NAS pitanje - pomoc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NAS pitanje - pomoc

10.10.2011 | 10:44
Radi se o slijedecem. Kupio sam GoFlex Home Network Storage System 1TB,spojio sa routerom,nastimao Time machine i sve radi kako treba(bar se cini) Sad me zanima kako da nastimam WiFi sharing tj Skinuo sam Goflexmedia App sa Appstore ili nemogu pristupiti NAS-u jer ga ni iPad ni iPhone nevidi.E sad kako da nastimam da to funkcionise.I jos jedna stvar u Finderu vidim goflex home ali nemogu mu pristupiti stalno izbacuje not connected.

Slika u prilogu
Prilozi:
10.10.2011 | 10:58
NE koristim Time Machine, ali, znajući princip na kojem radi, moja je pretpostavka da moraš imati odvojene particije - jednu za Time MAchine, a drugu za file server (kojem ćeš onda pristupati s iPhonea, iz Findera...
10.10.2011 | 11:11
Ima logike sto govoris ali na ovome HDD neznam napraviti particije tj jedva sam i TM nastimao,mjesto za share postoji na dva nacina jedan je preko neta nesto kao cloud a drugi je direktno preko mreze(slika) ali je problem sto neznam nastimati NAS da vidim preko WiFi tj kao neka kucna mreza preko App media koja se u stvari koristi za stream muzike filmova......

sve sto stavim u goflex_home i goflex_home_atm vidim kada se logujem na svoj Acc
10.10.2011 | 12:40
ako ne znaš ili ne možeš napravit particiju, probaj mu u Disk Utilityju napravit disk image kao ekvivalent particije. to je meni pomoglo na Time Capsule jer sam pored backupa htio imati particiju za sharing, a nisam ju mogao napraviti.

edit:
za kreiranje dmg-a u Disk Utilityju ideš na "new image", pod "save as" napišeš naziv tog novog imagea, pod "where" odabereš svoj NAS (meni je to bio Time Capsule), odrediš veličinu imagea (custom size), sve ostalo ostaviš po defaultu i stisneš "create".
Screen_shot_2011_10_10_at_11.png
10.10.2011 | 15:04
Taj dio sam skontao i Hvala ali sad imam problem sa wifi tj kako napraviti da vidim HDD preko wirelessa - preko app sa appstore-a.To je vec mreza a tu sam tanak pravo ako nisam dobro objasnio da probam ovako : Ista stvar kao sa Time Capsule kada browsate sadrzaj .Ja jednostavno nevidim HDD preko drugih uredjaja.Nadam se da sam uspio objasniti u cemu je problem

Sent from iPhone

sad imam problem jednostavno sa desktopa nestane ikona time machine,vrati se jedino ako je iz pref ponovo radim backup.Da li je iko imao iskustva sa ovim modelom "Goflex home network" sprava je pravo do bra ali do bola komplikovana,treba doktorat iz informatike da je postavis
11.10.2011 | 10:54
mislim da ti ikona TM ionako nestaje kada se ne izvršava backup, a pojavi kada je backup u proceduri, barem je meni tako kada se radi backup na moj NAS.

Ovo je jedan od razloga zašto treba gledti NAS sa dobrim i možda malo složenijim software-om, jer na kraju ispadne da su apetiti veliki a mogučnosti ograničene kada je pitanje konfiguracije.

@Saint, pristup NASu dali preko žice ili wirellesa bi trebao biti izvediv korištenjem mrežne adrese samog NASa. Ideja je da se pristupi sa bilo kojeg uređaja nekom drugom mrežnom uređaju tako da se unese njegova adresa i podaci se prikazuju. Ok ovo je karikirano, ali tako bi to trebalo raditi.

GoFlex, nakon konfiguracije agenta na računalu (PC/Mac) podešava 3 foldera kao mrežne diskove kojima se može pristupit. Private/public/backup

Sa GOFlex bi trebalo prvo, nakon inicijalnog setupa napraviti usere (korisnike) tog NAS uređaja za servise koje nudi. Objašnjeno ti je lijepo u 5. koraku na 15 stranici manuala.

Nakon toga treba dodati uređaje u GoFlex Home (PC/Mac..), sve to je objašnjeno u 6. koraku u nastaku.

Pretpostvljam pošto ti backup radi da si onda kreirao usera, a NAS je napravio public/private/backup foldere.

Korištenjem Seagate Dashboard može se pregledavati sve što se nalazi na NASu preko bilo kojeg stroja.

Prsitup share folderima putem ipad-a mora ići preko appa, i trebao bi raditi ako postoji definiran user i ako je uređaj vidljiv drugim računalima na mreži onda nema baš nekog razloga da se ne vidi i na iPhoneu/iPadu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 36 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO