Iphone 4 ( cijelo vrijeme traži mrežu)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 4 ( cijelo vrijeme traži mrežu)

01.05.2013 | 00:16
Pozdrav svim forumašima,

Problem je sljedeći: kupio sam rabljeni iphone 4 16gb tvornički otključan sa jailbreakom na 6.1.2 sa sljedećim problemima koje sam nakon kupovine primjetio:

- wifi prepoznaje samo osobne hotspotove
- kada je u speakerphone modu druga strana me ne čuje
- kamera snima bijeli šum preglasno
- mreža gubi signal te nakon opterećenja 3g-om dođe na status "nema usluge"

Pokušao sam napraviti update,međutim telefon zapne u restore modu.( error -1). ispitao sam sve moguće varijante, te na kraju ipak napravio custom ipsw na 6.1.3

Itunes ga ne može restorati, a telefon sada cijelo vrijeme traži mrežu, tj. ne prepoznaje niti jedan sim. Također informacije o bluetoothu i modem firmwareu ne postoje, a wifi je zasivljen i piše " not availeble".

Predpostavljam da se radi o tome da je vrisnuo baseband chip, te me zanima postoji li bilo kakva softverska solucija za riješenje ovog problema, ili ako ne, onda hardverska i po kojoj cijeni.

hvala unaprijed, Tin.
03.05.2013 | 14:45
kod polovnih aparata si sve to trebao prije provjeriti dali stima (ako nisi ),ima desetak bitnih stvari kod takve kupovine ..
03.05.2013 | 15:18
to mi je sve jasno, no postoji li neko rješenje ovdje? update basebanda? ima li itko kakve ideje?
03.05.2013 | 15:51
Restore radi iz DFU moda,ako je fabricki otkljucan tako da ti to nije problem.Sto se tice BT,WiFi i Modem f. tako izgleda kada je spaljen NOR chip.U svakom slucaju prvo restore pa cemo gledati ostalo.Javi sta si u radio i gdje si zapeo.Ako si radio nekada JB na tom racunaru edituj HOST file
04.05.2013 | 00:25
kod host-a moram obrisati gs.apple? jel tako?
04.05.2013 | 00:54
Da
04.05.2013 | 14:49
prilikom restorea sam dobio error 1601. na hostu nisam radio edit, budući da na njemu nisam pronašao gs.apple... što dalje? pokušati sa 5.0.1 preko redsnowa?
04.05.2013 | 15:30
ovako izgleda host na kompu sa kojeg pokušavam napraviti restore
host_scshot.JPG
04.05.2013 | 16:20
Prije restorea jesi li stavio iPhone u DFU mode kako ti je Saint preporučio?
04.05.2013 | 16:45
jesam, sve je teklo normalno, do trenutka kada je pokušavao uspostaviti vezu sa serverom, tj. kada je već javio gore spomenut error. nekako se bojim da sa samim itunesom to nije moguće riješiti... btw. jel postoje slučajevi da je netko uspio riješiti sličan problem... baseband mi se čini kao dosta zeznuta stvar... znam da za 3gs postoje riješenja sa ipad basebandom, ali 4... hm hm :/
04.05.2013 | 16:53
Pretpostavka je također da imaš najzadnju verziju iTunesa, a ako nemaš onda moraš napraviti nadogradnju, a ako ni to ne pomaže provjeri da te ne zeza kakav antivirusni program pa ga privremeno onemogući. Još može zezati i USB port tj. kabel, pa probaj spojiti na neki drugi USB port direktno na računalo. I tu sam ja ispucao svoje ideje pa možda saint ili neko drugi ima još kakvu ideju kako riješiti ovaj problem.
04.05.2013 | 16:57
mislim da to sve nabrojano štima, probao sam na više računala, i sa dva različita kabla
04.05.2013 | 18:05
oče i skype radit problema probaj ga ugasit pa onda
04.05.2013 | 20:26
IPhone 4,4S.5 nemaju nkakvih problema sa BB,nije imao ni 3G ni 3Gs vec su izazvani potrebom za otkljucavanjem i upgrade-om na iPad BB.Tako da to sto govoris nema nikakve veze sa tvojim problemom.Ubaci telefon u DFU ne Recovery mode vec bas DFU mode.Skopcaj telefon na USB koji je na ploc a ne na neke kopcane.Iskljuci skype(to je nekada bilo problematicno zbog TSS servera)za svaki slucaj.Instalriraj posljednju verziju iTunes-a.Restore mora proci.
04.05.2013 | 20:47
ok, pokušat ću opet pa ću javiti...i telefon je bio u dfu modu 100% jer ga je računalo prepoznalo kao dfu, a i na njemu nije bilo ništa ( crni ekran)... error 1601. je vezan za usb, onda vjerovatno nešto nije štimalo... da radim običan restore ili da napravim custom ipsw? trenutni je 6.1.3
04.05.2013 | 21:27
Obicni
05.05.2013 | 16:55
evo da javim da sam pokušao sa svim portovima i svaki puta dobijam error 1601.
05.05.2013 | 18:08
NIsi dobro ubacio u DFU mode,probaj na drugom racunaru.Da li ti iTunes prepoznaje iPhone?
05.05.2013 | 20:36
100% je bio u dfu modu jer sam ga prije otvaranja itunesa preko redsnowa ubacio u dfu. itunes ga prepoznaje kao iphone u modu obnavljanja.
05.05.2013 | 21:48
A koji FW pokusavas da ubacis?
05.05.2013 | 22:19
evo sad zadnji puta kad sam pokušavao, došao je gotovo do kraja i na dijelu gdje je radio obnavljanje firmwarea je izbacio error -1. sada pokušavam čisti 6.1.3 koji sam kreirao u snowbreezu
05.05.2013 | 22:24
Nemoj nisata kreirati,idi na regularni restore,rekao si da ti je telefon otkljucan tako da nema problema.Ugasi firewall i anti virus ako si na winu
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 14 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO