iPhone 4 sync problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 sync problem

22.05.2013 | 20:18
Kao prvo ispricavam se unaprijed ako ima rjesenje ovoga na forumu, ali nisam nasao nista takvoga. Ovako zenin iPhone 4 (6.1.3, OS X Lion 10.7.5) star cca. godinu dana nikad JB pokusavam joj po prvi put prebaciti neku glazbu iz itunesa, ali kod spajanja na itunes mi nudi dvije opcije:
1.Set as new ili
2. backup from old backup (jedini koji je napravila kad je kupljen).
Sad ja sam ga backup-irao na iCloud za slucaj da nesto zajebem i to je proslo OK. Na Apple-ovoj stranici sam procitao da ako se oznaci da se backup radi preko iClouda onda pri spajanju sa kompom mi nece nuditi da ga backupira sa itunsima, ali on to ipak nudi. Na nekoj od tema sam procitao da treba obrisati backup sa kompa, pa sam to i napravio (kopirao ga na drugo mjesto-nikad se ne zna), ali nije pomoglo.
Sad mi nudi pod 1. isto ili pod 2. da povuce backup sa moga iphone-a
Dajte neko rjesenje!
23.05.2013 | 12:52
Očito da do sada nisi spajao ženin iPhone na to računalo zato te i pita kako ćeš ga prijaviti. Dakle, logičan odabir je kao novi iPhone. Naravno prije nego ga zaista spojiš na računalo svakako provjeri u postavkama iTunesa da ti je isključena automatska sinhronizacija jer u protivnom bi moglo biti svašta, ali sigurno ne ono što biš ti želio! Dakle, traka izbornika iTunes -> Preferences -> Devices - kvačica ispred Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically.

E sad kad si isključio automatsku sinkronizaciju u iTunesima onda ga možeš spojiti na iTunes i prijaviti kao novi iPhone. Ništa s njezinog iPhonea se za sada još ne bi trebalo izbrisati iako će u početku pisati da se nešto sinkronizira. Kako si na iPhone uključio iCloud i pretpostavljam kontakte i sve ostalo prebacio tamo, a napravio si i backup na iCloud sve te opcije bit će ti posivljene i isključene. No da bi iTunesi znali da sve to tako namješteno moraju tu informaciju dobiti od priključenog iPhonea.

I sad kad je to sve rješeno, iPhone je priključen i prijavljen kao novi klikni na njega u lijevom stupcu gdje se pojavi (ako nemaš lijevi stupac jer si prešao na najnoviji iTunes, onda ga možeš prikazati tako da ideš na traci izbornika View -> Show Sidebar). Sada na prvom tabu koji se zove Summary stavi kvačicu ispred opcije Manually manage music and videos. Klikni na dugme sync i nakon toga ćeš biti u mogućnosti prebacivati muziku, video, knjige i ringtonove jednostavnim drag & dropom. I u ovom slučaju se ništa drugo ne bi trebalo izbrisati s iPhonea jer se neće sinkronizirati sadržaj već samo izmjenjena postavka!

Ovaj način će omogućiti i brisanje muzike i videa na samom iPhoneu, ali zadnji put kad sam provjerio brisalo je samo s liste dok je sama pjesma ili video i dalje ostao na iPhoneu pa ćeš pravo brisanje isto morati ručno raditi preko iTunesa. Prednost ove kvačice (Manually manage music and video) jest da se na taj način muzika može prebacivati na bilo kojem računalu s iTunesima bez da se iTunes nešto buni i prijeti da će sve izbrisati jer taj i taj iPhone prije nije sinkroniziran s tim iTunesima nego nekim drugim! Uvijet je naravno da je isključena automatska sinkronizacija te da se nakon priključivanja iPhonea prvo stavi kvačica ispred te opcije.
23.05.2013 | 14:13
Hmmm, nije bas tako. IPhone je spajan prilikom kupnje jer je prije 4-orke imala moj stari iPhone 3G i sa njega su povuceni svi podaci.
Automatska sinkronizacija sa iTunes je bila iskljucena i do sada, ali ako kazes da ce ovo opisano sljakati probacu popodne kad se vrati s posla.
U svakom slucaju nadam se najboljemu!
23.05.2013 | 14:32
Onda je rađena nadogradnja iOSa ili preko WiFi ili preko tog računala, ali nije nikada dovršena prijava na iTunes na tom računalu. Bez obzira na to, moraš ga prijaviti do kraja kao novi iPhone jer sigurno ne želiš da se njezini podaci prepišu s tvojima iz zadnjeg backupa.
03.06.2013 | 23:44
E tek sam sad uhvatio vremena i napravio kako si rekao i sve sljaka za 5!
Malo me bila frkica da se ne desi izbrisan mobitel, ali sve je OK.
Hvala jos jednom
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 57 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO