Spotlight ne može započeti indeksiranje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spotlight ne može započeti indeksiranje

26.02.2014 | 10:44
Elem, MBP, 10.8.5, ali nisam siguran da ima veze s verzijom OS-a, ili da ima veze samo s tim.

Najprije sam primjetio da mi ne odrađuje TM backup. Krene raditi backup, napravi 100-150 MB od 1,5GB (nakon 10 dana) i onda jednostavno vrti, misli da radi, a ne radi ništa, vanjski disk ode spavati...

Onda sam skužio da je Spotlight zbrčkan i da pokušava indeksirati (ne znam zašto ni kad se to dogodilo, ne koristim ga često), ali ne ide mu - u nedogled se vrti na "estimating time to finish indexing", nikako da pokaže progress bar i da počne indeksirati.

Onda sam pokušao obrisati postojeći spotlight index i restartati spotlight deamon. Nakon toga se pojavila ona trepćuća točkica u povećalu na menu baru, ali i dalje nije uspijevao krenuti s indeksiranjem (u Activity Monitoru svi procesi povezani sa Spotlightom nakon minutu-dvije praktički spavaju - nijedan ne koristi CPU).

Pustio sam ga preko noći, bez promjene. Reboot, bez promjene. Boot u recovery particiju, test sistemskog diska, sve OK.

Poučen ranijim iskustvima takve probleme najčešće izaziva nešto 3rd party pa sam išao provjeriti da li se što kamo naselilo i - našao sam Android File Transfer aplikaciju u Login Items (trebala mi je za tablet od klinaca).

Maknem to govno iz Login items, reboot stroja i - spotlight napokon indeksira!

Još nisam siguran da će biti ok jer je započeo s estimateom 25 min, a sad je odmakao već, ali je estimate na 82 min. Sad ću pogasiti sve aplikacije i pustiti ga da na miru odradi svoje pa ću vidjeti.

Eto, za slučaj da netko ima sličan problem, možda mu ovo pomogne.
26.02.2014 | 11:57
meni se isto dogadalo zbog SD kartice. imam micro sd karticu u adapteru kao dodatni storage u macbook airu, cijelo vrijeme je unutra posto ne strsi van kucista uopce. non stop ju je htio indexirat, a nije mogao, pa je zapeo tako i stajao stalno i zdero mi cpu/ram i bateriju. treba u sys prefs-spotlight-privacy stavit da ne indeksira karticu. isto mozete napravit i sa stickovima i eksternim diskovima, ako zelite. onda nece stvara one hidden foldere i nece zavrtit diskove kad otvorite spotlight, ako su u sleepu. naravno, ako vam nije potrebno indexiranje tih diskova/stickova.
26.02.2014 | 17:10
Evo, završio je indeksiranje, nakon nekih 5-6 sati ukupno...
27.02.2014 | 09:13
I konačni zaključak - jutros, evo, i TimeMachine backup radi normalno. Dakle, sve je uistinu i bilo povezano iako nisam baš siguran kakve logike ima da zbog zaglavljenog Spotlighta zaglavi i TM backup. Prije će biti da je Android FT zaglavio i jedno, i drugo.
27.02.2014 | 20:20
Da, sve je tu čudno. Imao sam i ja problema sa spotlightom i imao sam instaliran android file transfer. Problem sa spotlightom sam na kraju riješio novom instalacijom OSX-a. Sad spotlight radi normalno iako imam također instaliran android file transfer. Smeće od TM ne koristim.
Pitam se kako nekakav programčić može da zblesira spotlight, koji je dio OSX-a? Tko tu koga kontrolira?
Bit će da osx ima sve više problema sam sa sobom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 12 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!