prijatelju je ukraden u Srbiji novi iphone 5...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prijatelju je ukraden u Srbiji novi iphone 5...

31.12.2013 | 02:19
prije par mjeseci.
(pun intended je da su ukradeni s police za punjenje tijekom MTG turnira samo iphoni 4S i 5, a galaxyija raznih vrsta niko nije ni pomaknuo).

Prijavio je MUPu tamo, obavili očevid, prijavili IMEI (ne znam kako je našao, mislim da se logirao na apple ID il nešt?),
prijavio je u Hrvatskoj MUPu, prijavio mailom i appleu, tražio od našeg providera (tako su mu rekli u MUPu) da otvore slučaj "trackinga" za telefon, što su ga jednom odili, pa rekli da mogu ali MUP ili sud trebaju tražiti (?), a onda odbili,
MUP se pravi glup, (rima nenamjerno)

apple kaže da provider (GSM operater) mora to riješiti, a ne oni....

E sad,
mož li netko napisati koju procedutu treba poštivati da se nešto napravi?

imao je ios6 jailbreakan, zalockan je bio, neko mu je pristupao app storu s njegovim ideom i passom, al apple nije dao transfere jer je vezan bio uz deviznu karticu koju nije punio....

e sad, novi ios7 s novim uređajima ima lock koji se navodno ne može ukradenom mobitelu breakat, ako je aktiviran - ima li tko iskustva s time?

Mario.
31.12.2013 | 11:48
Post sam preselio jer forum kamo si ga postao nije namijenjen ovom, nego isključivo objavljivanju IMEI i S/N ukradenih uređaja, u svrhu lakšeg pretraživanja od strane potencijalnih kupaca i drugih koji bi pravim vlasnicima mogli javiti tko prodaje njihovo vlasništvo.
Odgovore na tvoja pitanja, nažalost, nemam, ali možda će netko drugi imati.
31.12.2013 | 11:58
Telefon - iPad koji je na iOS 7 i na kojem je prijavljena opcija Find my phone te icloud nalog nije moguce aktivirati tako moze koristiti samo za dijelove ili kao tacna za rezanje.Moze se uraditi restore ali aktivaciju je nemoguce zaobici.
31.12.2013 | 12:42
Ako sam dobro shvatio, ako imam iOS7 i upaljena mi je opcija Find my phone koji je vezan za moj korisnički račun (Apple ID) ni u kom slučaju se ne može deaktivirati (bez obzira da li se radi restore, jailbrake)? Znači, sako ja kako vlasnik pristupnih prava na AppleID mogu deaktivirati uslugu?
31.12.2013 | 13:36
Da,kada je telefon vezan za racun prilikom registracije uredjaja potrebno je unijeti apple ID(mail i pass) ako to nemas nema teorije da se telefon aktivira.Misim da preko opcije find my phone cim se telefon konektuje na WiFi(prilikom aktivacija,mislim 3 korak) mozes ga locirati te ostale opcije koje nudi find my phone.Trenutno nemam ni jedan ispravan aparat da vidim koje opcije nudi
31.12.2013 | 13:49
Čak i jailbrake ne pomaže?
To je dobra vijest.
31.12.2013 | 14:27
Ni JB,znaci mozes ga samo koristiti za dijelova ili kao tacnu za kafu.....
31.12.2013 | 15:36
Hrvatski MUP takve slučajeve rješava profesionalno i razumno brzo. Pri tome su super ljubazni i pažljivi. Mogu ih samo hvaliti na sva usta. No, ovo mi se čini kao posao za srpsku policiju, a ne našu i ne znam hoće li zaprimiti takav slučaj s obzirom da se to dogodilo van teritorija RH.

Za domaće slučajeve potreban je račun za uređaj (bez toga ništa) i IMEI.

Sretno!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 31 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, rusty, temeljnik, tino1, Anonimci (740)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO