Hotspot i potrošnja baterije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hotspot i potrošnja baterije

02.06.2013 | 23:26
Znači zanima me vaše iskustvo korištenja iPhone-a kao hotspota za iPad, kolika je potrošnja baterije na iPhone-u? Da li se jako brzo troši ili može dosta izdržati? Znači iPad bi spajao na iPhone pa me zanima općenito ta potrošnja baterije.
03.06.2013 | 00:05
iP5 koristim relativno često kao mobile hotspot za laptop. Baterija se u takvom režimu troši sumanutom brzinom (jer je pun gas u pogonu i 3G, i WiFi). Moja je procjena da bi 2-3h takvog rada (ako intenzivno surfaš) dovela do samoisključenja iPhonea radi zaštite baterije (možda i kraće ako si u zoni lošeg 3G signala).

Meni je to OK, jer to radim ili iz auta, pa je iPhone spojen na autopunjač, ili iz nekog kafića i sl, ali nikad na dulje od pola sata-sat.
03.06.2013 | 00:05
Nista pretjrano tj za ne izdrzati.Koristio sam max 5-6 sati u komadu(bio spojen sa iPad) i koliko se sjecam baterija je pala na 40-tak % ali se ne sjecam da li je bila na 100% . Nije bilo bas konstantno surfanje.
03.06.2013 | 00:19
Nekako mi je teško povjerovati u smayine rezultate korištenja, to mi se čini ipak premalo da bi se za 2-3h iPhone ispraznio, dok mi saint-ovo već zvuči logičnije i prihvatljivije, tako sam nešto i očekivao..
03.06.2013 | 00:40
Kad smo već na toj temi, koje app preporučujete za hotspot?
03.06.2013 | 01:38
@mario, za hotspot ne trebaju nikakve specijalne aplikacije. Hotspot je ugrađen u sam iOS. Ja sam ga dosta koristio prošlo ljeto, ali s iPhone 4S i klasično surfanje s malo downloada je moglo potrajati do nekoliko sati bez problema. IPhone se nešto jače grijao no nikad nije radio probleme, a na njega je bio spojen moj MacBook i ženin iPad.
03.06.2013 | 02:14
Tony.Soprano kaže:
Nekako mi je teško povjerovati u smayine rezultate korištenja, to mi se čini ipak premalo da bi se za 2-3h iPhone ispraznio, dok mi saint-ovo već zvuči logičnije i prihvatljivije, tako sam nešto i očekivao..

Smayo je samo dao procjenu i to za intenzivno surfanje i u varijanti hotspot putem wirelessa, i procjena je sasvim OK. Meni je iPhone 4s sa 98% pa na 20% za 3 i po ure intenzivnog surfanja. Ali zato umisto wirelessa uparivanje radis bluetoothom i dobit ces sigurno jos koju uru.
03.06.2013 | 02:24
Stvarno sam ostario, i još stoji na početku postavki, a ja nisam vidio.
tnx
03.06.2013 | 05:07
To najvise ovisi o kvaliteti 3G signala, tj. o podrucju gdje se nalazis...
03.06.2013 | 06:58
Ako iPhone može biti blizu nekog uredjaja za surfanje,najbolje ga je spojiti s usb kablom za hot-spot,normalno tu ne mislim na iPad gdje je to neizvedivo.
03.06.2013 | 09:40
E, sad kad si to rekao, objasni kako ga to možeš upogoniti preko kabela? Uzmeđ iPhone 5 i Mac (10.6.8), spojiš ih lightning kabelom, na iPhoneu uključiš "hotspot", a na Macu učiniš - što?

Tony, Songoku, drlovric:

Da,

(a) to jako ovisi o kvaliteti 3G signala, i to baš o kvaliteti, a ne o intenzitetu, tj. broju crtica - naime, 3G koristi CDMA multipleksiranje. To znači da s povećanjem broja korisnika raste šum pa, dakle, opada kvaliteta signala (error rate raste) i onda opada efektivna brzina. I to parabolično opada. Znači, možeš biti u zoni savršenog prijema, indikator intenziteta primljenog signala (tzv. RXLEV, one crtice koje imamo na ekranu), ali ako je korisnika puno, tvoj će 3G čip raditi pun gas, raw transfer rate će biti ogroman, ali će šum biti možda i preko 90%, brzina će biti niska, a bateriju ćeš trošiti ko lud.

(b) naravno, to jako ovisi o intenzitetu prometa. Ako samo svakih 10-15 minuta učitaš novu http stranicu (pa onda čitaš), onda to sigurno mora izdržati dulje od 2-3 sata. Moj način korištenja nije takav. Kad se spojim, obično se downloada hrpa mailova, pa se uploada hrpa mailova, još u međuvremenu skidam PDFove teške po 20-30 MB ili dižem na Dropbox ili na naš FTP server PDFove teške po 10-20 MB... I još ponekad uz to slušam internetski radio.

(c) plus, wifi - ako si u zoni gdje je velika wifi gužva, onda i tu imaš smetnju pa i tu troši više baterije. Zato je Bluetooth bolji. Ali, činjenica je, ako si u zoni HSDPA prijema, onda ne možeš ostvariti maksimalnu brzinu ako surfaš preko bluetooth.
03.06.2013 | 10:08
@samyoo, ide bez problema. Ako ne prije, popodne napišem kako. Koliko se sjećam, pojavi se pod network ili tako nekako (ne treba ništa podešavati). Spajao sam telefon (doduše boi je 4G, na sva tri načina).
03.06.2013 | 10:21
Zato i pitam. Meni se pod network ne pojavi ništa.

Nije mi osobito bitno jer mi to ne treba baš često, ali ponekad se dogodi da sam cjelodnevno na nekom gradilištu boguizatregera i onda uzmem kabel iz auta i držim mobitel prištekan na lap, a lap u struju, da se baterije ne prazne bez veze. Pa mi je glupo da surfam preko wifi kad mi je kabel spojen.
03.06.2013 | 17:04
Pa u settingsu imam Personal Hotspot. Spojim iPhone 4S s Air_om usb kablom i uključim Hotspot,tad me Hotspot na telefonu pita kako ga źelim spojiti,postoje dvije opcije. Prva je wi fi and bluetooth a druga je usb cable only i odaberem ovu drugu opciju. Na telefonu je iOS 6.1.2.
Air je na 10.7.5 a u networku se pojavi obavjest kao na slici da je iPhone spojen.

03.06.2013 | 17:14
Evo smayoo ovako bi ti se trebao pojaviti iPhone s uključenim hotspotom kad je priključen na USB i ne treba ništa postavljati radi od prve:

iPhoneUSBTether.jpg
03.06.2013 | 17:17
Prvi put da sam ga spojio na iMac i nisam morao ništa postavljati niti na iPhone niti na iMacu, naravno na iPhone 5 mi je iOS 6.1.2, a na Macu ML 10.8.3
03.06.2013 | 17:17
cariblanco kaže:
[quote]Pa u settingsu imam Personal Hotspot. Spojim iPhone 4S s Air_om usb kablom i uključim Hotspot,tad me Hotspot na telefonu pita kako ga źelim spojiti,postoje dvije opcije. Prva je wi fi and bluetooth a druga je usb cable only i odaberem ovu drugu opciju. Na telefonu je iOS 6.1.2.
Air je na 10.7.5 a u networku se pojavi obavjest kao na slici da je iPhone spojen.
Screen_Shot_2013_06_03_at_4.png

Ispričavam se kvotao sam post umjesto da ga editiram,ali kad je već tako da pitam nešto.Sliku kad upam s slika hr uvjek mi je prikaže malu ne kao onu iznad od sanka.Ovu sam sliku priložio s kompa i ok je veličine i sad ako tu sliku obrišem na kompu,onda ona neće biti vidljiva na forumu ili?
03.06.2013 | 18:00
Ova slika ti je uploadana ja Jabučnjak, dakle ona će ostati. Ako je uploadaš nekamo drugamo pa linkaš na Jab, onda je ne smiješ obrisati odande.
03.06.2013 | 18:55
Dečki su pokazali sliku. Treba uključiti Personal hotspot s tima da možeš BT i Wi-Fi ugasiti da ne žderu bateriju.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 38 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, rusty, tino1, yvann11, ZeljkoB, Anonimci (590)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO