Backup aplikacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Backup aplikacija

12.04.2013 | 16:29
Ako želim sačuvati stare verzije iPhone aplikacija za slučaj da nakon nekog updatea nešto više ne radi pa da mogu instalirati natrag neku staru, što točno treba napraviti?

Kad radim iTunes Sync, imam uključeno da napravi backup cijelog telefona prije svake sinkronizacije. Vidim da u folderu ~/Music/iTunes/Mobile Applications čuva neke .ipa fajle koje se zovu kao i aplikacije koje imam instalirane na telefonu (je li to - to?), ali ne čuva sve verzije, nego samo najzadnju.

Osim toga imam uključen i TM backup pa pretpostavljam da su na njemu pohranjene i sve starije verzije tih iphone aplikacija (u okviru ograničenja TM-a, naravno).

Da li je to dovoljno dobro ili trebam nešto još ručno backupirati?

U slučaju da poželim ručno vratiti neku staru verziju, kako to točno radim?
12.04.2013 | 17:40
Mislim da nakon sto updejtas na zadnju verziju vise ne mozes bez nekih posljedica vratiti stariju verziju appa. Eventualno da bekapiras svaki put iphone prije nego updejtas app. onda kopiras iz mobile application app, na neko drugo mjesto. updejtas pa ako ne radi da vratis app s tog drugog mjesta u mobile applications i vratis backup. Sto znaci da ces ponekad gubiti ovaj dio koji si radio izmedu backupova.

p.s.: Najbolja solucija ti je da citas change log i pricekas koji dan u slucaju da ima neki bug (vec ce se ekipa raspisati po netu).
12.04.2013 | 17:56
TM čuva stare vezije ipa fajli jer se razlikuju od novih pa ih backupira, ali kako Zmijutin veli pitanje dal će stare raditi(mislim da hoće) ali će javljati da postoji nova verzija.
12.04.2013 | 18:18
Samo iz TM mozes vratiti stare ili da ih ti negdje posebno cuvas.
  • mileni
  • Posjetitelj
12.04.2013 | 18:18
Ne mozes vratiti stare aplikacije. Barem ne bez JB-a.

Edit:
Barem meni to nikad nije dopustalo. Jednom kad instaliram novu verziju, vracanje starije verzije je bila nemoguca misija. Provjereno sa skypeom i Nordeus Top Eleven.
12.04.2013 | 18:30
Dobro, a sto ako imas JB? Kako se to onda radi?
Cini mi se da polako prelazimo na tamnu stranu.
12.04.2013 | 18:40
Najsigurniji način da se sačuvaju starije verzije apliakcija jest da se ručno iskopira IPA na neko backup mjesto. Ja tako imam sačuvane aplikacije za stari iPhone 3G i 3GS. Time Machine je isto ok Vraćanje aplikacija nije problematično. Postoje dva načina. Jedan je da se jednostavno stara aplikacija povuče u iTunes (ako odbije, onda prvo treba izbrisati ili maknuti istu veće verzije) i onda sinkronizirati na iUređaj. Drugi način jest uz pomog besplatnog iFunboxa koji može instalirati IPA na iUređaje bez obzira jesu li ili ne jailbreakani. U većini slučajeva to radi super, ali ponekad se za neke aplikacije može dogoditi da ne rade dobro ili da budu izbrisane kod slijedećeg sinkroniziranja. Ja sam s njim instalirao isključivo moje originalno kupljene aplikacije i sve su dobro radile kao npr. Slooshaj na iPhone 3G.
12.04.2013 | 19:39
I′m missing something here...

Kako izvući te stare .ipa iz Time Machine?

Kad uđem u TM i scrollam onaj bar na desnom rubu zaslona mogu otići samo do kraja onih ljubičastih crtica koje me odvedu na stanje od prije mjesec dana, no ne i dalje?

Interni HD je od 500 GB, iskorišteno je 300 GB, BackUp se više od godinu dana radi kroz Time Machine na vanjski USB disk od 500 GB, na kojem je također iskorišteno 300 GB, a preostalih 200 GB je slobodno - kao i na originalnom disku.

Pitanje je: kako doći do najstarijih podataka, odn. traženih starih verzija ipa?
12.04.2013 | 22:48
Po tome što si napisao, očito je da ti TM backup čuva samo jedan, zadnji backup. Bit će da ti je disk za backup premali, odnosno da promjena koju ovaj želi zapisati - prevelika.
12.04.2013 | 23:47
Ah... Otvorio je i ostale, starije kartice ali nešto kasnije. Očito kod mene treba malo čekati dok TM sve to iskopa!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO