Vrijednost Mac Pro računala
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vrijednost Mac Pro računala

29.09.2011 | 23:23
Pozz
U mogućnosti sam da kupim prvi Mac Pro desktop računalo,rabljeno,pa vas pitam koliko za vas ono košta,koliko bi vrijedilo,ne bi ukljucivao tu mac24sell.
Konfiguracija je:
na ovom linku
www.everymac.com/systems/apple/mac_pro/s...quad-2.66-specs.html
Nadogradito je 12GB ddr2 i nema u sebi hard diska.
Lijep pozdrav....
30.09.2011 | 00:02
OK, ovo je moja domena.

To je stari Woodcrest, danas njegova brzina više nije prednost u odnosu na moderne consumer Macove.

Mac Pro quad-core Woodcrest 2.66GHz ima 37.5 gigaflopsa i to je ugodno brzo, ali treba znati da je novi Mac mini server u svojoj i7 verziji brži(!) od te starije radne stanice - on ima 43.7 gigaflopsa.

Prednost Mac Pro je mogućnost jeftinog proširenja diskovima i moćnom grafičkom karticom. Ako ima 12 GB, to je više nego dovoljno i za ozbiljne projekte, pa se o tome ne treba brinuti. Recimo da uzmeš jedan disk od 3TB (oko 1200 kn) ako već dolazi bez diska i ostaneš s tri prazna slota. Grafičku kasnije lako dokupiš... neki Radeon serije 5, ovisno o budžetu.

S obzirom da je Mac mini server 7650 kn s 2x500 GB diska, 4GB RAM-a i bez optičkog drivea, mislim da bi tu-negdje mogla biti vrijednost i ovog Mac Pro bez diskova, ali s 12 GB RAM-a jer je polovan. Uglavnom takav stroj teško da možeš dobiti ispod 6000 kn, a više od 9000 ne vrijedi.
30.09.2011 | 02:19
Mislim da je cijena od 6000kn ok. Mi smo u firmi jednog prodavali, ali smo odustali iz nekih razloga. Po cijeni od 6000kn.
Isto mislim da je 9000 kn puno previse
30.09.2011 | 02:41
Ove Mac Pro treba ganjati u 8-core izvedbi... to su takve mrcine da ih novi strojevi tek sada počinju sustizati, a mogu se dobiti za razumne pare. Vidim i u oglasima na Jabučnjaku da ih ima par po ok cijeni.
30.09.2011 | 08:23
Znači dati više od 6000Kn ne vrijedi? Jel to uredna konfg.ja ne mislim se baviti dizajnom i tim poslićim,ja bi ga rabio kao obično računalo,jer mi fali samo taj model,nisam ga nikada imao,imam sada Imac na 24" i imao sam sve vrste laptopa.
Nadam se da je ovaj Mac pro brzi od obicnih Pc Desktop na quad core poziciji...
Mozete mi reći što mogu ubacivati u Mac pro? pojačavati?grafika,hdd i te stvari,zvučna kartica?
30.09.2011 | 09:26
Ovak...imam doticnog macproa(2xcore2duo...1,1) i novog macbook pro i5...
Moram priznati da macpro radi puno lakse i ugodnije od macbookpro-a, iako je u mjerenjima znatno slabiji.
Daklem, za bilo koji ozbiljniji projekt, macbookpro pada u vodu, a deda ga pere ko malu bebu.
30.09.2011 | 09:47
kole kaže:
Moram priznati da macpro radi puno lakse i ugodnije od macbookpro-a, iako je u mjerenjima znatno slabiji.
Daklem, za bilo koji ozbiljniji projekt, macbookpro pada u vodu, a deda ga pere ko malu bebu.

je bas, daj ne pricaj....
ne znam kakvog ti to i5 MBPa imas, mozda mu ne radi par jezgri
30.09.2011 | 10:04
Marinkozx kaže:
Mozete mi reći što mogu ubacivati u Mac pro? pojačavati?grafika,hdd i te stvari,zvučna kartica?

Mozes zamijeniti prakticki sve... procesore u 2xQuad, Graficku, RAM, diskove, optike, airport i BT karticu.
30.09.2011 | 10:06
Volio bi da mi netko više kaže za ovaj model,sto je moguće u njega donagradjivati i da li diskovi u njega idu IDE ili SATA/ jel moguce staviti vise grafickih kartica i jel podrzava zvucne kartice i jos neke uredjaje koje mogu ugraditi u nj.
Hvala.
30.09.2011 | 10:21
Marinkozx kaže:
Volio bi da mi netko više kaže za ovaj model,sto je moguće u njega donagradjivati i da li diskovi u njega idu IDE ili SATA/ jel moguce staviti vise grafickih kartica i jel podrzava zvucne kartice i jos neke uredjaje koje mogu ugraditi u nj.
Hvala.

Pa jesam li ti maloprije napisao sto sve mozes u njemu dogradjivati? I nije valjda da nisi u stanju prouciti link koji si sam zalijepio u prvom postu?
30.09.2011 | 10:40
Marinkozx kaže:
Hvala.

Ne znam kolko mislis nadogradivati, ali mozda da si kupis novi stroj - mozda te ispadne jeftinije
30.09.2011 | 11:23
Tito kaže:
kole kaže:

je bas, daj ne pricaj....
ne znam kakvog ti to i5 MBPa imas, mozda mu ne radi par jezgri

Gle...ne pricam napamet.
Imam jednog do drugog i vidim sta se dogadja...
Alo, mozete mi pricati o raznim gigaflopsima i jezgrama, ali cinjenica je da deda radi lakse i ugodnije...ne kazem brze (to cak i ne vidim neku razliku), ali definitivno lakse.
Ko da teras mecku ili hondu civic na 160km/h...idu i jedan i drugi, ali meca ide puno lakse i ugodnije
30.09.2011 | 16:24
Mac Pro često zaista u radu bude brži i od novih MacBooka jer ima brže diskove i bržu grafiku. Modeli s 8 jezgri su često brži i radi dvije nezavisne sabirnice. Ja bih uvijek radije radio na starijem Mac Pro nego na novom prijenosniku.
30.09.2011 | 18:36
Osim u slučaju kada ga moraš nositi okolo?
30.09.2011 | 18:44
dpasaric kaže:
Mac Pro često zaista u radu bude brži i od novih MacBooka jer ima brže diskove i bržu grafiku. Modeli s 8 jezgri su često brži i radi dvije nezavisne sabirnice. Ja bih uvijek radije radio na starijem Mac Pro nego na novom prijenosniku.

Mozemo se mijenjati, ja nudim MacPro 2x2.66 u zamjenu za MBP i5
30.09.2011 | 22:04
Riba kaže:
Osim u slučaju kada ga moraš nositi okolo?

To sam sredio tako što svuda gdje moram često ići postavim po jedan Mac!
02.10.2011 | 14:02
^SuperUnknown^ kaže:
Marinkozx kaže:
Hvala.

Pa jesam li ti maloprije napisao sto sve mozes u njemu dogradjivati? I nije valjda da nisi u stanju prouciti link koji si sam zalijepio u prvom postu?

Nisi zalijepio link u prvom postu.
02.10.2011 | 14:06
kole kaže:
Ko da teras mecku ili hondu civic na 160km/h...idu i jedan i drugi, ali meca ide puno lakse i ugodnije

Hondu Civic sam vozio osobno. Ne 160, nego 240. Vjerojatno ima i neka mečka koja može toliko, ali većina ne.

Nisam točno siguran što bi ti značilo to "lakše i ugodnije" u kontekstu auta (ili macova), no za mečke i honde - mislim da si odabrao krive aute za tu stilsku figuru.
02.10.2011 | 15:51
smayoo kaže:

Ja nisam, ali covjek jest, kako sam i napisao
02.10.2011 | 18:46
smayoo kaže:
kole kaže:

Hondu Civic sam vozio osobno. Ne 160, nego 240. Vjerojatno ima i neka mečka koja može toliko, ali većina ne.

Nisam točno siguran što bi ti značilo to "lakše i ugodnije" u kontekstu auta (ili macova), no za mečke i honde - mislim da si odabrao krive aute za tu stilsku figuru.

Joq...
Tjerao sam i civicicu i mecku (neka s klasa)...na 160 sam u civicici imao filing da idem 240, na meci 75...
Mozda ti cajger nije valjao

Nego, isto tako i kod mekova...primjer u fc-u...mali ima vise realtime bafera, ali cesto ima velik delay u playu...jes, sporiji diskovi, al svejedno...deda playa trenutacno
Na velikom timeline funkcije bolje sljakaju...
Rendaju tu negdje...
I tak jos dosta stvarcica, da ih ne nabrajam...jednostavno deda bolje i fluidnije radi.
Je kaj je
02.10.2011 | 20:34
Aha, to ti znači "lakše i ugodnije"? Dobro, priznajem da je to sigurno tako. Iako - onaj tko vozi Hondu, siguran sam, ne želi da na 160 ima filing da ide 240.
02.10.2011 | 20:35
^SuperUnknown^ kaže:
smayoo kaže:

Ja nisam, ali covjek jest, kako sam i napisao

Je, fakat, sori...
Napisao si "kako si sam zalijepio", a ja sam pročitao "kako sam zalijepio".
02.10.2011 | 22:00
Ma no frx

@Marinkozx: ako je mozes dobiti za 6000kn, uzimaj i razmisli o dva komada:

www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_t...t=See-All-Categories
03.10.2011 | 07:55
DA...naravno da sam uzeo stroj nema se sto reci...ali mi se nesvidja sto je tezak kao sam vrag....
03.10.2011 | 20:15
Nisi kupio prijenosno, a niti prenosivo racunalo To je radna desktop mazga koja je napravljena kao tenk Meni se bas to svidja, ta robusnost i cvrstoca. Ako mislis dogradjivati procesore, svakako preporucam ovo:
forum.netkas.org/index.php/topic,1094.0.html
03.10.2011 | 22:32
Imam ti ja vise laptopa od apple-a ja radim sa njima....13-15 i 17inchi.....tako da sam zelio da ovo probam...jer sam zadovoljan sa iMacom...
12.10.2011 | 11:18
Pitanje za Davora nastavno na ovu temu.

U jabučnjak oglasniku su dva Mac Pro-a, jedan Mac Pro "Eight Core" 2.8 (2008) i jedan Mac Pro "Quad Core" 2.66 (2009/Nehalem). Razlika je godina dana u korist Nehalem-a...

E sad, koji bi po tebi bilo isplatlivije kupiti, starog dedu s 8 jezgri, ili "mladca" s 4.

Sudeći po prijašnjem postu gore, više navijaš za Mac Pro-a s 8 jezgri, neovisno o starosti....ili?

Fala na odgovoru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, tino1, zvone, Anonimci (379)

Novo na Jabučnjaku

Teme