Iphone 4, 16gb, problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 4, 16gb, problem

23.04.2013 | 01:34
Lijep pozdrav, molim Vas za pomoc

Imam Iphone 4, 16gb, radi na vip, tj sada radi na tomato. Problem mi se javlja na mjestima gdje je malo slabiji signal ili na mjestima gdje prebacuje iz 3g signala na 2g da mi usred razgovora sam od sebe prekine poziv. Pogledam signal a on ima 2-3 crtice. Napravio sam restore, promjenio ovu sim karticu ali problem je i dalje, nekad vise, nekad manje, pa me zanima dali je netko imao slicna iskustva, jer mislim da nije rijec o anteni jer signal pokazuje, internet super radi.... jedino prekine usred poziva kad je slabiji signal tj 2-3 crtice, mogu razgovarati samo dok je pun sa 4-5 crtica.

Hvala puno i lijep pozdrav,
Hrvoje
23.04.2013 | 14:17
I kod mene vrlo sličan problem. Oko nove godine prešao sa T-mobile-a na Vip. Uzeo iPhone 5, i tada je počelo:
Kad me netko nazove, javim se, ali sugovornik me jako slabo čuje, iako pritom imam 3-4 crtice signala ( od mogućih 5 )
Onda padne poziv, ili sugovornik prekine, jer nečuje gotovo ništa. U pravilu ja odmah nazovem, i onda se sve super čuje. Reklamirao sam u trgovini Vipa, ali ništa nisu riješili.
Čak su mi zamjenili iPhone, ali opet isti problem. Na kraju su mi rekli da je to zbog nekih novih odašiljača koje su postavili uz autocestu ( koja je od kuće udaljena barem 2 km zračne linije ) i da oni tu nemogu ništa pomoći. Pretplata ide preko trajnog naloga, barem kad ne vidim kako plaćam svaki mjesec 200 čuna, onda mi je lakše i ne nerviram se više
Odašiljač je udaljen od kuće cca 1500 metara i valjda sam u graničnom području upotrebljivog signala. Što mi kod T-mobile-a nije predstavljalo problem, a da stvar bude bolja, Vip i T-mobile, imaju antenu na istom brdu, mislim čak i na istom stupu
U svemu tome je dobro to, što sam silom prilika, većinu komunikacije prebacio na e-mail, iMessage, i sl.
23.04.2013 | 15:14
Čini mi se dečki, da trebate zamjeniti SIM kartice. Kod puno slučajeva je pomoglo.
23.04.2013 | 16:26
Hvala na brzim odgovorima. Slažem se, imamo sasvim isti problem, samo je kod mene na iphoneu 4, prešao sam sa vip-a na tomato ove dane ali se radi o identičnoj mreži tako da je problem ostao isti. Tako da vjerojatno nije do sim kartice. U servisu su mi isto rekli da je to do mreže jer se dosta ljudi žalilo ali neznam... Smeta me najviše kada na nekim mjestima uopće nemogu razgovarati a ako imam neke bitne razgovore neozbiljno je po nekoliko puta prekidati razgovor. Nisam pametan što da napravim.
23.04.2013 | 22:06
Hm, bio bar 5 puta u trgovini Vip-a zbog toga, i nisu mi to uopće spomenuli ( iako bi to i za njih bila najjeftinija opcija ). Baš ću sutra ujutro pokušati na taj način riješiti problem, pa javim rezultat.
29.04.2013 | 18:20
Pozdrav, evo povratne informacije od mene. Bio prošli četvrtak u VIP-u i ljubazna gđica kaže da ona nema informacija o tome kako promjena nanoSIM kartice može riješiti problem "padanja" veze, ali da joj nije problem da mi da jednu novu karticu pa da napravimo eksperiment
I eksperiment je uspio, i pacijent je živ
Dakle, već peti dan, meni nije pala linija na mobu.
kuc, kuc, kuc, o drvo
Ako tako i ostane, znači da je stvarno rješenje u zamjeni nanoSIM kartice.
Hvala jzelko na savjetu.
29.04.2013 | 18:45
Pa i zbog toga smo tu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 48 minuta
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO