Baterija nekada ne puni
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Baterija nekada ne puni

15.03.2012 | 15:48
Nedavno sam uzeo drugu bateriju za macbook pro, i dešava mi se (identično kao sa starom - zbog čega sam i mislio da je problem u njoj), međutim i sa novom ista stvar. Jednostavno se desi da nekada (vrlo često) neće da puni, i u vrhu stoji (Battery is not charging). Češće ne puni, nego što puni. Čitao sam po stranim forumima, uglavnom se svodi na restart SMC, međutim meni nije to pomoglo, ukoliko sam dobro shvatio proceduru za restart istog. Trenutno imam oko 30% baterije, i ne puni je, nekada kada isključim-uključim punjač par puta počne da puni, ali ubrzo opet prestane sa punjenjem, i opet se upali zelena lampica na konektoru punjača. Je li ima neka caka ili nešto?
15.03.2012 | 17:37
Mozda su ti kontakti Magsafea jednostavno prljavi?
15.03.2012 | 18:22
očistio sam malo konektor na punjaču, ali ista stvar. Maloprije je počeo puniti, ostavio sam ga na sleep, nakon 10ak minuta se vratim, i vidim opet je zelena LED na konektoru, i na bateriji led diode ugašene,ne puni.
15.03.2012 | 18:43
Probaj nabaviti drugi punjač za probu i barem lociraš problem. Ako ti bude punio, onda tvoj punjač zeza. , a ako ne, onda ti je kod kontakata za baterije ili u sklopu elektronike do kontakata. Bar ćeš znati na čemu si !
15.03.2012 | 18:59
Ah, gdje naci punjac, kad nigdje u blizini, niko od prijatelja ili kolega nema macbook... jedino da uzmem i punjac novi pa da pokusam.

kada spojim punjac, gore mi pise 1:21 until full charge, zatim to se malo poveca, na npr 1:23, a nakon toga napise calculating time until full...
15.03.2012 | 21:31
Pa napiši gdje si (Rijeka, Zagreb, Babina greda, Špišić Bukovica... ) pa se možda javi ovdje netko tko ti je blizu i voljan ti je pomoći (tako da dođeš do njega/nje i probaš s njegovim/njenim punjačem).
15.03.2012 | 21:40
Ispraznio sam potpuno bateriju, i uključio onda punjač, od tad evo konstantno puni, napunjena do 20% i piše još 1:30 do FULL CHARGE. Međutim zanima me da li je normalno da kad puni bateriju cooleri se povremeno vrte na oko 5000 rpm (što se nikada ne desi kada je baterija izvađena i na punjaču kada radi), a temp procesora je oko 48-50-52 stepeni?

EDIT: Iz Bosne sam, Tuzla.

Napunjena baterija do 36% i opet je stalo punjenje. Čini mi se da je ne može više od 36 napuniti, jer do 36 je punio konstantno, i evo sada opet ne ide. Ako isključim punjač 5-10 min, pa spojim ga ponovo, punjenje počne raditi do ovih 36%.
15.03.2012 | 22:21
Zvuci kao da je baterija neispravni i moguce je da se pregrijava i zato ventilatori rade....budi pazljiv jer se te baterije znaju rascvjetati. Pogledaj malo što kaže Coconut Battery za nju.
15.03.2012 | 23:01
evo screenshot:

http://i40.tinypic.com/kba845.png
15.03.2012 | 23:47
Ako je, dakle, takav isti problem i sa starom, i sa novom baterijom, problem je ili u punjaču, ili u konektoru na samom MacBooku. Nećeš znati dok ne probaš drugim punjačem.
16.03.2012 | 09:10
izmjeri napon na magsafu:
Pin_magsafe.png

Pin 2 i 4 izmjeri i napon bi trebao biti 6.86 V?
Osim toga vidim da ti je Mac star 51 mijesec, pa možda spada pod ovo: www.apple.com/support/macbook_macbookpro/batteryupdate/
17.03.2012 | 13:28
konačno pokušao i sa drugim punjačem, ista stvar. Ne ide dalje preko 37-38%. Sada pretpostavljam da je problem u bateriji, jer nije originalna apple, nego replacement. Mada opet ni to mi nema neke logike, jer sam N puta uzimao replacement baterije za razne laptope, i nikada nije bilo sličnih problema. Baterija se uredno puni do 38%, i onda završi kao da je puna, ali svugdje piše 38%.
17.03.2012 | 13:39
Nisi li rekao da se isto tako ponašala i stara baterija? Problem je onda u onom komadu elektronike ili u konektoru u samom laptopu.
17.03.2012 | 13:45
Da, i prošla se nije punila na 100% nikada, ali moguće zbog enormno velikog broj ciklusa koje je prošla.oko 500 ih je imala.
17.03.2012 | 14:59
Ne, to sigurno nije razlog,
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 23 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, tino1, zvone, Anonimci (370)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO