El Capitan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan

02.11.2015 | 00:16
Da, vjerojatno mu MBA ne daje dovoljno struje ako ga odmah pri Bootanju nije registrirao...
03.11.2015 | 10:48
jmirakul kaže:
dxdandy kaže:
.... i sto ne mogu staviti neki drugi finder sve je za sada ok. Ali da mi favli XtraFinder je strasno. Vec polako razmisljam da se vratim na Yosemite....

Pa iskopcaj SIP i sve bi trebalo biti OK.

Eto izasao novi update XtraFindera koji i dalje treba workaround da bi radio na El Capitanu. Sada ne treba u cijelosti iskljuciti SIP (System Integrity Protection) vec "parcionalno" sa terminalskom naredbom u Recovery bootanom OSu:
$ csrutil enable --without debug
Naredba ne iskljucuje SIP u potpunosti vec omogucava tzv. code injection pomocu kojeg se XtraFinder instalira unutar "normalnog" Findera.
03.11.2015 | 14:40
jmirakul kaže:

... u Recovery bootanom OSu ...

Ovo nisam nikad radio pa samo provjera kako dodjem do njega ? Tipka OPTION prilikom restarta pa tamo odaberem recovery ili neki drugi nacin?

Hvala !

P.S. bas sam neki dan instalirao Path Finder i mogu reci da mi je bas dobar. Svakako ga
ostavljam ali ima da napravim i ovo da se XtraFinder integrira.
03.11.2015 | 22:12
dxdandy kaže:
jmirakul kaže:

... u Recovery bootanom OSu ...

Ovo nisam nikad radio pa samo provjera kako dodjem do njega ? Tipka OPTION prilikom restarta pa tamo odaberem recovery ili neki drugi nacin?

Hvala !

P.S. bas sam neki dan instalirao Path Finder i mogu reci da mi je bas dobar. Svakako ga
ostavljam ali ima da napravim i ovo da se XtraFinder integrira.

Cmd-R prilikom restarta. Nakon starta na meniju pokrenuti terminal i to je to.
04.11.2015 | 15:31
AirPlay (partly) nestao?

Do sad sam u El Capitanu (10.11.1) mogao streamati Youtube sadržaj iz Safarija na Apple TV 3 (iOS 7.2). I za to mi Safari nije morao biti rastegnut preko cijelog zaslona na Macu niti sam morao ručno pojačavati tipke glasnoće zvuka.

Sad vidim promjenu: kad u Safariju kliknem na AirPlay ne dogodi se ništa. Tek kad u gornjoj Menu traci izaberem Apple TV onda mi se cijeli zaslon prebaci tamo, ali da bih na ATV dobio punu sliku i zvuk moram u Safariju rastegnuiti sliku na Full screen i ručno pojačavati glasnoću.

Do sad mi je bilo zgodno pustiti nešto iz malog Safari - Youtube prozora na ATV i automatski bih na TVu dobio punu sliku i zvuk, taj mali Youtube prozor bi se zasivio s porukom "Sadržaj se reproducira na Apple TV", a na Macu bih mogao raditi nešto drugo.

Ne kužim što se sada promijenilo? Safari je isti (9.0.1), El Capitan je isti, ATV je isti, no stvar više ne funkcionira isto. Ni nakon Reseta ATVa, ni nakon Reinstalacije OS Xa 10.11.1.
Prilozi:
04.11.2015 | 17:32
Izgleda da je do YouTube-a.
Isti spot na Vimeo.com radi normalno (Full AV Mirroring na ATV), a na YT moram imati Full screen + ručno dizati glasnoću (i pritom neupotrebljiv komp za bilo što drugo)...

Bljak!
Prilozi:
07.11.2015 | 18:27
Prije svega da pozdravim sve forumase.

zadnjih sat vremena se igram s Airdrop-om i ne ide nikako. Vidim da ima i drugih koji imaju isti problem.
Ili sam nesto krivo podesio ili stvarno neznam "ustimati". Ako moze pomoc ili neki savjet.
Unaprijed se zahvaljujem.
  • Hammer
  • Posjetitelj
08.11.2015 | 20:39
Pozdravljam sve, koliki je točno update u Mb na Capitana sa 10.10.5?
08.11.2015 | 21:27
Koliko se sjećam oko 6.2 GB.
18.11.2015 | 12:06
Prijavljujem da se YouTube popravio! Ne znam kako ni zašto, ali sad AirPlay na AppleTV 3 opet radi normalno. Yay !
Prilozi:
13.03.2016 | 16:09
Dešava li se još nekome da kursor (miša) nestaje tj. postaje nevidljiv? Meni poprilično često, najčešće u safariju, ima li lijeka?
13.03.2016 | 16:50
Da tu i tamo, ali samo mi je mac virtualiziran preko vmwarea. Na punokrvnom macu, ne.
13.03.2016 | 17:48
Meni da, ali samo kad je pokrenut AutoCAD. OS 10.8.5, Cad 2014.
13.03.2016 | 20:57
U zadnje vrijeme povremeno/rijetko. Pojavi se ako se pomakne miš ili trackpadom mrdnem prstom.
14.03.2016 | 10:05
Koliko sam gledao, to je problem koji vuku iz Mavericsa, intenzivirao se dolaskom Yosemite i ni dan danas nitko da mrdne oko toga..
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 41 minuta
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO