iMac 20'' & DVD problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 20'' & DVD problem

12.10.2011 | 10:14
Imam pitanjce pošto DVD-i koju uđu u iMac ne žele izaći,

Zanima me da li je moguće (osim u Mac servisu) kupiti za navedeni iMac 20'' DVD-RW drive?
I naravno da li je isplativo?
Trenutno je unutra model
DVR-K06PD, ser. No.: GLDL225327WL
Barcode oznake: DVDRW PDK06 678-0559A *N87485QX9XWLA*

Odgovor Mac Servisa:
"Cijena novog Drive, SuperDrive, 8x, Slot, PATA za tu seriju racunala je 1081,60 Kn + usluga ugradnje 400 Kn + PDV. Rez. dijelove ne smijemo prodavati bez ugradnje u ovlastenom servisu."

Ili je opcija s USB eksternim DVDRW-om najjeftinije rješenje?

Zahvaljujem se na odgovoru.
12.10.2011 | 10:26
Mislim da ti je puno bolje rjesenje tj. puno jeftinije, ici na USB eksterni DVD posto sam vidio da novi dodju oko 400kn
12.10.2011 | 10:27
Kako ti više nije u garanciji, možeš ga i sam zamijeniti, ako imaš imalo iskustva. Problem je više u nabavi DVDa, jer mi se čini da su te serije s IDE konektorom a noviji imaju SATA konektor. Inače bih preporučio da koristiš vanjski preko USB ulaza što ti je najjeftinija varijanta. Ako se odlučiš za ugradnju, možeš pogledati kako sam to izveowww.jabucnjak.hr/clanci/hardver/zamjena-...acu-za-odvazne.html:)
12.10.2011 | 10:49
Zamjena nije problem, evo primjer jucer sam ga raskupusao i izvadio DVD medij koji je ostao unutra ali nakon sastavljanja problem se i dalje ponavlja.
Tako da me znima zamjena internog DVD-a odnosno nabava novog ili nabava eksternog.

Koliko vidim smijesi mi se eksterni, mada sam ja za origigi, ali brate 2000kn je previse.
12.10.2011 | 10:55
Ako baš želiš interni, naruči ga sa www.macsales.com , cijena je ispod 70 USD, samo vidim da imaju samo za starije Intel iMacove (?)
12.10.2011 | 11:25
malo mozda glupo pitanjce

Apple MacBook Air SuperDrive

Jel se to da spojiti na iMac ili je to samo za MacBook?

Mislim kako je u uredu 7 Mac racunala da se osiguram za ubuduce,
12.10.2011 | 11:51
Iskreno, ne znam. Najbolje je kontaktirati ih i pitati koji uređaj bi odgovarao za tvoj model.
12.10.2011 | 16:42
Noviji imaju SATA konektore i NE odgovaraju. Evo link za manje pare :www.getpartsonline.com/dvr-k06pd.html
a mogu reć da sam kupio svoj preko ogasnika. probaj vidjeti na Njuškalu.
Na brzinu našao ovo , potraži s IDE konektorom, i pogledaj cijenu ! Takvog sam ugradio u iMaca 7.1;)www.njuskalo.hr/cd-dvd/opticki-citac-lap...d-cdrw-oglas-1540285
12.10.2011 | 16:49
Apple MacBook Air SuperDrive ne ide na MAC-ove koji imaju u sebi neku optiku, samo oni bez nje. Eventualno kupiti i izvaditi iz kutije ako se dade.
Moja preporuka, uzmi vanjsku pržilicu i miran si. Em je robusnija, em manje boli kad krepa, a za 2000kn ih možeš kupiti par kila.
12.10.2011 | 19:54
Evo netko prodaje na njuškalu za 250 kn pržu www.njuskalo.hr/macintosh/dijelovi-imac-...ostava-oglas-3289285
12.10.2011 | 20:03
Mislim kako je to neki prekupac.
12.10.2011 | 20:40
hvala decki, mislim da je nova Samsungova USB prza za 299kn najisplativija investicija
12.10.2011 | 21:16
zabac kaže:
Mislim kako je to neki prekupac.

To ti je Ante Mati, ako ga se sjećaš s foruma. Imal je za avatar onu opaku žensku. Sad, koliko vidim, bunari dijelove od Macova jer ga je stalno pun Njuškalo.....
12.10.2011 | 21:23
Djuro, uopće te nisam prepoznao! Priprema za skijanje?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 41 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, ipetri68, korisnik, m@xym, tino1, zvone, Anonimci (302)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO