Gresko izbrisani svi mailovi MOLIM POMOĆ
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gresko izbrisani svi mailovi MOLIM POMOĆ

25.01.2012 | 09:23
Pošto je server za mailove mijenjao neke postavke sugerirano mi je sa help telefona da izbrišem acounte i ponovno ih napravim.

Na Windowsima ukoliko se to napravi normalno da mailovi ostaju a te postavke se ponovno upisuju.

Na Mac računalu se brišu i svi mailovi kada se to napravi.

Molim bilo kakvu pomoć na koji način riješiti taj problem.
Riječ je o poslovnim mailovima sa jako puno bitnih podataka.
Niije problem donijeti računalo kamo treba da se to pokuša riješiti.

Hvala puno unaprijed.
25.01.2012 | 10:38
tsergo, pa već nekoliko puta se na forumu pisao o tom neobičnom Mail.app featureu.
Nadam se da će ti se netko javiti, trebalo bi ništa ne dirati an disku dignuti ga sa vasnjog sistema i pokrenuti neki od undelete alata. Nego, zar nemate backup na mail serveru?
25.01.2012 | 10:40
Time Machine?
26.01.2012 | 15:42
Hvala Deanu iz Voloskog i Time Machineu
Sve uspješno riješeno

Palac dole za taj feature mail.app-a.
Čovjek uči dok je živ.
26.01.2012 | 15:59
Lijepo je čuti dobre vijesti!
26.01.2012 | 22:08
tsergo kaže:
Na Windowsima ukoliko se to napravi normalno da mailovi ostaju a te postavke se ponovno upisuju.

Na Mac računalu se brišu i svi mailovi kada se to napravi.

Ne slažem se s ovom konstatacijom. Prije svega, što znači "na Windowsima"? O kojem mail programu govorimo? Outlooku? Outlook expressu?

Razlika je samo u tome što Outlook by default mailove sele u neki lokalni folder, a Mail.app ne (nego to moraš sam definirati ako želiš).

Općenito je u životu razborito usvojiti pravilo - kad radiš nešto destruktivno, a nisi posve siguran što radiš, pitaj *prije* nego to napraviš.
27.01.2012 | 08:54
Nisam imao snage ni mentalne volje ni ničega da u tom trenutku pišem u kojem programu na WIN sistemu.
I Outlook i OE kada brišeš acount mailovi ostaju u folderima i u obliku u kojem su do tada bili.

Meni je i dalje čudan taj mail.app feature.
Trebala bi biti neka dodatna zaštita ili sl. Nema jednostavno logike ta defaultna funkcija brisanja mailova.

Primjerice možeš promijeniti mail.
Zbrišeš stari acount i staviš novi acount i onda shvatiš da nemaš više ni jednog maila.
Hmmmmm. Mislim da bi to crvenim slovima trebali pisati na svaku kutiju Apple računala

Još jednom zahvaljujem sam sebi što sam potrošio novac na Time Machine odnosno Time Capsule iako mi se u tom trenutku to činilo kao malopotreban luksuz.
27.01.2012 | 09:58
I tako, ti bi da ovo piše velikim crvenim slovima, netko drugi bi da nešto drugo piše (npr. da drag&drop istoimenog foldera preko starog ne radi merge, nego replace) i tako, kutija Apple računala bi morala imati najmanje 10x10x10 m dimenzije pa da sva ta upozorenja stanu na nju. I onda ih opet ne bi nitko čitao.

Kad brišeš account, lijepo te upozorava što ćeš napraviti i pita te da li si siguran. Ako nisi siguran što radiš, nemoj to raditi prije nego pitaš nekog tko zna. To je zlatno pravilo koje uvijek vrijedi. I na Macu, i na Windowsima.

Na Outlooku je tako kao što kažeš, u slučaju da se na server spajaš POP3. Ako se spajaš IMAP, isto odoše mailovi (osim ako nisi nešto ručno prepodesio).

Nije sve onako kako ti pretpostavljaš da bi trebalo biti, nego onako kako je razvojni tim odlučio. Ili, kako ono reče onaj negativac iz jednog Steven SEagal filma "Assumption is the mother of all fuck-ups."
27.01.2012 | 11:19
I to što kažeš
Činjenica je da na Time Capsule gledam sa ogromnim poštovanjem i da bi trenutno bio najbolji prodavač istog uredjaja.
Spojio sam ga sada direktno na router DSLa te mi i WLAN veza za Net ide preko njega.
Tako u istom trenutku mi je aktivan backup i Internet.
Prije sam imao dvije wlan mreže aktivne: internet i time capsule mrežu. Slijedom toga backup nije bio automatski jer je prioritet imala internet mreža. Zato mi se i pojavio gubitak 7 dana mailova, tj. kada sam ručno radio zadnji backup. Više nema igre, te je backup automatski pošto u istom momentu funkcionira internet i backup.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 23 minuta
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO