Lampa budi lampu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lampa budi lampu

30.11.2011 | 22:17
Ovo mi se dešava već duže vrijeme, možda nije problem - možda je.

iMac G4 (lampa) je u sleepu, na polici do nje je stolna lampa ugašena, kada uključim stolnu lamu probudi se iMac iz sleepa. To se dešava bez pravila npr. tri puta da pa onda pet ne, pa onda par dana uvijek, pa onda opet ne itd.

Da li postoji neko suvislo objašnjenje fenomena ili su u pitanju "štrige"?
30.11.2011 | 22:23
To mi se dešavalo prije 3-4 god. na alu iMac-u. Ili iskra u prekidaću da neki signal ili žarulja. Probaj metalni lonac, tanjur, poklopac postaviti između prekidaća i kompjutera. Drugo mi ne pada na pamet. Pa javi !
30.11.2011 | 22:30
Nije žarulja jer je prije bila sa žarnom niti a sada je ona štedljiva. Siguran sam da je iskra u prekidaču, ali mi nije jasno kako to može buditi lampu.
30.11.2011 | 23:05
Da li ti je lampa namještena da je može probuditi bluetooth uređaj? Probaj to isključiti pa vidi što se događa.

Drugo, da li je namještena da je može probuditi USB uređaj? Ako je, da li koji od USB kabela prolazi uz kabel od lampe? Možeš li kabele drugačije provesti? Ili, ako ne možeš, možeš li, makar za probu, pribaviti USB produžni kabel sa opletom (eng. "shielded") pa vidjeti da li problem nestaje u tom slučaju.

Inače, ako imaš štednu žarulju, prekidač ne bi smio iskriti, zbog kondenzatora u startnom krugu žarulje, tako da neće biti sama iskra u pitanju.
30.11.2011 | 23:36
Ako su umrezene u LAN, probaj iz odspojiti iz mreze prije paljenja.
01.12.2011 | 09:30
mozda se smuvale....
salim se......
01.12.2011 | 09:38
Imao sam identičan problem, riješio sam ga tako što sam iMac uključio u drugu utičnicu koji je na drugom osiguraču.
01.12.2011 | 10:17
Možda su demoni? Možda je Božja volja? Možda su u šumi?
01.12.2011 | 11:07
Definitivno je Čupakabra
01.12.2011 | 12:10
Ako stolnu lampu koristiš samo radi svjetla navečer kada radiš na "lampi", razmisli o kupnji jedne ili više USB LED lampi(ca) i jedan USB hub i koje onda uz malo petljanja razmjestiš oko i iza monitora kako ti odgovara,…
01.12.2011 | 20:37
Mislim da su Zabac i Sank najbliži uzroku problema

Ma vjerovatno je povezano sa USB kabelom od tipkovnice jer wake up preko LAN-a nije uključen.

Iznio sam to više kao kuriozitet, nadam se da ne može naškoditi kompu.
02.12.2011 | 09:54
Imaš daljinski za kompl.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 37 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO