MBP 17" 2011 i konekcije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 17" 2011 i konekcije

27.12.2011 | 02:45
Pozdrav.
Kupio sam u naslovu navedeni MBP (17" 2,4 i7 8gb RAM, 120 gb SSD) i zanima me kako spojiti nekakav monitor na njega jer ne vidim osim FireWire 800, TB, mrežne i USB konekcije ništa drugo? Kako spojit projektor na laptop npr? TV? Gdje je HDMI? DVI? WTF?
Hvala.
27.12.2011 | 05:21
Treba ti DisplayPort adapter (kabel).

Odnosno, ako ti treba HDMI onda DP to HDMI, DP to DVI i slično. Thunderbolt je identičan po izgledu DPu i svi Display port kabeli normalno rade na tom portu.
27.12.2011 | 05:53
Odlično to nisam znao! Hvala na brzom odgovoru!
27.12.2011 | 18:09
Ispravak - ne DisplayPort, nego MiniDisplayPort. Dakle MDP na HDMI, MDP na VGA, MDP na DVI...

Imaš toga tonu na E-bayu, i puno jeftinije nego kod domaćih gulikoža
27.12.2011 | 18:36
Ako je nekome hica, ovdje ima po ne tako brutalnoj cijeni (poput originala):

www.links.hr/?naziv=adapter-delock-minid...d_artikl=200.300.120
27.12.2011 | 18:39
Mislim da ima i u oglasniku ovdje na jabučnjaku na str. 2 jedan ali nisam još zvao pa neznam jel prodan. Provjerit ću u svakom slučaju. Hvala puno!
28.12.2011 | 15:55
Istina smayoo. Moj bad...

@Zeljavk
Uglavnom, da meni se nije dalo čekati pa sam kupio za 250kn u iStyle, ali ako ti vrijeme nije problem, potraži na ebay...
29.12.2011 | 00:04
Ima i pametnija stvar za te novce nadam se da radi jednako...
www.links.hr/index.php?option=artikl&...d_artikl=200.300.094
29.12.2011 | 01:09
Je, vidiš, to je zgodno. Iako bi meni bilo zgodnije da je MDP na DVI+HDMI+VGA (nažalost još jako puno projektora po konferencijama i seminara imaju samo VGA, a o fakultetima da ne govorim)
29.12.2011 | 18:33
Ja imam adapter sa dvi na vga. mislim da sam ga dobio sa monitorima tako da mi je i to riješeno ovime. joj koliko skalamerije
29.12.2011 | 22:33
Mislim da to ne radi tako (MDP na DVI, pa DVI na VGA).
30.12.2011 | 11:38
Ne? Kvragu..mislio sam ako na kompu radi dvi-vga da bi to trebalo biti isto. Treba pokušati u svakom slučaju.
30.12.2011 | 13:35
Na kompu koji ima vlastiti DVI konektor, na tom konektoru postoje pinovi namijenjeni za klasičan analogni VGA signal tako da DVI na VGA adapter samo te pinove preslaguje u klasični VGA konektor.

Kad na MBP spojiš MDP na DVI adapter, on ti daje van samo DVI signal, ne i VGA (to su dva potpuno različita signala i generira ih sve grafička kartica, nema jeftinog adaptera koji može od DVI napraviti VGA signal).
30.12.2011 | 13:48
LINK

Pogledaj stranicu 6 na slideshowu. Mislim da je to ono što svi tražimo, čak nije skupo (10 dolara)

Evo i direktan link link na stranicu proizvođača
30.12.2011 | 14:01
5-6 postova iznad je zeljavk dao link na sličnu stvar dobavljivu lokalno, samo dosta skuplje.
01.01.2012 | 18:51
Da, vidio sam, ali još koja informacija nije na odmet
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 42 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, tino1, zvone, Anonimci (310)

Novo na Jabučnjaku

Teme