iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5

07.11.2012 | 15:05
Aplikacije su ti vezane za iTunes account, a ne za sami iPhone uredaj. Ono sta si koristila na starom iPhonetu ces isto moci koristiti i na novom.
07.11.2012 | 15:27
Uzmi peticu i gotovo ! Stroj je vrh vrhova i nema su te vise sto reci sto nije receno. Amen.
A te pizdarije , grebanje, puknut ce , ekran itd itd zajebi. Boljeg aparata nema i neces kune pozaliti. Ja sam odusevljen a vjerujem i ostali koji ga imaju. Kupuj !
07.11.2012 | 16:20
The_Cleric kaže:
Uzmi peticu i gotovo ! Stroj je vrh vrhova i nema su te vise sto reci sto nije receno. Amen.
A te pizdarije , grebanje, puknut ce , ekran itd itd zajebi. Boljeg aparata nema i neces kune pozaliti. Ja sam odusevljen a vjerujem i ostali koji ga imaju. Kupuj !
.

Ma sigurno! Svaka preporuka svakome tko ima priliku da ga uzme! Mobitel je prava masina tkogod sta rekao. I ta mala razlika u velicini je toliko ocita a i kako lezi u ruci, potpuno drugaciji od predhodnog modela.
07.11.2012 | 16:39
Evo i u mene zena dobila iphone 5. Dok je ona na poslu ja se malo igram s njim. Ja imam 4-ku i petica mi naspram 4-ke izgleda njeznija. Kad je drzis u ruci kontas slomit ces je . Em je lagan en tanak. Ne znam sta da kazem. Sto se brzine tice, brzi je od mog ali ne toliko da bih rekao WAU.
07.11.2012 | 18:01
saint kaže:
Nema sumnje, da imam 4S i da sam u prilici da uzmem 5 to bih i uradio.Noviji,ljepsi,duza podrska,manje se novca gubi.....

Nema smisla govoriti o duzoj podrsci kad svakih par mjeseci izlazi novi model. Imam 4S i vec unaprijed sam odlucio mjenjati ga kad izadje iPhone6, a kako stvari stoje to ce biti prije prvih visibaba... dovoljno rano da prve cehinje doceka novi model:)
Iskreno zamorno mi je svakih par mjeseci traziti kupca za 'stari' model, cak i ako novci nebi bili u pitanju.
07.11.2012 | 18:21
drlovric kaže:

Prilikom ulaska/izlaska u dzip, kamion, transporter (zelim reci da je to sa dobrih 1m-1,5m visine, svaki put).

Pao im je cak iz helikoptera, sa nekih 15-20 metara visine, zabio se u pijesak. Jedva sam ga nasao. Kolega me nazvao, pa sam ga cuo gdje zvoni. Doslovce sam ga otkopao rukama, koliko se duboko zabio u tlo.

Ispuhao sam ga koprimiranim zrakom (nisam cuo nista na slusalicu, tom stranom se okomito zabio u pijesak, pa je usla prasina unutra), i evo ga, i dan-danas radi.

Ovo je kao da James Bond reklamira iPhone...
07.11.2012 | 18:42
Danas mi se kolega požalio da mu se slabije spaja na WiFi, situacija je ova stojimo on i ja jedan kraj drugoga, na mojem se uredno odmah spoji na WiFi, dok bi njegov trebao po pola minute da dohvati istu mrežu. Jel nekome još hvata slabije WiFi, jel netko primjetio? Čak i na mojem 3GS-u se prije spoji nego na njegovoj 5-ici.
07.11.2012 | 18:45
opet ja, iphone5 je lijep i nista vise od toga , barem za mene. cak razmisljam da 4-ku zamijenim sa 4s. u ukusima se ne valja raspravljati ali je meni 5-ca predugacka.kao da ciglu drzim u ruci., s tim da je ova cigla osjetljiva pravo ili ja takav osjecaj imam. nema one robusnosti kao kod cetvorke da osjetis cvrstinu telefona. jedino retina displey me odusevljava. ali to i 4s ima.
07.11.2012 | 19:55
ma robusnost te ne mora brinuti. ako mas crni, eventualno u neki silikon, a bijeli ni to. dozivio sam uzivo pad bijeloga sa nekih metar i pol i nije bilo frke.
ekran je stvar navike. meni je bas legao ovaj izduzeni, ali ip4s je i dalje heben telefon koji ce biti od koristi sigurno jos 2 godine. nesto kao 3Gs koji se jos dobro drzi.
07.11.2012 | 20:31
Moj veteran polako posustaje i tražim mu zamjenu. rado bih uzeo peticu jer je najnoviji model, ali cijena me priječi. Da imam 4s ne bih, ali kad već kupujem onda želim najbrži model. Ako ima netko tko prodaje 4s ili 4 s još barem 6mjeseci garancije, bio bih mu zahvalan da mi se javi na PP.
07.11.2012 | 21:56
Tony.Soprano kaže:
Danas mi se kolega požalio da mu se slabije spaja na WiFi, situacija je ova stojimo on i ja jedan kraj drugoga, na mojem se uredno odmah spoji na WiFi, dok bi njegov trebao po pola minute da dohvati istu mrežu. Jel nekome još hvata slabije WiFi, jel netko primjetio? Čak i na mojem 3GS-u se prije spoji nego na njegovoj 5-ici.

Citao sam da ekipa ima problema sa wi-fi konekcijom na i5. Jel nadogradio na 6.0.1?
07.11.2012 | 22:04
Je, na 6.0.1 je dignut. Ma evo baš sada i ja malo čitam i vidim da se jako jako puno ljudi žali na to.. vjerovatno će to riješiti sljedećim updateo-om na 6.0.2..
07.11.2012 | 22:08
Koliko je to jako, jako puno ljudi, 100, 500, 1000? To su obični seronje koji valjda kradu signal od 1000ft udaljenog susjeda i do sada je to išlo, ali sada ne.
Postotak je manji nego onih koji se žale na greške Mercedesa ili BMW-a.

APP onog problena s antenom na 4G, ja ali baš nikoga nisam čuo da ima problema.
07.11.2012 | 22:21
Pogledaj malo po stranim forumima pa ćeš vidjeti šta znači jako jako puno ljudi..
08.11.2012 | 00:42
Tony.Soprano kaže:
Je, na 6.0.1 je dignut. Ma evo baš sada i ja malo čitam i vidim da se jako jako puno ljudi žali na to.. vjerovatno će to riješiti sljedećim updateo-om na 6.0.2..

Pa navodno je to 6.0.1 trebao rijesit, ali ocito šipak.
08.11.2012 | 12:21
smayoo kaže:
- vođenje projekata, po mogućnosti sync sa PM softverom na desktop platformi (može čak i MS Project ako baš mora, ali nije bitno)
- brzinsko skiciranje (ali ne prstom, naravno, jer nisam neandertalac iz pećine) u kombinaciji s bilješkama (ali ne tipkanjem po sličicama slova jer nema šanse da mi je to brže i točnije nego rukopisom)
- pregledavanje nacrta s ucrtavanjem primjedaba i bilježaka (ovo sam vidio proljetos da se nudi u verziji za iPad, s tim što je neki besmisleni tarifni model - naplaćuje se mjesečno i to neku suludu cifru)
- evidencija putnih naloga (tj. kilometara na putu te ostalih putnih troškova)
- evidencija utroška vremena (s alociranjem po projektima)
- pretraživanje i cross-referenciranje adresara po bilo čemu, a ne samo imenu i prezimenu, tagiranje adresara (tag za svaki projekt, daj mi popis svih ljudi s kojima sam surađivao na tom-i-tom projektu)
- tagiranje obavljenih razgovora, one-touch-followup obavljenih razgovora s tagiranjem

Jesi pogledao Omni? Putni nalozi, utrošak vremena - sve to imaš na App Storeu sto posto.
Adresar riješiš kako ti je netko i sugerirao tagiranjem, a to možeš odmah na kompu napraviti, pa će ti se syncati. Možeš tagirati i zvučno, pa pozivati preciznije sa Siri ili Voiceoverom...

Vođenje projekata i skiciranje ćeš sigurno naći ako malo bolje pretražiš - problem je što su te aplikacije malo korištene od većine ljudi, pa su i nisko na popisima... Postavi si pregled po najskupljim appovima u tim kategorijama, pa ima da se iznenadiš koliko ima kvalitetnih rješenja...
08.11.2012 | 12:58
Općenito je bolje kombinirati google+app store, googlom je lakše iskopati aplikacije, neke u app store nećeš nikad nać samo zato jer su rangirane u nigdjezemsku...
08.11.2012 | 17:26
Hvala na konstruktivnim prijedlozima. Da, to je definitivno problem što su mogućnosti pretraživanja i filtriranja unutar app storea katastrofalno loše.
08.11.2012 | 18:39
Ako kažeš da su katastrofalno loše skoro da si im dao kompliment Pretraživanje je užasno tj. užasno neupotrebljivo gore od toga je doslovce nemoguće. Zato kažem bez googla nemaš šanse pomoć si.
08.11.2012 | 23:41
Ili pak: appshopper.com/

Nije to savršeno ali je neusporedivo bolje nego pretraživanje u iTunesima. Nekoliko puta sam uspoređivao dobivene rezultate i čini se kao da iTunes i nema implementiran search već tek toliko da par rezultata prema nazivu aplikacije. Recimo, kao primjer pretraživanje po riječi SkyDrive - iTunes pronađu svega par rezultata, a AppShoper da listu od kojih stotinjak aplikacija.

Ovu riječ sam baš izabrao zato što je taj vrag relativno nov za iPhone i kad sam u svoju aplikaciju ubacio SkyDrive odem u iTunes naivno i naravno ništa. Mislim si, nije vrag da samo ja i pet-šest ljudi na cijeloj zemaljskoj kugli koristimo SkyDrive u aplikaciji. Ali očito, kako se mene ne može naći pomoću te riječi, tako se više-manje ni bilo što drugo ne prikazuje.

Google ili AppShopper. iTunes samo ako se zna točan naziv aplikacije.
12.11.2012 | 21:00
smayoo kaže:
A daj, nemoj me... Ljudi moji, pa jel vas stvarno toliko brinu te ogrebotine?

Kad nesto tako dobro izgleda i kad dodje tako lijepo upakirano u krasnoj kutiji, nije li ti onda steta ako se ogrebe?
slika-d2b35b34242f1439110ccc2967d1d56d.jpg
12.11.2012 | 23:15
Evo moj jedan SS, da se i ostali znate orijentirati prema tome otprilike..

fotografija1.PNG
12.11.2012 | 23:34
Ne vidim niti jedan razlog da kupim tu ruźnu peticu,čak mi je napuklo staklo na 4S ali i dalje je to bolji telefon nego petica. Bar je od boljih materijala napravljen,šta ima petica a nema 4S..čip A6? Pa meni je telefon ionako brz. Mislim da petica nema niti jednu stvar na sebi,da bi je pożelio kupiti.
13.11.2012 | 00:23
Blago se tebi, a ja ne mogu dočekat da ga se dočepam
13.11.2012 | 09:47
elegantni D.I.Y. ako vam smataju ogrebotine na IP5

www.cultofmac.com/200847/adding-scratche...k-even-better-video/
13.11.2012 | 11:35
Sin kaže:
elegantni D.I.Y. ako vam smataju ogrebotine na IP5

www.cultofmac.com/200847/adding-scratche...k-even-better-video/

Tretiranje iPhonea brusnim papirom. LOL ne.

Mora se priznat da je rijesenje elegantno, ali dat puste pare za telefon firme koja se dici vrhunskom kvalitetom i vrhunskim industrijskim dizajnom i onda ga šmirglat brus papirom - jednostavno LOL. : )))
13.11.2012 | 13:35
Pošto je prošla prva navala na iP5,dali netko možda zna kakve su sad zalihe u Vip-u.
Zovem Vip prodaju već tri dana i nitko se ne javlja odnosno svi su zauzeti,kao da radi jedna osoba na prodaji.
13.11.2012 | 18:11
Pa nazoveš i naručiš. Ja neznam zašto se ekipa toliko nateže sa odlascima u vip prodajna mjesta. Ja danas donio odluku, narucio i dolazi najkasnije u cetvrtak. Ugovor na potpis i uređaj se dostavljaju prema izričito dogovorenim uvjetima.
Posebne zalihe idu prodajnim mjestima, a posebno onima koji idu dostavom. Najelegantnije i bez stresa.
  • mileni
  • Posjetitelj
13.11.2012 | 19:02
Odlicna kvaliteta telefona cim se ovako osteti nakon samo mjesec dana.
13.11.2012 | 19:10
Definitivno treba kupit bumper i tako ga koristiti. Cak i da ima koznu futrolu mislim da bi se istrugala boja. Steta sto je crni tako lose napravljen, inace je predivan.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, drlovric, Ender, Maxxy, Riba, rusty, Anonimci (716)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO