iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5

15.11.2012 | 22:23
Salko kaže:
Ja sam htio uzeti bijeli iP ali sam se danas morao zadovoljiti sa crnim 32gb modelom.

Sad se pripremi na ogrebotine.
15.11.2012 | 22:37
Johny kaže:
Salko kaže:
Ja sam htio uzeti bijeli iP ali sam se danas morao zadovoljiti sa crnim 32gb modelom.

Sad se pripremi na ogrebotine.

Radit će brusni papir
15.11.2012 | 23:32
Salko kaže:

De ga probaj malo ogrebucnut necim. Cisto da znamo dali je fakat tak osjetljiv.
16.11.2012 | 10:28
Fakat *nije* tako osjetljiv. Tjedan dana ga koristim, ne pazim gdje ga i kako odlažem, nosim ga u džepu s koječim drugim (istinabog, kovanice nikad ne nosim po džepovima jer su sve u novčaniku, a ključevi su uvijek u kožnoj futroli jer ih imam puno i petljaju mi se po džepu i deru ga), djeca ga navlače, itd. I nema nikakvih ogrebotina. Ili ih ja ne vidim (i to je isto moguće, valjda, kad ne vidim razliku između normalnog i retina displaya, možda ne vidim ni te ogrebotine). U svakom slučaju, ovako golim okom, čak i kad ih tražim, ne vidim nikakvih ogrebotina.
16.11.2012 | 10:45
Ma, ne sekiraj se. Nismo picajzle !
16.11.2012 | 11:19
smayoo kaže:
Fakat *nije* tako osjetljiv. Tjedan dana ga koristim, ne pazim gdje ga i kako odlažem, nosim ga u džepu s koječim drugim (istinabog, kovanice nikad ne nosim po džepovima jer su sve u novčaniku, a ključevi su uvijek u kožnoj futroli jer ih imam puno i petljaju mi se po džepu i deru ga), djeca ga navlače, itd. I nema nikakvih ogrebotina. Ili ih ja ne vidim (i to je isto moguće, valjda, kad ne vidim razliku između normalnog i retina displaya, možda ne vidim ni te ogrebotine). U svakom slučaju, ovako golim okom, čak i kad ih tražim, ne vidim nikakvih ogrebotina.

A čuj, nekad znaju i godine raditi problema. Osim ako ti je dijoptrija u minusu pa sa godinama ide ka pozitivi.

Ma ja mislim da uz neko normalno korištenje, uređaj ne trpi ništa manje ili više nego neki drugi!
16.11.2012 | 12:05
Zadnjih 15 godina stvarno pratim IT scenu i tehnologiju uopce (robotika, construction, oruzje, nautika itd), i nisam zalio ni vremena ni novaca da probam svasta nesto i budem koliko god mogu u korak s tim.

Iz svog tog skupljenog iskustva, mogu reci da me jako dugo nista nije tako pozitivno iznenadilo kao kad sam prvi put vidio retina display na mom iPhone 4.

Pa samo sam gledao, i gledao I cudio se... Savrsenstvo!

I sad Smayoo kaze da to uopce ne primjecuje. Sto ljudi, sto cudi
16.11.2012 | 12:50
Razlika između retine i običnog LCD vidi se čak i kad si u godinama i s pepeljarama na glavi (vlastito iskustvo). Ma dobro, nisam baš tako star, ali ćoravim tako da mi je lijevo oko već sa umjetnom lećom, a desno čeka svoj red.

što je najgore, kad se jednom navikneš na retinu kao ja na iPhoneu i iPadu, onda sve ono drugo izgleda ko tapiserija, pa iako mi ne treba, sve više razmišljam i da svoj MBP 13" zamjenim s onim s retinom. Baš sve bolje izgelda na retini

I pusti smayoou, vidi on sad razliku, samo neće priznat nakon toliko uvjeravanja u suprotno
16.11.2012 | 15:59
Naprotiv. Ti si samog sebe uvjerio da razlika postoji, samo da ne bi morao priznati da si toliku lovu pljunuo uzalud.
16.11.2012 | 16:19
Slazem se sa Sankom. Kad sam presao sa iPhona 3G na iP4, ekran je bio najvece poboljsanje. I brzina isto, ali ekran ipak vise. I da nebi bilo da sam pljunuo silnu lovu, pa da sam sebe zelim uvjeriti da mi je dobar, iPhone 4 me kostao 400kn, tako da
  • Anonimac
  • Posjetitelj
16.11.2012 | 16:45
Na MBP-u razlika nije vrijedna novaca. No na iPhoneu ipak je. Razlika je stvarno velika, no ovo je ujedno i vrh. Vise od ovoga nije ni potrebno, jer ljudsko oko to ne moze primjetiti.
16.11.2012 | 20:31
Kako je brz net na iP5,oduševljen sam.

378837031.png
16.11.2012 | 22:43
smayoo kaže:
Naprotiv. Ti si samog sebe uvjerio da razlika postoji, samo da ne bi morao priznati da si toliku lovu pljunuo uzalud.

16.11.2012 | 22:46
Tja, i daltonisti kažu da ne vide boje.
17.11.2012 | 00:10
Evo došao je bijeli gay iPhone. Prvi dojmovi su očekivano nikakvi vjerojatno zbog euforije sa generalima.

Nema tu ništa spektakularno novo, nešto je lakši, rekao bi zanemarivo, tako da meni osobno ne ostavlja dojam plastiše. Neočekivano se zblesirao prilikom synca, ali je odrađeno sve ok iz drugog pokušaja. Sviđa mi se peti red, ali je definitvno neobičan što nije otišao malo u širinu. Žena se več zapalila za uređaj tako da sam definitvno u iščekivanju nešto šireg uređaja, dali u obliku 5s ili 6, vidjet čemo. Čak sam joj predložio da njoj prepustim ovaj novi i ugodno nastavim sa korištenjem 4s, no ne želi jer zna da sam ovisnik o tim novinama. Za sada toliko od mene jer je konačno završio sa sync-om, pa odo u prčkaranje!

I još jedna sitnica....USB priključak je bolesno teško iščupat iz utora računala, kao da je malo pobjeglo od standardnih dimenzija bez obzira što je novi i nekorišten. Sutra ću baš provjerit šublerom
17.11.2012 | 01:08
Nisam primjetio takav problem s kabelom.
17.11.2012 | 13:45
Kod mene se normalno vadi van a i koliko čitam po netu nitko se ne žali na takav problem.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 51 minuta
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO