slike sa starog telefončeka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

slike sa starog telefončeka

28.10.2013 | 21:50
Pozdrav!
ovo pitanje i meni pomalo zvuči blesavo, al se vodim za onim da nema glupih pitanja...
iz meni nekog nepoznatog razloga, na iphoneu 4, na kojem je bilo nekih 1700 slika, i koji je bio syncan s kompom prije prodaje, nisam iskopirao slike koje su se nalazile na telefonu u neki od foldera na kompu...
Sad sam kupio 4s, no nažalost sa sirotom memorijom od slabih 8 GB, tj.-6 dostupno korisniku, te navedene slike nije bilo koguće, kao ni sav ostali sadržaj, syncat s novim mobom jer jednostavno-nema dosta memorije... da li, na neki čudotvoran način, postoje podaci koji su syncani sa stare 4-ke na komp ili se sve poništava sa syncanjem novog telefona?
nakon priključenja novog uređaja, budući da mi je izbacilo poruku da nije moguće syncati podatke zbog premalo memorije, kliknuo sam na 'dodaj kao novi Iphone' i vjerojatno poništio staru sinkronizaciju...
28.10.2013 | 21:59
A koji je komp u pitanju, PC?
Ako je odgovor DA, a nisi mijenjao nista onda pogledaj u C_User_My Pictures.
28.10.2013 | 22:10
lap je u pitanju...
nisam ništa mienjao, znači, napravio sam sync, spojio novi telefon koji nije imao dovoljno memorije pa sam ga podesio kao novi uređaj, i sad traćim po gore navedenom naputku, imam tonove, zvučne zapise, aplikacije.... ali slike ne...
28.10.2013 | 22:22
Stari backup ne mozes ponistiti dok ga ne izbrises ili se korumpira na neki nacin (npr. mehanicko ostecenje diska).

Da bi vidio listu backupa u ituesima, odes na Izbornik na Edit pa na Preferences, pod tabom Devices (Uredjaji) vidjeti ces listu backupa svih uredjaja koje si do sada sinkao.
To sto si ga setapirao kao novi uredjaj, ne znaci da ne mozes kasnije povuci na njega (restore) neki od ranijih backupa, da bi to ucinio desni klik na uredjaj pa izaberi restore from backup (pitati cete koji backup zelis restorati).

Gdje su bile sinkane fotografije sa starog uredjaja mozes uvijek provjeriti klikom na ikonu uredjaja u iTunes, zatim u gornjem izborniku pod Photos, opcija sync Photos from...pokazuje u koji folder na racunalu ih sprema, a uvijek mozes odabrati drugi folder.
Fotke niti sadrzaj iphona nije potrebno zato ponovo spremati u neki drugi folder vec postoje opcije za uredjenje iTunes Library kako bi sve bilo uredno i na jednom mjestu.

Ono sto mozes napraviti u smislu dodatne zastite jest dodatni backup cijelog diska racunala na kojem je i iTunes library, a to preporucujem svakome.
28.10.2013 | 22:23
Mac ili win
Ako si na mac-u skini program phone to mac i mozes izvuci slike iz starog backup-a ili probaj ovo sto je pero69 napisao
28.10.2013 | 22:27
na Win-u sam... idem pokušati na ovaj način...
28.10.2013 | 22:36
jacoby kaže:
lap je u pitanju...
nisam ništa mienjao, znači, napravio sam sync, spojio novi telefon koji nije imao dovoljno memorije pa sam ga podesio kao novi uređaj, i sad traćim po gore navedenom naputku, imam tonove, zvučne zapise, aplikacije.... ali slike ne...

U kojem folderu na PC-u si pronasao zvucne zapise, navedi puni path foldera (pr. C/User/My Documents/My Music...)?
28.10.2013 | 22:39
pretpostavljam da telefon mora bit na Itunesima spojen?
28.10.2013 | 22:41
Da, tamo gdje si pronasao sve ovo ostalo trebale bi biti i slike ako si ih backupirao.
28.10.2013 | 22:41
C: /Users/marijan/Music/iTunes/iTunes Media/Voice Memos
28.10.2013 | 22:48
e ovak... fakat lutam i ispadam glup, al bi to možda i napravio da mogu nać opciju edit na itunesima, ak se dobro sjećam, najnovija verzija...
28.10.2013 | 22:59
jacoby kaže:
C: /Users/marijan/Music/iTunes/iTunes Media/Voice Memos

OK, sada provjeri da li postoji folder C: /Users/marijan/Pictures (ili My Pictures ovisno koja je verzija Windowsa), ako ga pronadjes, tamo bi trebale biti slike pod uvjetom da si imao ukljucenu opciju u iTunesima da backupira slike. Ovo kazem jer postoji sansa da ih uopce nisi backupirao jer nisi oznacio u iTunesima da ih backupira (ovo mozes provjeriti tako sto ces spojiti novi uredjaj, te klikom na Photos u njegovom izborniku, pogledaj gdje je podeseno da ih backupira).
Screen_Shot_2013_10_28_at_21.png
28.10.2013 | 23:02
izgleda da nisam bio dovoljno pametan za sinkronizaciju fotki, ali nakon detaljne pretrage računala, pronašao sam mjesto di sam ih za svaki slučaj prekopirao u folder.... hvala vam puno na trudu, stvarno sam zahvalan...
28.10.2013 | 23:21
Zahvale primamo na ziro racun...
28.10.2013 | 23:48
ma kolko su me sad slike razveselile, nema problema... al bolje je primit poziv na pivo...
28.10.2013 | 23:49
i ispričavam se ako kršim odredbe pravila i ponašanja poticanjem na alkoholizam...
29.10.2013 | 00:06
Biti ce prilike i za to iako ne pijem vec vise godina...
29.10.2013 | 06:55
pero69 kaže:
Biti ce prilike i za to iako ne pijem vec vise godina...

Takvi su gori od bivših pušača! LOL
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO