iPhone 5 trajanje baterije(Novi)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 trajanje baterije(Novi)

15.02.2014 | 00:20
Malo mi čudni podaci za taj app.. verzija 9.3.0.326 (koliko to podverzija ima?) a onda gledajuci zadnji update je 08.10.13 ajde nije tako davno, ali version history ima samo taj update? hm. ali ajde, i'll give it a try
15.02.2014 | 20:52
Meni je baterija također jako loše. Baterija ne izdrži niti do ručka, a skinem ga s punjača u pola 8. Ne smijem niti na kavu otici bez punjača, lud sam već.
A ono što me najviše naživcira je to da se ugasi na 30% baterije, jednom se čak ugasio i 50%. I čim ga stavim puniti odma se pali i prikazuje 10% više nego što je pisalo kad se ugasio.

A sve ono što mi treba za svakodnevni rad, držim upaljeno uvijek. Glupost mi je imat takav mobitel pa moraš pola opcija držat ugašeno da bi ti baterija izdržala. I naravno, sve one kombinacije sa restore, set as new sam isprobao i ništa nije upalilo.

Ako imate kakav drugi prijedlog što bi mogao napraviti, ili možda neko drugo mjesto s kojeg da kupim bateriju, budite ljubazni pa mi preporučite.
Želio bih kupiti najkvalitetniju bateriju, pa baš iz tog razloga sam prekrižio ebay. Jesam li pogriješio?

A s obzirom da mi je garancija istekla, u ponedjeljak naručujem novu s ifixita. Nadam se da ce to riješiti problem.

Screen_Shot_2014_02_15_at_19.png
15.02.2014 | 21:26
Meni promijenili u iServiceu i sad je ok.
Isto se ponasala..ocito neki masivni problem sa baterijom u starijim peticama
15.02.2014 | 22:55
Ako se mobitel ugasi na 30 ili 50% baterije, to je neispravna baterija.
16.02.2014 | 01:30
Imaš neki prijedlog odakle naručiti novu? iFixit, ebay ili ipak odnijet u jedan od servisa.

Ono što moram napomenuti da kod baterije ne planiram štediti te sam spreman platiti koliko god da košta i naravno želim najkvalitetniju.

Jel možda netko upoznat koliko košta originalna baterija?
16.02.2014 | 02:06
Ako netko ima pouzdanu informaciju, to će biti Saint. I po pitanju cijene, i po pitanju kvalitete zamjenskih.
16.02.2014 | 11:53
Samo treba obratiti paznju da je deklarisano OEM

www.ebay.com/itm/GENUINE-OEM-ORIGINAL-14...HONE-5-/300861819568

ili

www.ifixit.com/Store/iPhone/iPhone-5-Rep...nt-Battery/IF118-001

Mada nije losa ni varijanta nekog servisa,jer onda mozes neko ganjati ko je blizu.Preko neta uvijek postoji mogucnost da nesto nije ok.
16.02.2014 | 11:59
Saint hvala na odgovorima, u ponedjeljak sam svakako u Zagrebu pa cu otici u iService, ukoliko mi mogu to zamjenit kroz 45 min (samo toliko slobodnog vremena cu imati) onda cu im i povjeriti izmjenu.

Ako ne, onda cu naruciti s jednog od ova dva linka.
16.02.2014 | 13:21
Gledajući cijene koje je @saint dao preko linkova, 240kn i nije pretjerano s radom.
25.02.2014 | 00:35
Mislim da Iphone 5 ima tu manu sa baterijom ali naravno da ju nece nikad priznati.
Evo bio sam ga napunio prije 2 sata do 100% sada je vec na 89% sa Stand By od 2:20 min i Usage od 1.20... sto je previse, jest da sam napravio jaibrake pa je i to jedan od mogucih razloga ali ionako se baterija trosi enirmno brzoj bez jailbraka prije ali nema sanse da izdrzi pola dana, izgleda da u dogledno vrijeme prodat 5_icu i uzet 5S.
25.02.2014 | 01:28
Imao sam iPhone 5 kupljen prije godinu dana, nikakvih problema s baterijom. Mikrofon interni je krepao nedavno, pa su mi dali zamjenski u garantnom roku, sad imam novi iPhone 5 kojem baterija radi jednako dobro i bolje nego starome...

Ono što me kopka, odnio sam u subotu na servis, u ponedjeljak me čekao novi - model od 64 GB... Kako toga imaju na skladištu, a kad sam kupovao novi morao sam čekati 3 mjeseca...
25.02.2014 | 07:49
Ja sam skeptican dali su to bas novi uredaji koji oni daju, meni su dali novi a isto baterija lose stoji kao i sa proslom 5/icom
25.02.2014 | 10:09
zamjene su uglavnom refurb uređaji u komadu najlona, ne u pakiranju..
14.04.2014 | 17:08
Preporučite mi gdje je u Zg najbolje promijeniti bateriju za iPhone5? Ako je varijanta narudžbe baterije preko interneta jeftinija, s koje stranice i koji model baterije da naručujem?
14.04.2014 | 18:09
btw. jesi pročitao postove iznad vezano za naručivanje baterije?

vidi i ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/ios/123918-7.0.4-...rija/Stranica-2.html
09.05.2014 | 00:06
Dakle, iPhone 5 je star godinu i dva mjeseca, ima preko 300 charge cycle. Kapacitet je navodno pao za oko 250 mah. Konkretno u prosjecnom dnevnom radu dobijem nešto manje od 6 sati korištenja, dok sam prije dobivao 7 i pol do osam. Razmišljam o promjeni baterije, no gledam si - jel možda isplatljivije nabaviti eksternu bateriju/case budući da vidim da ih se na Njuškalu može dobiti za 150-200 kn. Zime bih dobio i više trajanja baterije.

???
09.05.2014 | 08:18
Kad mi istekne ugovor, ako telefon bude općenito još uvijek upotrebljiv (da baterija slabi, to se već i sad vidi), ja ću sebi nabaviti eksternu bateriju. Ciljam na onu verziju koja ima beskontaktno punjenje.
09.05.2014 | 08:30
Odlična opcija za putnike (lagano i kompaktno + LED flashlight)
www.amazon.de/RAVPower%C2%AE-RP-PB08-Lad...2%AE+3000mAh+RP-PB08

Smayoo ti želiš ovo :
www.amazon.de/LuguLake-QI-Kompatibel-Ind...tive+Wireless+Charge

Samo onda moraš i onaj case za iPhone kupiti koji omogućuje beskontaktno punjenje.
09.05.2014 | 08:54
Hvala na preporuci.

jigss kaže:
Odlična opcija za putnike (lagano i kompaktno + LED flashlight)
www.amazon.de/gp/aw/d/B00E7IKHEK?pc_redi...52&robot_redir=1

Ovo ne kužim. To je nešto cilindričnog oblika. Kako se to nosi na iphoneu? Ili je to samo zamišljeno da žicom prikopčaš na iPhone pa "preliješ" naboj iz te pomoćne baterije u telefon? To mi se ne čini baš praktično

Smayoo ti želiš ovo:

www.amazon.com/gp/aw/d/B00CY4SG10/ref=re...tag=thedroideffec-20

Samo onda moraš i onaj case za iPhone kupiti koji omogućuje beskontaktno punjenje.

Pa u biti bi radije kupio namjenski iPhone case s baterijom i beskontaktnim punjenjem. Bio sam ga svojedobno nasurfao i spremio link, ali vidim da ga više ne nude...
09.05.2014 | 09:08
Pa u biti bi radije kupio namjenski iPhone case s baterijom i beskontaktnim punjenjem. Bio sam ga svojedobno nasurfao i spremio link, ali vidim da ga više ne nude...

- da to je u svakom slucaju bolja opcija ako vec moras stavljati case...

Sto se tice cilindra, , da to je samo vanjska baterija koju imas u torbi, dzepu ili slicno. Jednostavno samo preko kabela punis...
Dobra stvar kada putujes avionom ili cime vec, a ne volis stavljat case ili otvarat telefon i mijenjat bateriju (ovaj dio se naravno odnosi na mobitele koji imaju tu opciju...).
I ponavaljam, imas i LED flashlight.. znaci dobro dodje i na kampiranju..

Postoji milijun varijanti eksternih baterija. Samo si treba odabrati sto ti najvise pase.
09.05.2014 | 12:25
@smayoo, misliš nešto kao ovo !
www.ilounge.com/index.php/reviews/entry/...mat-for-iphone-5-5s/
09.05.2014 | 13:07
Da, nešto kao to je bilo. I ovo isto nije loše. U biti, treba se strpiti dok stvar postane univerzalno standardizirana. To je meni najkorisnije imati u autu, a ovi sadašnji modeli nisu nikako prikladni za auto.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (650)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa