Iphone 6S razbijen ekran i kako dalje?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 6S razbijen ekran i kako dalje?

03.07.2016 | 23:43
Postovanje,

Dakle imam iphone 6s kupljen u T mobile pred cca 4 mjeseca. Naravno pod garancijom je jos. Mobitel mi padne sa pola metra na zeljezni rub noge od fotelje tocno na rupu gdje je zvucnik. Prsne zastitno, iphone staklo i ekran prestane raditi. Sve je samo crno. Sanse su 1:1000000 valjda da se to dogodi. Zovem T com i pitam da li postoji koje rijesenje jer je mobitel skoro novi. Dobijem odgovor da kontaktiram mobis jer je on ovlasteni serviser.
Njihov odgovor je da se ekran ne mijenja vec se dobije novi mobitel za cijenu od 2500KN i stari njima!!!
Istyle kaze da se salje u apple te ga apple mijenja - cijena 2000kn i ceka se 7 dana.
iCentar kaze da ima dijelove i da je sa popustima 1600kn (ode garancija).

Pitanje za iskusne, sta napraviti?
Da li su zamjenski ekrani 100% sigurni, orginal, bez straha ili se ne isplati rizik nego plati i zamjeni za novoga jer ipak je 3D touch ekran?
Neko drugo rjesenje osim drugog mobitela jer je sve ovo stvarno puno novaca?
Inace mobitel mi je stalno u pogonu, sto muzika, trcanje, pozivi, pa sam malo skeptican sa popravcima jer nikada nisam bio u slicnoj situaciji, a opet cijena je prihvatljiva naspram mobisa.
Molim za savjet
lp
04.07.2016 | 05:28
Trcis sa 6S? Gdje ga drzis s obzirom na dimenzije?

Zamjeni ekran. Pitaj servisera kakav je ekran.

Sent from my iPad using Tapatalk
04.07.2016 | 06:32
Istyle u tom slučaju bi ja... Ukoliko garancija ostaje
04.07.2016 | 10:23
Pročitaj tekst o tome na naslovnici, JM Elektronika, a sigurno ima netko slično dobar u Zagrebu. Kada se stavi originalan, teško da bi servis mogao tvrditi da je time poništeno jamstvo. Ja bih to sredio tako jer ona cijena je zaista paprena.
04.07.2016 | 12:24
dpasaric kaže:
Pročitaj tekst o tome na naslovnici, JM Elektronika, a sigurno ima netko slično dobar u Zagrebu. Kada se stavi originalan, teško da bi servis mogao tvrditi da je time poništeno jamstvo. Ja bih to sredio tako jer ona cijena je zaista paprena.

Ako je mobitel servisiran u neovlastenom servisu, ne samo da gubi jamstvo, nego i uredjaj postaje BER (Beyond Economical Repair) sto se Apple-a tice. To znaci da ga Apple (a sluzbeno ne bi smjeli ni ovlasteni servisi) nakon toga nece htjeti niti pogledati, a kamoli servisirati (cak niti uz Out-of-Warranty fee) za isti ili bilo koji drugi kvar.
04.07.2016 | 12:40
Btw.
Mobis cijena je OK, po Appleovom cijeniku o-o-w replacement je cca 320€, ali iStyle cijena je malo prenapuhana, screen replacement po Appleovom cijeniku je cca 150€
04.07.2016 | 16:51
Misliš iStyle je ok, a Mobis je prenapuhan?
04.07.2016 | 16:53
songoku kaže:
Btw.
Mobis cijena je OK, po Appleovom cijeniku o-o-w replacement je cca 320€, ali iStyle cijena je malo prenapuhana, screen replacement po Appleovom cijeniku je cca 150€

Ako sam ja tebe tu išta shvatio, ubi me
04.07.2016 | 17:14
Kada sam uzimao mobitel nisam ni blizu ocekivao takve cijene ekrana. Da sam znao bi dvaput razmislio za 6s. Ovo mi je vec sesti iphone u zadnjih 8 godina, nisam nikada imao problema do sada (osim sa 5s jer se ekran odljepio malo pa sam dobio novi). Ali ove cijene su stvarno previse...
Mislim da cu ici na rizik sa najjeftinijim servisom jer nisam imao sa iphonima problema do sada osim svojom krivicom, a onda mi je svejedno jer ne pokriva garancija.
Da li netko ima iskustva sa servisom ekrana, tj da li je sve kao prije?
Da li su to ekrani B kvalitete koje apple odbacio jer ne zadovoljavaju kriterije ili slicno?
Navedeni jeftiniji servis kaze da ima ekran na lageru i sve gotovo u cca pola sata...
Btw njihova puna cijena je 1800 ali sa popustima 1600. (Garancija na ekran 6mjeseci)
04.07.2016 | 17:55
A nudili suti u T-Comu osiguranje koje nisi prihvatio, je li tako?

faq.hrvatskitelekom.hr/pages/category.xhtml?question=6356860

www.hrvatskitelekom.hr/osiguranje-mobitela
04.07.2016 | 18:13
havdic kaže:
songoku kaže:
Btw.

320€=2414 kn, znaci Mobis trazi isto ko i Apple za zamjenski telefon
150€=1131 kn, znaci iStyle trazi skoro duplo od Appleove cijene za zamjenu ekrana
04.07.2016 | 19:26
zabac kaže:
A nudili suti u T-Comu osiguranje koje nisi prihvatio, je li tako?

faq.hrvatskitelekom.hr/pages/category.xhtml?question=6356860

www.hrvatskitelekom.hr/osiguranje-mobitela

Osiguranje mi nije bilo ponudeno kada sam uzimao mobitel. Svejedno, mobitel nije osiguran.
04.07.2016 | 19:53
Sorry, svima nude osiguranje. Ja sam kupovao na Cvjetnom. Ne znam gdje si ti kupovao?
04.07.2016 | 20:07
zabac kaže:
Sorry, svima nude osiguranje. Ja sam kupovao na Cvjetnom. Ne znam gdje si ti kupovao?

Mobitel nije kupljen na Cvjetnom.
Mozda je zaboravio ponuditi dok smo pregovarali o ugovoru, mozda je rekao, ali ja nisam cuo, ali svejedno to ne mijenja stvari.
04.07.2016 | 20:14
Ne razumijem, što ne mijenja stvar?

Mogao si ga osigurati kod osiguravajuče kuće.
Kako god bilo standardna osiguranja ne pokrivaju fizička oštečenja. Cijene dijelova friških telefona su uvijek paprena.
Mislim kako Samsung za svoj top model dere 2500kn za novi ekran.
Telefon košta 742€ u Austriji. Mislim kako nije pretjerano 150€ za ekran i popravak (ili kos onog servisera oko 200€).

Druga varijanta je prodati telefon takav kakav je i kupiti drugi preko oglasnika.
04.07.2016 | 20:15
songoku kaže:
havdic kaže:
songoku kaže:
Btw.

150€=1131 kn, znaci iStyle trazi skoro duplo od Appleove cijene za zamjenu ekrana

Vidio sam da je cijena preporucena bez apple care 150€ sa postarinom ukljucenom u cijenu sto mi se ne cini puno za promjenu ekrana.
Pa to je samo slanje mobitela od strane istyle u drugi servis, a zarada 100% ili ja propustam nesto?
Nije mi jasno i zasto mobis ne vrsi uslugu slanja tj popravka ekrana kad su ovlasteni apple servis...
04.07.2016 | 21:44
songoku kaže:
havdic kaže:
songoku kaže:
Btw.

Ahaaa... sori malo sam glup danas
05.07.2016 | 08:08
Stvarno nekada ne razumijem kako ljudi razmisljaju.Nose telefone od 800 eura i misle da je Display 50 eura.Onda se kupi nokia 3310 i kompletan servis(zamjena bilo kojeg dijela 15 eura) Identicna stvar sa automobilima,kupe mercedes,audi ,bmw ili nekog strasnog dzipa pa kad dodje servis hvataju se za glavu jer naucili na golfa 2 i popravak ljepilom i komadom zice.Nikad nije bila velika zarada na samim aparatima vec na rezervnim dijelovima i dodatnom opremom.

@Vule:
Mozes sam naruciti sa ebay-a display ili kupiti neki icloud zakljucan(bolja varijanta svakako) i zamjeniti cca sat posla.
05.07.2016 | 13:22
saint kaže:

Mozes sam naruciti sa ebay-a display ili kupiti neki icloud zakljucan(bolja varijanta svakako) i zamjeniti cca sat posla.

Gdje se moze ukloniti icloud lock i kolko para?
05.07.2016 | 13:29
Nigdje
05.07.2016 | 14:25
saint kaže:
Stvarno nekada ne razumijem kako ljudi razmisljaju.Nose telefone od 800 eura i misle da je Display 50 eura.Onda se kupi nokia 3310 i kompletan servis(zamjena bilo kojeg dijela 15 eura) Identicna stvar sa automobilima,kupe mercedes,audi ,bmw ili nekog strasnog dzipa pa kad dodje servis hvataju se za glavu jer naucili na golfa 2 i popravak ljepilom i komadom zice.Nikad nije bila velika zarada na samim aparatima vec na rezervnim dijelovima i dodatnom opremom.

@Vule:

Mislim da u tome imas pravo.
Mozda je nekima ok da su cijene servisa duplo vece od preporucene jer je to ipak premium stvar, pa ako si kupio nesto luksuzno, plati koliko se trazi i ne pitaj zasto. Isto mislim da nije uredu da Mobis kao ovlasteni servis nema opciju da se popravi samo ekran iako apple oglasava da se ekran popravlja u ovlastenom servisu.
Malo mi ta poveznica Nokie i Iphonea nije bas usporediva jer se radi o marzama, a ne o cijenama djelova.
Doticni servis koji daje full garanciju apple na popravak ce biti moj izbor na kraju. Bili su fer pa ce nadam se dati 10% jer sam kupio dosta skupih igracaka kod njih.
Hvala na savjetima
06.07.2016 | 07:29
saint kaže:

Jesu riješili onaj problem s popravljanim uređajima da nakon updatea više ništa ne radi?
07.07.2016 | 02:59
songoku kaže:
dpasaric kaže:

Ako je mobitel servisiran u neovlastenom servisu, ne samo da gubi jamstvo, nego i uredjaj postaje BER (Beyond Economical Repair) sto se Apple-a tice. To znaci da ga Apple (a sluzbeno ne bi smjeli ni ovlasteni servisi) nakon toga nece htjeti niti pogledati, a kamoli servisirati (cak niti uz Out-of-Warranty fee) za isti ili bilo koji drugi kvar.

Stoji što kažeš, no to je scenario za fušerske popravke, a ako to odradi profesionalac i s originalnim Apple dijelom, uopće nije lako utvrditi da je uređaj bio popravljan.

Kada malo pogledamo real-life situacije, ne sjećam se već godinama da mi se netko žalio da mu se iPhone pokvario. Sve se to svodi na: "pao mi je i razbio se", "upao mi je u vodu", "baterija je dala svoje" i klasične probleme habanja tipa jack od slušalica, home tipka ili silent prekidač.
07.07.2016 | 06:29
Sad ce smayoo, nema origina Apple dijelova.
07.07.2016 | 09:48
zabac kaže:
Sad ce smayoo, nema origina Apple dijelova.

07.07.2016 | 10:21
hehehehe,na zalost smayoo je u pravu i nema original samo zamjenski
07.07.2016 | 16:06
Što, taj zamjenski dolazi iz neke druge tvornice od onoga koji dolazi uz telefon?
07.07.2016 | 16:38
Da,postoji jedan dio dijelova koji se ne ugradjuju u telefone vec sluze za garanciju.Ali tih dijelova nema u slobodnoj prodaji pa se do njih dolazi ispod ruke.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, saint, temeljnik, ZeljkoB, Anonimci (790)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO