Ne mogu mountati dmg file
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne mogu mountati dmg file

• mileni
  • Posjetitelj
27.05.2012 | 20:16
Napokon sam u svoj iMac ubacio SSD disk. Povukao sam TM backup i sve je proslo odlicno. No najedno imam cudan problem. Odredjene dmg datoteke ne mogu vise pokrenuti kako bi neke aplikacije instalirao.

Ni najvazniju od svih tih aplikacija - Komodo IDE. Odlucio sam isti ponovno isprobati, imam jos uvijek trial verziju na disku, ali kad u Path Finderu kliknem na dmg PF ne reagira. Preko Findera kad pokusam dobijem sljedeci error:

Prije ubacivanja SSD-a je sve islo odlicno. No sumnjam da je problem hardwerske prirode, jer testirao sam disk i sa istim ne vidim nikakvih problema. Read/Write brzine su kakve bi i trebale biti, disk je poprilicno tih za razliku od prijasnjeg Seagetova poprilicno bucnog cudovista.

Guglao sam dosta, ali nasao sam samo nekakva polurjesenja od kojih ni jedno ne daje konkretnog rezultata. Ovakav problem je imalo jos dosta ljudi, ali ako rjesenje i postoji, nisam ga uspio iskopati.

Ima li tko ikakvu ideju koja bi mozda mogla upaliti?

edit:
Pokusao sam skinuti ponovno Komodo IDE sa sluzbene stranice, ima i novija verzija. Ali jednak problem javlja kao i prijasnja verzija. Ponavljam, prije sam mogao uredno mountati i instalirati Komodo. Sad dobijem samo taj error
27.05.2012 | 21:24
Čudno. Fakat čudno. Ne pada mi ništa pametno na pamet.
  • mileni
  • Posjetitelj
27.05.2012 | 23:25

Pokusao sam formatirati iz NTFS-a u MacOS J., ali taj error javi. Nema mi druge nego vratiti TM backup ponovno, vjerojatno je tu nesto zeznulo ili nije dobro kopiralo. Provjerio sam i dozvole, kao i sami disk jos jednom, nikakvih problema ne javlja.

Vracam TM ponovno, mozda pomogne, jer iskreno, bez ideja sam.
27.05.2012 | 23:50
Čekaj malo, otkud sad NTFS?
  • mileni
  • Posjetitelj
28.05.2012 | 00:33
Nevezan za cijelu pricu. Kupio novi externi HDD koji mi je posluzio da odredjene stvari sa Win PC-a backupam. Odlucio ga ubuduce koristiti za mac, pa krenuo raditi format i taj error iskocio.

No taj error sam rijesio, tj. rijesio se sam od sebe restartom maca. Komodo IDE error i dalje stoji nazalost nerjesen, veceras prije spavanja cu formatirati hdd i ponovno staviti isti TM backup. Ne pada mi na pamet nista drugo osim da ponovim taj proces.

Osim ovog problema sa odredjenim dmg fajlovima, sve ostalo radi kako bi i trebalo. Zato me i cudi ova situacija, a googlanje je samo pokazalo da ju nitko do sada nije rijesio. Cak je ekipa slala mailove i appleu, ali bez pomoci su ostali.
28.05.2012 | 03:29
Da, šašavo, googlanje fraze "dmg not recognized" daje masu rezultata koji nikad nemaju rješenje. Neki se riješe sami od sebe, bez nekog posebnog razloga, a većinom pitanje ostane bez pravog odgovora. Izgleda da često taj dmg ima preko 2 giga pa je tu možda neka fora.
  • mileni
  • Posjetitelj
28.05.2012 | 14:01
Sve se rijesilo formatiranjem i ponovnim vracanjem istog TM backupa. Vjerojatno je problem u externom HDD koji sam koristio kao TM backup. Malo je zezao u zadnje vrijeme, star je ionako, sad je dobio zamjenu.

No opet, googlajuci sam naisao na dosta ljudi koji su sa kupljenim macom "out of the box" imali ovaj problem. I do dana danasnjeg isti nije rijesen. Stvarno cudno. No za mene (nadam se) proslost
28.05.2012 | 14:40
Ako je Lion, netreba te čuditi. Fakat je to čudna zvjerka.
  • mileni
  • Posjetitelj
28.05.2012 | 14:45
Istina, u pitanju je Lion. No nije do Liona, prvi ovakvi problemi se pojavljuju jos od 10.4 mac os-a. Barem sam ja naisao na jedan topic gdje je lik imao isti problem kao ja a koristio je u to vrijeme tu verziju OS-a. Mozda je problem i stariji, no ukoliko je, nemam pojma, nisam naisao na nista slicno za starije verzije
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 minuta
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO