Backup aplikacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Backup aplikacija

12.04.2013 | 16:29
Ako želim sačuvati stare verzije iPhone aplikacija za slučaj da nakon nekog updatea nešto više ne radi pa da mogu instalirati natrag neku staru, što točno treba napraviti?

Kad radim iTunes Sync, imam uključeno da napravi backup cijelog telefona prije svake sinkronizacije. Vidim da u folderu ~/Music/iTunes/Mobile Applications čuva neke .ipa fajle koje se zovu kao i aplikacije koje imam instalirane na telefonu (je li to - to?), ali ne čuva sve verzije, nego samo najzadnju.

Osim toga imam uključen i TM backup pa pretpostavljam da su na njemu pohranjene i sve starije verzije tih iphone aplikacija (u okviru ograničenja TM-a, naravno).

Da li je to dovoljno dobro ili trebam nešto još ručno backupirati?

U slučaju da poželim ručno vratiti neku staru verziju, kako to točno radim?
12.04.2013 | 17:40
Mislim da nakon sto updejtas na zadnju verziju vise ne mozes bez nekih posljedica vratiti stariju verziju appa. Eventualno da bekapiras svaki put iphone prije nego updejtas app. onda kopiras iz mobile application app, na neko drugo mjesto. updejtas pa ako ne radi da vratis app s tog drugog mjesta u mobile applications i vratis backup. Sto znaci da ces ponekad gubiti ovaj dio koji si radio izmedu backupova.

p.s.: Najbolja solucija ti je da citas change log i pricekas koji dan u slucaju da ima neki bug (vec ce se ekipa raspisati po netu).
12.04.2013 | 17:56
TM čuva stare vezije ipa fajli jer se razlikuju od novih pa ih backupira, ali kako Zmijutin veli pitanje dal će stare raditi(mislim da hoće) ali će javljati da postoji nova verzija.
12.04.2013 | 18:18
Samo iz TM mozes vratiti stare ili da ih ti negdje posebno cuvas.
  • mileni
  • Posjetitelj
12.04.2013 | 18:18
Ne mozes vratiti stare aplikacije. Barem ne bez JB-a.

Edit:
Barem meni to nikad nije dopustalo. Jednom kad instaliram novu verziju, vracanje starije verzije je bila nemoguca misija. Provjereno sa skypeom i Nordeus Top Eleven.
12.04.2013 | 18:30
Dobro, a sto ako imas JB? Kako se to onda radi?
Cini mi se da polako prelazimo na tamnu stranu.
12.04.2013 | 18:40
Najsigurniji način da se sačuvaju starije verzije apliakcija jest da se ručno iskopira IPA na neko backup mjesto. Ja tako imam sačuvane aplikacije za stari iPhone 3G i 3GS. Time Machine je isto ok Vraćanje aplikacija nije problematično. Postoje dva načina. Jedan je da se jednostavno stara aplikacija povuče u iTunes (ako odbije, onda prvo treba izbrisati ili maknuti istu veće verzije) i onda sinkronizirati na iUređaj. Drugi način jest uz pomog besplatnog iFunboxa koji može instalirati IPA na iUređaje bez obzira jesu li ili ne jailbreakani. U većini slučajeva to radi super, ali ponekad se za neke aplikacije može dogoditi da ne rade dobro ili da budu izbrisane kod slijedećeg sinkroniziranja. Ja sam s njim instalirao isključivo moje originalno kupljene aplikacije i sve su dobro radile kao npr. Slooshaj na iPhone 3G.
12.04.2013 | 19:39
I′m missing something here...

Kako izvući te stare .ipa iz Time Machine?

Kad uđem u TM i scrollam onaj bar na desnom rubu zaslona mogu otići samo do kraja onih ljubičastih crtica koje me odvedu na stanje od prije mjesec dana, no ne i dalje?

Interni HD je od 500 GB, iskorišteno je 300 GB, BackUp se više od godinu dana radi kroz Time Machine na vanjski USB disk od 500 GB, na kojem je također iskorišteno 300 GB, a preostalih 200 GB je slobodno - kao i na originalnom disku.

Pitanje je: kako doći do najstarijih podataka, odn. traženih starih verzija ipa?
12.04.2013 | 22:48
Po tome što si napisao, očito je da ti TM backup čuva samo jedan, zadnji backup. Bit će da ti je disk za backup premali, odnosno da promjena koju ovaj želi zapisati - prevelika.
12.04.2013 | 23:47
Ah... Otvorio je i ostale, starije kartice ali nešto kasnije. Očito kod mene treba malo čekati dok TM sve to iskopa!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 50 minuta
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO