Pozdrav Mac-ovci! Molim savjet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav Mac-ovci! Molim savjet

12.10.2011 | 15:30
Za mat i glossy ekran si u pravu potpuno. To svi profići kažu, pa i ovdje na Jabučnjaku ti je Pasarić napisao isto kad je recenzirao Mac Pro zadnji, pogledaj sam.
Ja sam ti prvi put sjeo za iMac G3, i to kada sam iz Večernjeg prešo radit u Poslovni dnevnik. E, a niko ne zna kako poslat mail zbog monkeya na drugu foru (ono, nije AltGr + V već Shift + 2 + ubi me ne znam još nešto, mislim Ctrl)
I ono, OS 9. To je bilo 2006. Bio mi je jadan, tekstove smo pisali u nekoj Apple verziji Notepada i preko nekog konvertera slali uredništvu na pregled, da bi ovi opet preko konvertera slali grfičarima na Apple.
Al isto tako, baš kao i ti, godinu ranije uđem i IT sobu Večernjeg jer sam se skompao s tipom iz održavanja, sve da mi složi treću konfu u životu, kad ovaj raspakirava isti takav G5.
Baš ko ti, zinuo sam.
A za ovo oko muzike, filmova, me nisi shvatio. Sve si to sada skidam na svome kompu. Tom, jel, oko kojeg smo se i zakačili.
I sad radi.
Al' i ti i ja znamo da jednom više neće. I zato kažem ti, umoran sam od razmišljanja koja komponenta s kojom, jel trenutno bolji ATI ili NVIDIA, i sto takvih pitanja i podpitanja. Pa na zadnje razmišljanje koje kučište, a sva redom ružna. (Onaj Termaltake kad upališ, imaš osjećaj da si na aerodromu od silnih ventilatora!)
A priznajem, padam na dizajn.
I tu opet Apple ulazi u priču.
Ovako smirene glave, mislim da je svako od nas pomalo u pravu.
Znaš kada se Apple počeo popularizirati u mainstreamu(osim iPhone-a 2007.) Kada su se skompali s Holywoodom i TV kućama. Sjeti se, Independence Day ti je prvi film u kojem frajer u zadnjoj sceni uzima POWERBOOK u ruke i ŠALJE VIRUS opasnim vanzemaljcima! Ta daam!
I od tada, svaka serija, ako je komp u pitanju, vidi se jabuka, od 2007. nadalje kada likovi u serijama telefoniraju, telefoniraju s iPhoneom. Kada đogiraju, bijele slušalice u ušima...
U onoj seriji Bez traga (Without a Trace) su toliko prokleto očiti da u sedmoj sezoni kad god traže nekog lika s tjeralice i pitaju statiste jesu li ga vidjeli, ne pokazuju mu isprint papira ili fotku, nego mu guraju iPhone po nos. SVAKI PUT.
Ako nije jedno 40 puta u sezoni, nije ni jednom.
I to ti je to.
Ili Dexter, uđe u prošloj sezoni glavnom negativcu u ured, a ovom za stolom iMac 27", u ruci drži iPhone 4, na stalku - umjesto slike djece - iPad...
Malo sam čitao o tome, i ispada da ti je za Dan nezavisnosti Apple platio masnu lovu za scenu s Powerbookom. A poslije se plaćalo sve manje, a kako su producenti i filmska i TV industrija s mehanike polako prelazili na računala, prelazili su na Apple. (Vjerojatno Jobs, Pixar, Toy Story ima također veze s time, al' to konkretno nisam uspio pronaći).
Uglavnom, da je frajer znao prodat proizvod, znao je.
I to mu nitko ne može oduzeti.
Inače, njemu je između ostalih, uzor bio i onaj Japanac iz Sonya koji je izmislio walkman i čiju je osmrtnicu objavio na jednom keynoteu. Jednom su zajedno letjeli u zemlju izlazećeg sunca, a Jobs upita tipa zašto mu u tvornici svi nose uniformu. Ovaj mu odgovori da je u Japanu tako još od kraja II. svjetskog rata, kada je narod bio siromašan pa su ih oblačile tvornice. Navika je ostala.
To se Jobsu dopalo, pa je i on odlučio uvesti uniforme u Apple.
Naravno da mu ideja nije prošla, ali on je i dalje ustrajao u tome. Samo na sebi. Pozvao je doma nekog dizajnera i skombinirali su New Balance, Levis 501, i crnu dolčevitu. Navodno da su taj dan uzeli toliko istih traperica, dolčeviti i tenisica da se Steve osigurao i za djecu
To je bila njegova "uniforma", po kojoj se htio razlikovati od svih CEO-a na svijetu.
I uspio je.
Eto, zanimljiva priča...
Nego, kad će taj iOS?
U Americi je 12. (u svih šet vremenskih zona)već satima, a još ga nema za download...
Zna li netko po iskustvu, kad će to kod nas?
Navečer, sutra?
14.10.2011 | 11:33
Osobno, isao bi na MBP, osim ako ti ne treba graficka. Ja svoj 13'' koristim stalno. Imam i prilicno jak komp slozen doma (6 core, 12 GB rama, GTX 480, raptori u 0+1 raidu, s mac os x naravno), i rijetko ga koristim. Vecinom skopcam laptop na monitor i koristim tako. Imam USB switch pa koristim istu tastaturu i misa, laptop samo poklopim. Ukopcam mrezu, dual link adapter za mini DP, i struju, i to je to.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 20 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa