iPhone 5 baterija - problem...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 baterija - problem...

20.05.2013 | 16:21
Evo ovako... U zadnjih desetak dana me počela gnjaviti baterija na iPhone-u 5...
Problem nije ona klasična tužaljka kako ne traje dovoljno dugo, moj problem je malo radikalniji...
Npr. Sinoć sam napunio iPhone prije spavanja, isključio sa punjača, nakon toga još provjerio mail,
otvorio Safari, prosurfao desetak minuta, namjestio budilicu i otišao spavati a da je baterija bila na 89%...
Ujutro me budilica probudi, nakon osam sati, a baterija na 14%... iPhone nisam taknuo preko noći, očekivao sam da će
se možda isprazniti 10-15%, ali ovo mi se ipak čini previše...
Ono što mi je najčudnije je to što Usage kaže osam i nešto sati standby i četiri sata korištenja, a pouzdano znam da sam ga koristio najviše pola sata odkad sam ga skinuo sa punjača.
Takvo pražnjenje mi se u zadnjih desetak dana dogodilo tri puta, svaki put kod kuće, dok iPhone fizički ne koristim,
znači, ne događa se svakodnevno, nego povremeno...
Ono što me zanima je... Da li je baterija otišla, ili je u procesu odlaženja, ili je problem u nekom pozadinskom procesu
koji dovodi do takve minutaže usage-a, a da ga ja zapravo ne koristim?
Ako je stvar u nekom procesu ili aplikaciji kako bi mogao saznati o kojem je riječ?
20.05.2013 | 17:05
Nesto ti radi u pozadini,takvi problemi se obicno srede jednim Hard rerset-om ili u najgorem slucaju restore ali bez backup-a.
20.05.2013 | 17:31
Ako je baterija neispravna, to bi ti se moralo stalno događati. Npr. status ti je na 90%, ne radiš ništa, ali baciš oko svako toliko, i ono stoji sat-dva-tri na 90-89-88% i onda najednom pogledaš, a ono na 14%. To ti je znak da je baterija neispravna, odnosno jedna ćelija.
20.05.2013 | 17:33
Hvala na brzom odgovoru,
Hard reset sam probao, čini mi se da nije pomoglo...
Ako budem morao, napraviti ću i restore bez backupa, iako moram priznati
da mi ta opcija baš i nije draga.
Ali, kako se kaže:"Što se mora, nije teško..."
Znači, misliš da nije baterija?
20.05.2013 | 18:06
Baterija nije sigurno,probaj jos da ti padne na 9% i kada se napuni na 100% ostavi ga jos sat -dva na punjacu pa opet uradi Hard r. i vrati na punjac jos bar pola sata.Ako ne pomogne restore ali obavezno bez backup-a
20.05.2013 | 18:21
saint kaže:
Baterija nije sigurno,probaj jos da ti padne na 9% i kada se napuni na 100% ostavi ga jos sat -dva na punjacu pa opet uradi Hard r. i vrati na punjac jos bar pola sata.Ako ne pomogne restore ali obavezno bez backup-a

Napravit ću tako, pa javim rezultate... Hvala na pomoći...
20.05.2013 | 19:54
Kako uspiješ 11% potrošiti na "...provjerio mail, otvorio Safari, prosurfao desetak minuta, namjestio budilicu..."?
Meni ode 2-3% natakvo što.
Dobro ti savjetovali, restore bez backupa. Gubiš SMS-ove, postavke igrica i programa. Ako imaš kakav program za file-ove i njih gubiš (na file-ove mislim).
20.05.2013 | 22:17
zabac kaže:
Kako uspiješ 11% potrošiti na "...provjerio mail, otvorio Safari, prosurfao desetak minuta, namjestio budilicu..."?
Meni ode 2-3% natakvo što.
Dobro ti savjetovali, restore bez backupa. Gubiš SMS-ove, postavke igrica i programa. Ako imaš kakav program za file-ove i njih gubiš (na file-ove mislim).

Ti onda vjerojatno imaš bolju bateriju...
Nemoj me držati za riječ, ne pamtim točno o kakvom je surfanju bila riječ, možda je bilo i malo Youtube-a, ali bez obzira na to, ja sam dosad sa baterijom na petici bio zadovoljan, i definitivno se nisu događali takvi ekstremi sa pražnjenjem...
21.05.2013 | 10:04
Da probaš skroz do kraja isprazniti bateriju, dok se iphone ne ugasi, pa nakon toga napuniti do 100%?
21.05.2013 | 22:32
I meni se to desavalo par puta ,i onda navece pogasim sve app iz pozadine i kad ga skinem sa punjaca, restartujem i5 ,i tako mi malo duze bude baterija u startu ,al svejedno baterija je kriticna,u skoli mi od 8 do 11 padne sa 100% na cca 30% doduse igram igrica ,i to sam primjetio na 6.1.4
22.05.2013 | 12:47
kvaju kaže:
Da probaš skroz do kraja isprazniti bateriju, dok se iphone ne ugasi, pa nakon toga napuniti do 100%?

To je imalo smisla za nekadašnje nikalske baterije. Kod litijskih baterija se time postiže jedino tzv. "kalibracija" koja može popraviti netočno pokazivanje napunjenosti baterije, ali ne i stvarnu autonomiju.
22.05.2013 | 13:27
Da iznesem jedno svoje zapažanje vezano uz bateriju.Instalirao sam si aplikaciju BatteryDoctorPro (mora biti mob jb) i sad kad god punim bateriju i kad dože do 100% držim ju još najmanje pola sata ili sat dok mi program kaže da je punjenje gotovo.Imam iOS 6.1.2 koji ima jb (čuo sam od mnogih da je to najgori iOS za bateriju i ako ima mob jb)
Nakon tog punjenja mi baterija puno dulje drži.Jučer navećer sam je napunio i oko dva sata sam koristio wi fi i baterija je na 85%.Pošto nisam doma u zrakoplovnom je modu mobitel.Telefon je 4S,kad sam počeo koristiti mobitel,vidio sam i da je nakon 10 min na wi fi,baterija i dalje bila na 100%,a kad sam je punio samo do 100% po operativnom sistemu,onda je odmah počela curiti na manje kod bilo koje upotrebe.
22.05.2013 | 15:51
saint kaže:
Baterija nije sigurno,probaj jos da ti padne na 9% i kada se napuni na 100% ostavi ga jos sat -dva na punjacu pa opet uradi Hard r. i vrati na punjac jos bar pola sata.

Update:

Napravio sam ovo što je Saint predložio, i zasad se pražnjenje nije ponovilo... Nadam se da će tako i ostati...
22.05.2013 | 15:55
22.05.2013 | 20:34
smayoo kaže:

To je imalo smisla za nekadašnje nikalske baterije. Kod litijskih baterija se time postiže jedino tzv. "kalibracija" koja može popraviti netočno pokazivanje napunjenosti baterije, ali ne i stvarnu autonomiju.

Use iPhone Regularly
For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Be sure to go through at least one charge cycle per month (charging the battery to 100% and then completely running it down).

www.apple.com/batteries/iphone.html
22.05.2013 | 21:49
Mo'š mislit. To je klasična ograda da te odhebu ako ti crkne baterija pa ti vele kako nisi koristio uređaj u skladu s uputama.
22.05.2013 | 22:17
Eto, preduhitrio me Žabac. Ne samo to, nego, rekao bih, te je upute napisao netko tko apsolutno nema blage veze s tim kako rade litijske baterije. ONaj one charge cycle per month služi kalibraciji (točnom pokazivanju napunjenosti baterije), ali ne treba jedan mjesečno. Dovoljna su dva-tri godišnje. A "keep the electrons in it moving occasionaly" nemam kako drugačije komentirati, nego
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 43 minuta
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO