Ne mogu mountati dmg file
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne mogu mountati dmg file

• mileni
  • Posjetitelj
27.05.2012 | 20:16
Napokon sam u svoj iMac ubacio SSD disk. Povukao sam TM backup i sve je proslo odlicno. No najedno imam cudan problem. Odredjene dmg datoteke ne mogu vise pokrenuti kako bi neke aplikacije instalirao.

Ni najvazniju od svih tih aplikacija - Komodo IDE. Odlucio sam isti ponovno isprobati, imam jos uvijek trial verziju na disku, ali kad u Path Finderu kliknem na dmg PF ne reagira. Preko Findera kad pokusam dobijem sljedeci error:

Prije ubacivanja SSD-a je sve islo odlicno. No sumnjam da je problem hardwerske prirode, jer testirao sam disk i sa istim ne vidim nikakvih problema. Read/Write brzine su kakve bi i trebale biti, disk je poprilicno tih za razliku od prijasnjeg Seagetova poprilicno bucnog cudovista.

Guglao sam dosta, ali nasao sam samo nekakva polurjesenja od kojih ni jedno ne daje konkretnog rezultata. Ovakav problem je imalo jos dosta ljudi, ali ako rjesenje i postoji, nisam ga uspio iskopati.

Ima li tko ikakvu ideju koja bi mozda mogla upaliti?

edit:
Pokusao sam skinuti ponovno Komodo IDE sa sluzbene stranice, ima i novija verzija. Ali jednak problem javlja kao i prijasnja verzija. Ponavljam, prije sam mogao uredno mountati i instalirati Komodo. Sad dobijem samo taj error
27.05.2012 | 21:24
Čudno. Fakat čudno. Ne pada mi ništa pametno na pamet.
  • mileni
  • Posjetitelj
27.05.2012 | 23:25

Pokusao sam formatirati iz NTFS-a u MacOS J., ali taj error javi. Nema mi druge nego vratiti TM backup ponovno, vjerojatno je tu nesto zeznulo ili nije dobro kopiralo. Provjerio sam i dozvole, kao i sami disk jos jednom, nikakvih problema ne javlja.

Vracam TM ponovno, mozda pomogne, jer iskreno, bez ideja sam.
27.05.2012 | 23:50
Čekaj malo, otkud sad NTFS?
  • mileni
  • Posjetitelj
28.05.2012 | 00:33
Nevezan za cijelu pricu. Kupio novi externi HDD koji mi je posluzio da odredjene stvari sa Win PC-a backupam. Odlucio ga ubuduce koristiti za mac, pa krenuo raditi format i taj error iskocio.

No taj error sam rijesio, tj. rijesio se sam od sebe restartom maca. Komodo IDE error i dalje stoji nazalost nerjesen, veceras prije spavanja cu formatirati hdd i ponovno staviti isti TM backup. Ne pada mi na pamet nista drugo osim da ponovim taj proces.

Osim ovog problema sa odredjenim dmg fajlovima, sve ostalo radi kako bi i trebalo. Zato me i cudi ova situacija, a googlanje je samo pokazalo da ju nitko do sada nije rijesio. Cak je ekipa slala mailove i appleu, ali bez pomoci su ostali.
28.05.2012 | 03:29
Da, šašavo, googlanje fraze "dmg not recognized" daje masu rezultata koji nikad nemaju rješenje. Neki se riješe sami od sebe, bez nekog posebnog razloga, a većinom pitanje ostane bez pravog odgovora. Izgleda da često taj dmg ima preko 2 giga pa je tu možda neka fora.
  • mileni
  • Posjetitelj
28.05.2012 | 14:01
Sve se rijesilo formatiranjem i ponovnim vracanjem istog TM backupa. Vjerojatno je problem u externom HDD koji sam koristio kao TM backup. Malo je zezao u zadnje vrijeme, star je ionako, sad je dobio zamjenu.

No opet, googlajuci sam naisao na dosta ljudi koji su sa kupljenim macom "out of the box" imali ovaj problem. I do dana danasnjeg isti nije rijesen. Stvarno cudno. No za mene (nadam se) proslost
28.05.2012 | 14:40
Ako je Lion, netreba te čuditi. Fakat je to čudna zvjerka.
  • mileni
  • Posjetitelj
28.05.2012 | 14:45
Istina, u pitanju je Lion. No nije do Liona, prvi ovakvi problemi se pojavljuju jos od 10.4 mac os-a. Barem sam ja naisao na jedan topic gdje je lik imao isti problem kao ja a koristio je u to vrijeme tu verziju OS-a. Mozda je problem i stariji, no ukoliko je, nemam pojma, nisam naisao na nista slicno za starije verzije
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 17 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, imenso, Maxxy, Riba, robee, rusty, tino1, Anonimci (575)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO