iMac 20'' & DVD problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 20'' & DVD problem

12.10.2011 | 10:14
Imam pitanjce pošto DVD-i koju uđu u iMac ne žele izaći,

Zanima me da li je moguće (osim u Mac servisu) kupiti za navedeni iMac 20'' DVD-RW drive?
I naravno da li je isplativo?
Trenutno je unutra model
DVR-K06PD, ser. No.: GLDL225327WL
Barcode oznake: DVDRW PDK06 678-0559A *N87485QX9XWLA*

Odgovor Mac Servisa:
"Cijena novog Drive, SuperDrive, 8x, Slot, PATA za tu seriju racunala je 1081,60 Kn + usluga ugradnje 400 Kn + PDV. Rez. dijelove ne smijemo prodavati bez ugradnje u ovlastenom servisu."

Ili je opcija s USB eksternim DVDRW-om najjeftinije rješenje?

Zahvaljujem se na odgovoru.
12.10.2011 | 10:26
Mislim da ti je puno bolje rjesenje tj. puno jeftinije, ici na USB eksterni DVD posto sam vidio da novi dodju oko 400kn
12.10.2011 | 10:27
Kako ti više nije u garanciji, možeš ga i sam zamijeniti, ako imaš imalo iskustva. Problem je više u nabavi DVDa, jer mi se čini da su te serije s IDE konektorom a noviji imaju SATA konektor. Inače bih preporučio da koristiš vanjski preko USB ulaza što ti je najjeftinija varijanta. Ako se odlučiš za ugradnju, možeš pogledati kako sam to izveowww.jabucnjak.hr/clanci/hardver/zamjena-...acu-za-odvazne.html:)
12.10.2011 | 10:49
Zamjena nije problem, evo primjer jucer sam ga raskupusao i izvadio DVD medij koji je ostao unutra ali nakon sastavljanja problem se i dalje ponavlja.
Tako da me znima zamjena internog DVD-a odnosno nabava novog ili nabava eksternog.

Koliko vidim smijesi mi se eksterni, mada sam ja za origigi, ali brate 2000kn je previse.
12.10.2011 | 10:55
Ako baš želiš interni, naruči ga sa www.macsales.com , cijena je ispod 70 USD, samo vidim da imaju samo za starije Intel iMacove (?)
12.10.2011 | 11:25
malo mozda glupo pitanjce

Apple MacBook Air SuperDrive

Jel se to da spojiti na iMac ili je to samo za MacBook?

Mislim kako je u uredu 7 Mac racunala da se osiguram za ubuduce,
12.10.2011 | 11:51
Iskreno, ne znam. Najbolje je kontaktirati ih i pitati koji uređaj bi odgovarao za tvoj model.
12.10.2011 | 16:42
Noviji imaju SATA konektore i NE odgovaraju. Evo link za manje pare :www.getpartsonline.com/dvr-k06pd.html
a mogu reć da sam kupio svoj preko ogasnika. probaj vidjeti na Njuškalu.
Na brzinu našao ovo , potraži s IDE konektorom, i pogledaj cijenu ! Takvog sam ugradio u iMaca 7.1;)www.njuskalo.hr/cd-dvd/opticki-citac-lap...d-cdrw-oglas-1540285
12.10.2011 | 16:49
Apple MacBook Air SuperDrive ne ide na MAC-ove koji imaju u sebi neku optiku, samo oni bez nje. Eventualno kupiti i izvaditi iz kutije ako se dade.
Moja preporuka, uzmi vanjsku pržilicu i miran si. Em je robusnija, em manje boli kad krepa, a za 2000kn ih možeš kupiti par kila.
12.10.2011 | 19:54
Evo netko prodaje na njuškalu za 250 kn pržu www.njuskalo.hr/macintosh/dijelovi-imac-...ostava-oglas-3289285
12.10.2011 | 20:03
Mislim kako je to neki prekupac.
12.10.2011 | 20:40
hvala decki, mislim da je nova Samsungova USB prza za 299kn najisplativija investicija
12.10.2011 | 21:16
zabac kaže:
Mislim kako je to neki prekupac.

To ti je Ante Mati, ako ga se sjećaš s foruma. Imal je za avatar onu opaku žensku. Sad, koliko vidim, bunari dijelove od Macova jer ga je stalno pun Njuškalo.....
12.10.2011 | 21:23
Djuro, uopće te nisam prepoznao! Priprema za skijanje?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 15 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Jedro, matijazx, Miro Spiro, tino1, Anonimci (470)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO