Usporava li JB iPhone?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Usporava li JB iPhone?

10.04.2013 | 05:21
Jucer sam imao priliku raspakirati dva identicna iPhone5. Isti vlasnik je kupio dva, jedan za privatne, drugi za poslovne svrhe

Uglavnom, JB sam jedan i sinkao sa njegovim iTunes (oko 20GB podataka). Zatim sa za probu siknronizirao drugi (identicni podaci iz iTunes), bez da ga JB.

Nisam radio nikakva opsezna mjerenja, ali golim okom mi se cini da je iPhone bez JB responzivniji, da brze otvara apps, fluidniji je.

Napominjem da nisam nikakve tweaks instalirao koji bi dodatno opteretili JB-an uredjaj.

Da li je to moguce? Da li JB mozda radi puno nekih stvari u pozadini da bi taj JB uopce funkcionirao?

Kakva su vasa zapazanja na ovu temu?
10.04.2013 | 09:27
Halo, otkrio si Ameriku. Već se davno pisalo o tome. Zato ne preporučaju jeilbreak.
Pisalo se o tome i tu na forumu, samo nisam išao tražiti. To je cijena JBa plus i razne gluposti.
10.04.2013 | 11:14
Ja sam koristio jailbreak još na verziji 5.x.x i nije mi se dopalo. Radio sam jailbreak radi jedne apliakcije a riječ bilo o aplikaciji za prijenos ekrana ajfona na multimediju u autu. Slika je bila ubi Bože, a sama app je imala niz bugova. Držao sam jailbreak još dan-dva i shvatio da su se počela javljati trzanja (ne odmah nakon instalacije), te ga na koncu maknuo.

Ono što mi je također bilo interesantno je ajfon kao storage ali vidjevši da to vucaranje kabla nema smisla, kupio sam si USB 3.0 stick od 32Gb
10.04.2013 | 11:57
Nisam nikada imao problema sa telefonom koji je JB,brzina uvijek ista ili mizerno sporije ako imam vise tweak-ova.Ono sto moze usporiti telefon vise nego JB je povlacenje backup-a.Ovo je moje iskustvo mozda nekome pravi probleme ali meni ne.
10.04.2013 | 12:00
Ja osobno nisam primjetio vidljive razlike u brzini. No, nisam radio usporedbu. Imam iPhone 5 na iOS 6.1.2 jailbreakan sa evasi0n i instalirano oko 10-tak tweakova kao što su Nitro, Auxo, Barrel, Infinidock, LivelyIcons, Mail Enhacer Pro, Copic, Data Usage, AutoResponder 2, AdBlock i Safari Downloader. Od Cydia Aplikacija AirBlue Sharing, ProTube, iFile, Signal, WiFi Analyzer i sve radi ok i bez zastajkivanja vrlo fluidno.
10.04.2013 | 12:04
saint kaže:
Nisam nikada imao problema sa telefonom koji je JB,brzina uvijek ista ili mizerno sporije ako imam vise tweak-ova.Ono sto moze usporiti telefon vise nego JB je povlacenje backup-a.Ovo je moje iskustvo mozda nekome pravi probleme ali meni ne.

Ne znam baš koliko JB usporava iP,koristim ga od 3.1.3 i nikad nisam uspio skužiti da se iP toliko usporio da bi uspio skuziti.Ne kažem da ga ne uspori,ali to je vjerovatno zanemeraljivo.
10.04.2013 | 12:10
Kod mene to nije bilo znatno, dapače minimalno. Ja obično uvijek vidim probleme pa je tome bio razlog da sam izbrisao, a možda to zaista nije trebalo predstavljat problem nego tek minijaturni lag!
  • mileni
  • Posjetitelj
10.04.2013 | 12:25
Usporava? Meni zahvaljujuci Accelerate tweaku sve djeluje puno brze. Znam da ustvari ne ubrzava, no zahvaljuci ubrzanju iOS animacija sve stvarno djeluje prepredobro

Ukratko, nikakva usporenja nisam primjetio. A mobitel kud i kamo korisniji kad je jailbreakan nego bez JB-a. Jedini tweakovi sa kojima sam znao imati problema su razne teme za iOS, no njih vise ne koristim, izbrisane su bas radi tog razloga.
10.04.2013 | 15:52
Nema tu nikakvih usporenja ako se ne igras sa themama. Imam slicne aplikacije instalirane kao i Sank na novom IP4S i sve radi savrseno. Razno razni tweak-ovi znaju raditi probleme. Ja sam na pra-starom 3G-u znao imati problema sa npr. SBSettings. Vracanje backup-a (sa stare JB verzije iOS-a na novu verziju iOSa) kroz iTunse zna poremetiti permissione (npr na DCIM folder stukturi). To su jedini problemi koje sam uocio na JBanom iOSu.
10.04.2013 | 15:55
Svi iPhone koje sam posjedovao do sada nisu bili duze od 15 minuta bez JB

Tako da stvarno nemam sa cim suporediti. Meni je JB normalno okruzenje.

Medjutim, ovo je bilo prvi put da sam imao u posjedu dva identicna uredjaja, oba nova, pa sam mogao napraviti direktnu usporedbu.

Ponavljam, nista vrijedno spomena, ali sam na par primjera primjetio razliku u brzini.

Nista sto bi smetalo ili umanjilo cari JB
10.04.2013 | 16:16
Jel se mogu svi 3GSovi JBat? Postoje li neke verzije basebanda i firmwarea koje to ne dozvoljavaju?
10.04.2013 | 16:55
john_st kaže:
Jel se mogu svi 3GSovi JBat? Postoje li neke verzije basebanda i firmwarea koje to ne dozvoljavaju?

Nema tu nikakvih ogranicenja. Baseband problematika moze biti samo ako je po istoj ceprkano prije.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 21 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO