa ne mogu nego samo da spojim kameru na mac.Ta flash memorija je formatirana u fat ex-dos sistem...čini mi se.Možda da probam formatirati u neki drugi oblik?

p.s. ili je možda bilo nešto na memoriji i to je izbrisano prilikom formatiranja,pa je to sad problem?
21.09.2012 | 22:17
A što kaže uputa od kamere? Ima li možda neki softver od kamere koji možeš instalirati pa da su ti filmovi dostupni?
21.09.2012 | 22:51
Nije to nova kamera,radila je s PC normalno i nije bio potreban software,ali izgleda da ću morati pogledati uputsva,imam to negdje spremljeno.
22.09.2012 | 09:36
Ipak je stvar do ML,na air_u imam lion i sve uredno radi bez ikakvog software na njemu.Na miniju sam instalirao software za kameru i ti programi ne nalaze kameru...soft je bio za 10.7,pa možda je u tome kvaka.Budem probao na ML instalirati vlc player pa možda vidim te direktorije na normalni način kao na lion_u.Evo slika kako ulazim na direktorije redom na lion_u i tako mi je bilo i na PC nekad.

10.10.2012 | 16:00
Novost na ML-u jest upravo ta da AVCHD foldere prikazuje kao file. Slicno kako i foldere applicationsa prikazuje kao .app file. Ako trebas do MTS i drugih fileova, desni klik na AVCHD "file" i "Show package contents."

Inace, ovo ti moze pomoci oko AVCHD fileova na Mac-u:

www.divergentmedia.com/clipwrap
10.10.2012 | 22:51
Hvala na pomoći,ali mi je glupo bacati 50 $,na nešto najosnovnije što bi sistem(poput liona) trebao podržavati.Rađe budem na lap filao filmove,pa onda na vanjski disk....budi izašli valjda drajveri i za ML,samo treba vremena.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 8 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO