Krepala pa oživila Cinema...?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Krepala pa oživila Cinema...?

25.05.2012 | 16:03
Dakle setup je sljedeći: Mac Pro te na njega putem DVI kabla spojen Dell a preko Adaptera za mni DV spojena Cinema.

Nakon buđenja (i mog i Mac-a) iz sleepa upali se samo Dell i sve aktivne aplikacije su na njemu i one koje po defaultu držim uvjek na Cinemi..... U System Preferences vidim samo Dell.

E da, na Cinemi "blinka" svijetlo kao da je u sleep-u, Cinema je stara antiglare 23" i nikad nije pokazivaa znakove da ce krepat, doduše nemam pojma šta bi to trebala pokazivat. Možda je ovo znak

Pregledam sve spojeve i svi su ok....

Nakon gašenja i paljenja stroja Cinema se ponaša kao da se ništa nije dogodilo....?
Prilozi:
25.05.2012 | 16:08
Evo i vizualno

Zanemariti okolinu, nije bas po mom guštu ali trenutno sam na privremenom radu u iznajmljenom stanu u Dubrovniku pa nisam bas mogao birat.....
Setup.jpg
25.05.2012 | 17:57
Knjige ispod monitora su interesantne. LOL
25.05.2012 | 19:00
Nakon gašenja i paljenja stroja Cinema se ponaša kao da se ništa nije dogodilo....?

Ponaša se dobro (zdravo, normalno) ili se ponaša pokvareno (ne pali se)?
25.05.2012 | 19:07
Ok, malo sam nejasno napisao Radi, najnormalnije....
25.05.2012 | 19:21
Kad ti se to dogodi lupis cmd+F2, pa vidi da li dolazi k sebi
25.05.2012 | 19:45
a ako ne dolazi, otvoriš sys prefs pa display pa pogledaš da li uopće kuži da ima drugi monitor (npr. Da li ti nudi opciju mirror displays)
25.05.2012 | 20:11
Pa rekao sam da u SP nije Cinema ni postojala.....
25.05.2012 | 22:15
sorry, nisam pažljivo čitao.

Dakle, onda probaj preštekati monitore pa provjeri što se onda događa - da li problem ostaje na monitoru ili na portu?
26.05.2012 | 08:45
Možda sam stvarno nespretno napisao, ali nemam potrebu preštekavat ništa jer se monitor nakon restarta kompa ponaša najnormalnije. Rade oba dva ko da nikad nije bilo problema. Mene zanima što je moglo uzrokovat taj trenutni gubitak monitora?
26.05.2012 | 09:07
Bilo što. OS bug, loš spoj na konektoru, kvar na grafulji, kvar na monitoru, elektromagnetna oluja na Suncu...

Ako se ponovi, pokušaj kabel od monitora odpojiti i ponovno spojiti, pa zamijeniti monitore. Naravno, prije nego resetiraš Mac.
26.05.2012 | 09:17
To mi je bila ideja, ali nisam bio siguran da je dobro da otpajam i spajam monitore dok MP radi?
26.05.2012 | 09:34
Ma, to su navike iz pradavnih vremena TTL monitora. Čak ni VGA monitori nisu osjetljivi na to, a sve se digitalne signale može spajati i odpajati na živo bez frke (USB, FW, DVI, DP/MDP, eSATA) i opasnosti da će doći do hardverskog kvara. (Naravno, u slučaju da odštekaš vanjski disk bez ejecta, može doći do gubitka podataka na njemu, ali to nije ovdje tema).
26.05.2012 | 09:44
da, šta ti je navika Kad sam prije 10-tak godina kupio prvi Mac svakih pola godine sam radio clean install sistema

Nego reci mi, u ovom stanu gdje sam privremeno struja je pomalo u komi tako da kad god negdje upalim/ugasim svjetlo to čujem na zvučnicima.
Komp, i monitori su spojeni preko UPS-a (dok su zvučnici direktno uštekani u "zid" ) to ne bi trebalo imat nekog utjecaja, ili?
26.05.2012 | 09:57
To sigurno ima utjecaja, jer je potencijal uzemljenja različit. Odnosno - osnovna instalacija je uzemljena (i to loše, vjerojatno), a izlaz UPS-a je "plivajući".

S obzirom da je uzemljenje instalacije vjerojatno loše, u zvučnicima čuješ 50 Hz broom. Vjerojatno bi to nestalo da ih spojiš na UPS. Ja bi to učinio bez obzira na to da li ti smeta broom, jer ovako možeš potencijalno oštetiti audio out port na Macu.
06.06.2012 | 11:37
Ok, par dana je sve radilo kako spada, danas je cinema pocela svako malo "treptat" kao da opali flash (blic), s obzirom da se događa samo na jednom od dva ekrana, nadam se da nije do grafičke kartice....?
06.06.2012 | 12:06
Može biti i do nje (na izlaznom dijelu), ali vjerojatno nije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, marioart, Riba, tino1, ^SuperUnknown^, Anonimci (3267)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO