Preporuka za WiFi AP ili router
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za WiFi AP ili router

19.09.2011 | 16:22
Stanje je ovako. Imam Zyxel router (P-660HW-D3, onaj koji je nekad
dolazio od T-Coma, ima i IPTV za MaxTV) i on radi sasvim ok, samo sto
je WiFi uzasno spor.

Sad tražim preporuku za neki AP koji se jednostavno može spojiti na
taj router, a da se WiFi ubrza.

Vjerojatno bi Airport Extreme bio odlično rješenje, ali možda postoji neko jeftinije rješenje.

Nemam mnogo iskustva na ovom polju, pa molim za savjete.

Thnx
19.09.2011 | 19:05
I ja sam imao dilemu i riješio je s AirPortExtreme. Vrijedi svake lipe. Na njega sam spojio i printer i dva diska, od kojih jedam glumi disk za TimeMachine, a drugi je djeljen na mrežu. Zatim sam još uzeo i AirPortExpress (na kojega možeš i printer spojiti, disk mislim ne ide) kojim sam pojačao signal u kuhinji. Bonus je kako preko mreže moreš gurati audio preko AirPlay-a. Naravno, ZyXel je ostao jer je na njemu MaxTV i ugasio sam mu antenu.
20.09.2011 | 11:11
Ja bi vjerojatno spojio neki disk gore, pa mi se onda čini da je TimeCapsule najbolje rješenje, sve u jednom Pričekam još koji tjedan, pa uzmem bolje TC.

Nego, ima li uopće kakve razlike u tom WiFi dijelu, između TC i AirportExtreme?
20.09.2011 | 11:46
Isto ti je to "ispod haube" sto se tice wireless dijela, ako uzmes naravno istu generaciju AirPort Extreme i TC.

Samo sto je TC ljepse, elegantnije i naravno skuplje rjesenje

Cijena diskova ej znacajno pala, ali TC ne prati taj trend pojeftinjenja

Ja bi radije isao na AirPort Extreme + NAS.

Puno veca fleksibilnost, ali nekome bi moglo biti overkill...
20.09.2011 | 11:53
TC 2GB je 2300kn, AE je 1250 + neki disk od 2GB je oko 800-900kn. Cijena je tu negdje.
Samo bas nebi uzimao neki od tih diskova, pošto imam loša iskustva s MyBook serijom.

Ma vjerojatno cu uzeti TC 2GB
20.09.2011 | 16:24
Ja ne znam koliko je komplicirano (i da li je izvodivo) zamijeniti HD vecim u TC...

Cisto radi nadogradnje u buduce.
20.09.2011 | 16:30
Pa uvijek se može spojiti dodatan disk na USB, ili? Ili USB hub, pa na njega nekoliko uređaja
20.09.2011 | 18:40
I ode u k.... elegancija koju si platio sa TC
20.09.2011 | 20:12
Kad ti prdne disk u kapsuli (valjda su isti kao i u ostalim kompovima), onda buš tražil novi, a ako mora biti Apple edicija, još buš ga i skupo platil.
AirPort Express mislim kako NE podržava diskove (ja ga nemam u ponudi na meniu, dok kod Extreme-a je).
Mislim kako Extreme i Express nisu baš isti niti ispod haube.
Extreme ima podršku za dual-band, za disk, za 50 klijenata (nevažno), GB switch...
20.09.2011 | 22:25
Jesam spomenu kako na AP Extreme-u staviš USB hub i proširiš broj portova. Trenutno su dva diska i printer zaklemani na njega.
20.09.2011 | 22:28
Ma radje dam 300kn vise pa imam novi
21.09.2011 | 20:44
Ovisi za kaj trebaš. Meni za doma TC je čisto OK. Je prva generacija, ali sam stavio disk od 1TB i meni dosta. Onaj od 500GB koristim kao vanjski disk za arhivu. I da, nije problem promijeniti disk.
21.09.2011 | 21:32
Izgleda da ću onda uzeti TC 2TB, samo ih trenutno nema nigdje
Za zamjenu diska sam vidio da je jako jednostavno.
22.09.2011 | 12:22
Evo uspio naći, naručen TC 2TB. Hvala na preporukama
22.09.2011 | 18:23
Ja sam bas danas kupio AirPort Extreme. Slozit cu neki setup sa AP+externi disk(ovi) ili AP+NAS.

Tvoj TC ce neminovno izgledati ljepse, ali nemas zato moju fleksibilnost Ni mogucnost RAID
27.09.2011 | 11:51
Evo stigao jučer TC, i sve radi savršeno, neusporedivo brži WiFi. Prebacio cijeli Plex library na TC sa Mac Mini, spojio ih kablom, radi odlično.

Spojio sam i stari WD MyBook 500GB, i radi bez problema. Sad imam i previše prostora
Koliko sam vidio nije nikakav problem promijeniti disk u TC, a mogu uvijek dokupiti neki eksterni pa spojiti na USB.

Sada trebam još neki hub da prikačim i printer. Ima kakvih preporuka? Ili je svejedno koji uzmem? Imam kakve razlike između ovih s napajanjem i bez? Pretpostavljam da za printer i disk koji ima svoje napajanje nije bitno.

Jel istina da ako se inicijalni backup radi preko kabla, da se onda više ne može preko WiFi?
27.09.2011 | 14:41
Mislim da ti inicijalni nema veze. Imao sam i preko žice i WiFia i radi u oba slučaja. Trenutno sam bežični.
27.09.2011 | 14:47
Ma odradio sam sa WiFi preko noći, ali pročitao sam članak negdje (ne mogu sada naći), da ako se radi preko kabla, onda kasnije ne može incremental backup preko WiFi-a, što ispada glupo.

Hvala svejedno
27.09.2011 | 17:33
To nema veze. Jedino što je ethernetom kabelom backup vidljivo brži.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, miomika, tino1, zvone, Anonimci (456)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO