slike sa starog telefončeka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

slike sa starog telefončeka

28.10.2013 | 21:50
Pozdrav!
ovo pitanje i meni pomalo zvuči blesavo, al se vodim za onim da nema glupih pitanja...
iz meni nekog nepoznatog razloga, na iphoneu 4, na kojem je bilo nekih 1700 slika, i koji je bio syncan s kompom prije prodaje, nisam iskopirao slike koje su se nalazile na telefonu u neki od foldera na kompu...
Sad sam kupio 4s, no nažalost sa sirotom memorijom od slabih 8 GB, tj.-6 dostupno korisniku, te navedene slike nije bilo koguće, kao ni sav ostali sadržaj, syncat s novim mobom jer jednostavno-nema dosta memorije... da li, na neki čudotvoran način, postoje podaci koji su syncani sa stare 4-ke na komp ili se sve poništava sa syncanjem novog telefona?
nakon priključenja novog uređaja, budući da mi je izbacilo poruku da nije moguće syncati podatke zbog premalo memorije, kliknuo sam na 'dodaj kao novi Iphone' i vjerojatno poništio staru sinkronizaciju...
28.10.2013 | 21:59
A koji je komp u pitanju, PC?
Ako je odgovor DA, a nisi mijenjao nista onda pogledaj u C_User_My Pictures.
28.10.2013 | 22:10
lap je u pitanju...
nisam ništa mienjao, znači, napravio sam sync, spojio novi telefon koji nije imao dovoljno memorije pa sam ga podesio kao novi uređaj, i sad traćim po gore navedenom naputku, imam tonove, zvučne zapise, aplikacije.... ali slike ne...
28.10.2013 | 22:22
Stari backup ne mozes ponistiti dok ga ne izbrises ili se korumpira na neki nacin (npr. mehanicko ostecenje diska).

Da bi vidio listu backupa u ituesima, odes na Izbornik na Edit pa na Preferences, pod tabom Devices (Uredjaji) vidjeti ces listu backupa svih uredjaja koje si do sada sinkao.
To sto si ga setapirao kao novi uredjaj, ne znaci da ne mozes kasnije povuci na njega (restore) neki od ranijih backupa, da bi to ucinio desni klik na uredjaj pa izaberi restore from backup (pitati cete koji backup zelis restorati).

Gdje su bile sinkane fotografije sa starog uredjaja mozes uvijek provjeriti klikom na ikonu uredjaja u iTunes, zatim u gornjem izborniku pod Photos, opcija sync Photos from...pokazuje u koji folder na racunalu ih sprema, a uvijek mozes odabrati drugi folder.
Fotke niti sadrzaj iphona nije potrebno zato ponovo spremati u neki drugi folder vec postoje opcije za uredjenje iTunes Library kako bi sve bilo uredno i na jednom mjestu.

Ono sto mozes napraviti u smislu dodatne zastite jest dodatni backup cijelog diska racunala na kojem je i iTunes library, a to preporucujem svakome.
28.10.2013 | 22:23
Mac ili win
Ako si na mac-u skini program phone to mac i mozes izvuci slike iz starog backup-a ili probaj ovo sto je pero69 napisao
28.10.2013 | 22:27
na Win-u sam... idem pokušati na ovaj način...
28.10.2013 | 22:36
jacoby kaže:
lap je u pitanju...
nisam ništa mienjao, znači, napravio sam sync, spojio novi telefon koji nije imao dovoljno memorije pa sam ga podesio kao novi uređaj, i sad traćim po gore navedenom naputku, imam tonove, zvučne zapise, aplikacije.... ali slike ne...

U kojem folderu na PC-u si pronasao zvucne zapise, navedi puni path foldera (pr. C/User/My Documents/My Music...)?
28.10.2013 | 22:39
pretpostavljam da telefon mora bit na Itunesima spojen?
28.10.2013 | 22:41
Da, tamo gdje si pronasao sve ovo ostalo trebale bi biti i slike ako si ih backupirao.
28.10.2013 | 22:41
C: /Users/marijan/Music/iTunes/iTunes Media/Voice Memos
28.10.2013 | 22:48
e ovak... fakat lutam i ispadam glup, al bi to možda i napravio da mogu nać opciju edit na itunesima, ak se dobro sjećam, najnovija verzija...
28.10.2013 | 22:59
jacoby kaže:
C: /Users/marijan/Music/iTunes/iTunes Media/Voice Memos

OK, sada provjeri da li postoji folder C: /Users/marijan/Pictures (ili My Pictures ovisno koja je verzija Windowsa), ako ga pronadjes, tamo bi trebale biti slike pod uvjetom da si imao ukljucenu opciju u iTunesima da backupira slike. Ovo kazem jer postoji sansa da ih uopce nisi backupirao jer nisi oznacio u iTunesima da ih backupira (ovo mozes provjeriti tako sto ces spojiti novi uredjaj, te klikom na Photos u njegovom izborniku, pogledaj gdje je podeseno da ih backupira).
Screen_Shot_2013_10_28_at_21.png
28.10.2013 | 23:02
izgleda da nisam bio dovoljno pametan za sinkronizaciju fotki, ali nakon detaljne pretrage računala, pronašao sam mjesto di sam ih za svaki slučaj prekopirao u folder.... hvala vam puno na trudu, stvarno sam zahvalan...
28.10.2013 | 23:21
Zahvale primamo na ziro racun...
28.10.2013 | 23:48
ma kolko su me sad slike razveselile, nema problema... al bolje je primit poziv na pivo...
28.10.2013 | 23:49
i ispričavam se ako kršim odredbe pravila i ponašanja poticanjem na alkoholizam...
29.10.2013 | 00:06
Biti ce prilike i za to iako ne pijem vec vise godina...
29.10.2013 | 06:55
pero69 kaže:
Biti ce prilike i za to iako ne pijem vec vise godina...

Takvi su gori od bivših pušača! LOL
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 34 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO