SVE NA NOVO !!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SVE NA NOVO !!!

29.08.2012 | 14:02
Ciao decki, molim vas pomoc

Imam gore mac os x 10.5.8 i VM ware fusion koj pokrece windowse

Zelim kompletno sve izbrisati i instalirat sve na novo, ali htjeo bi, ne da se samo ubaci cd od mac-a i reinstalira sve, nego zelim sve sta je na hardu izbrisat kompletno

Jer jedan decko koji mi je prije godinu dana stavljao Paralels, postavio mi je da mi automatski rezervira 40 GB harda i 500 Mb rama, tako da mi sada kad god reinstaliram os x, ne mogu ga maximalno iskoristit.

Ako mi tko od vas moze pomoci molim vas da mi date savjet i kazete kako to mogu napravit, hvala vam unaprijed
29.08.2012 | 14:15
Miki, falio si forum. "Mac OS Classic" se odnosi na stare verzije OS-a, prije 10.išta, a pogotovo prije 10.5.8 (dakle, 9.nešto, 8.nešto, 7.nešto...) Ali dobro. To ćemo zamoliti Ribu da prebaci temu u forum Emulacija.

Nema puno filozofije. Ubaci install DVD i kad te pita, odaberi Clean install. To bi bilo to. Ako ti je ovaj što ti je postavljao Parallels nešto brljao s particioniranjem diska, onda prije nego kreneš na Clean install trebaš uklikati gore na Utilities, pa na Disk Utility i tamo obrisati sve postojeće particije te formirati jednu jedinstvenu particiju za cijeli disk.
29.08.2012 | 14:17
ok, hvala ti znao sam da ti imas odgovor hehehe
sori za krivi forum

Kad rijesim ti se javim, hvala ti jos jednom
10.09.2012 | 18:01
evo da se nadovezem na ovu teme, sta ako se nema disk (ubti ja ga nisam dobio kad sam kupio mac, a htio bih sve ispocetka ljepo stavit gore) dali je dobro samo "time back machine" ili? Ako je dovoljno sa time machine kako da sve obrisem ?
10.09.2012 | 18:13
Posudi negdje diskove. Bitno je da vidiš koji minimalni OSX moraš imati da uopće radi. Ne mora uvijek biti 10.x, več može i 10.x.x.
10.09.2012 | 19:58
ja sam kupio mac 2010 , diskove nisam dobio, (bas u apple sam kupio) znaci bez njih ne mogu nista napravit? Ubiti zelim na novo sve stavit jer mi glasan i to dosta .... jedno vrijeme je klapalo am SMC ali ni to vise nije rijesenje, pa sam mislio prije nego li ga odnesem na popravakda probam sve na novo instalirat (u nadi da ce se nesto popravit ..onak samo od sebe). Temperatura je ok kaj se tice nije mi "vruc" nego jednostavno mi je glasno pa bih htio sve "alternative " probat a ako ne onda se mora odnjet na popravak. (e da mislio sam prvo da je prasina na ventilatoru ali ni to nije ...)
10.09.2012 | 20:17
Koji je OS bio gore kad si ga kupio? Ako je 10.7.x, onda ti ne treba install DVD jer imaš recovery particiju. Samo držiš koju ono tipku (je li E?) dok se radi power up i on će bootati s nje pa možeš napraviti reinstalaciju.
11.09.2012 | 04:35
alt
11.09.2012 | 10:16
smayoo kaže:
Koji je OS bio gore kad si ga kupio? Ako je 10.7.x, onda ti ne treba install DVD jer imaš recovery particiju. Samo držiš koju ono tipku (je li E?) dok se radi power up i on će bootati s nje pa možeš napraviti reinstalaciju.

Command + R tijekom bootanja. Treba ti samo wireless i account na app storeu!
11.09.2012 | 18:01
da budem iskren pojima nemam koji sam instaliral gore dali se to moze negdje vidjet? Evo sta se glasnoce tice sada je ok veli mi prijatelj da moze biti senzor na njemu...
trenutno mi je gore Mountain Lion. No da ne duljim dalje...gjde mogu vidjet koji mi je prvi lavic bio instaliran ?
malo sam pronjuskal da 10.7.X sam stavio gore...znaci mogu sve bez dvd...e onda preko vikenda ide na operaciju;D
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds