AirPort Express
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirPort Express

18.09.2011 | 19:37
evo danas kupio novi dodatak za svog Imaca a to je AirPort Express,primarni razlog kupnje je spajanje printera pomocu WiFI-a moze se slusati muzika preko iTunes-a sa Imaca sta je isto dobra stvar iskreno jos ga nisam uspio staviti u pogon jer jednostavno nemam vremena(posao) e sad ono sta mene zanima,jel moguca kako ova opcija? zvucnici spojeni na AirPort Express i da slusam muziku sa Iphonea,jel to izvedivo i ako je jer treba skidat neki software ili je samo plug and play jel ima netko iskustva mozda?

BR
18.09.2011 | 21:38
Izvedivo. AirPlay se koristi za to. Na iPhoneu ikona dolje desno mslim. Radi fenomenalno.
19.09.2011 | 15:33
prvi dojmovi na AE su super i svakom bi ga preporucio da uzme tko mrzi kabele
evo danas sam uhvato malo vremena spojio printer radi perfektno probao zvucnike spojiti isto radi bez greske na Imac....probao spojiti iphone pustio pismu preko app. ipod al nema zvuka kad prebacim na AE (iphone3GS version 4.3.3),sto krivo radim?
19.09.2011 | 16:01
Jesi odabrao AE na iPnoneu? Pustiš muziku i dolje desno je jedna ikona (pravokutnik s nekom punom strelicom prema gore), tu odabereš kamo neka šalje muziku (ja imam iPhone ili AE - možeš i oboje), pojačaš na klizaču (mislim kako se stiša kad prebaciš) i to je to. Meni radi OK.
19.09.2011 | 16:14
yeap kad kliknem na airplay imam opciju iPhone,AE i cancel i kad odaberem AE nema zvuka nigdi.
19.09.2011 | 16:18
Probaj pojačati zvuk. Kaj neda? Ne na bočne tipke, nego preko klizača.
19.09.2011 | 16:24
nista ...,neznam jel ima kakvog razloga jer je OS 4.3.3
A E verzija mi je 7.4.2
19.09.2011 | 16:29
Ja imam iPhone 4 i 4.3.2, moralo bi raditi. Ne znam u čemu je štos. Možde zato jer ti je na iMAC-u odabran AE, stvarno neznam.
19.09.2011 | 16:35
probao sam sa Ipad2 isto radi bez greske nisam probao printat sa njim al zvucnici rade bez greske ,imam neki osjecaj da je to zbog toga sto je iphone na 4.3.3 sam nisam siguran...
19.09.2011 | 17:37
restartuj iPhone.meni se zna desit da nece, nekad cak i ne propozna AE.
19.09.2011 | 19:10
resetirao sam ga i opet nista ,uzeo sam od kolege iphone 4 (OS 4.2.1) i sa njim nista izgleda da ne prepoznaje iphone uopce ili treba neke postavke promjeniti
19.09.2011 | 21:04
Je li ti upaljen Wi-Fi na iPhone-u i prijavljen na mrežu? Probaj dvoklik na home topku i ono kaj ti se pokaže dolje skrolaj desno, doči ćeš do kontrola za iPod aplikaciju, dalje skrolaj desno i pojaviti će ti se volume. Vidi gdje je klizač (naravno, mora biti odabran xxxx AirPort Express). Ovo je sve kaj ja znam, možda ko pametniji skuži u čemu je caka.
20.09.2011 | 20:43
evo sve probao ali jos nista,najvjerovanije trebam napraviti update na AE jer po mom misljenju izgleda da njegov 7.4.2 nije kompatibilan sa iphone...
20.09.2011 | 22:23
E da, ja imam 7.5.2 u AP Express-u.
21.09.2011 | 15:47
evo digao sam AE na 7.5.2 i opet nista .ima li netko ideju sto bi mogao biti problem?
P.S
evo nasao sam jednu zanimljivu aplikaciju "Remote" s kojom preko iphonea slusam tj biram muziku s Itunesa sto mi je na Imac,znaci to radi ovako sad iPhone-Imac(iTunes)-AirPort Express-zvucnici...
23.09.2011 | 00:56
zabac daj da te pitam jel tvoj AE radi na 802.11n ili 802.11b/g ?
23.09.2011 | 01:14
Obje. n je draft, sto got to znacilo. Ovako, uredjaji koji ne podrzavaju n, voze po prvome (mislim kako je a/b/g i n-draft).
23.09.2011 | 01:26
ovaj AE sto sam ja kupio je AE 802.11n Wi-Fi e sad kako sam malo goglao izgleda da iphone nije kompatibilan sa 802.11n koliko sam pohvatao a opet s druge strane kad pogledas na store.apple.com/us/product/MB321LL/A/Air...unes?mco=MTIxNDU4Mjc lipo mozes procitati "Works with Apple TV, iPhone, and more AirPort Express works flawlessly with Apple TV, iPhone, iPod touch, and all your other Wi-Fi devices that use the 802.11a/b/g/n wireless standards." e sad vise nisam pametan
23.09.2011 | 09:05
Nemoguće, pa piše kako je 802.11a/b/g/n, znaći sve tri podržava. Ti negdje imaš očito nešto stišano jer mora raditi. Meni je radilo od prve, još sam slišalice spojio na AE, a bilo je pojačano, pa mi je srce skoro otkazalo. LOL
Kako se spajaš s iPhoneom na internet? Ako imaš još jedan router (recimo T-Com) onda bi trebalo možda tu tražiti.
Kod mene je dosta čista situacija, imam AirPortExtreme i AirPortExpress i preko bilo kojega se spojim i muzika ide. Ovaj drugi sam kupio zbog pojačavanja signala u kuhinji, a ZyXEL-u sam ugasio Wi-Fi.
23.09.2011 | 09:54
ni ja ne kontam sta bi moglo biti.I kod mene je extreme pojacan sa expressom ali u sobi( ja ne kuham) i nikakvih problema nemam.Cak ko god dodje u goste i ako se prikaci na moj net, moze postati muziku sa svog iphone-a.Jest da je kod mene 4.3.5 verzija.negdje ti nesto smeta.Ako ti je tel jailbrekovan mozda je u tome kvaka.A iPad nije.mozda mu neka aplikacija smeta.
23.09.2011 | 14:53
sa iPhonom na net se spajam preko rutera ((D-link wireless N 150 home router) i on mi daje wifi za Imac i iPhone i internet radi ok,moj 3GS je jailbrekovan al 4-ka od kolege mi nije .Meni se kad upalim ipad aplikaciju pojavi opcija da slusam preko AE-a al kad prebacim nema zvuka....ma neka ce glupost biti na kraju 100% a sta se tice pojacavanja vise neznam di bi ga pojaca sve je na max.
23.09.2011 | 15:07
Samo da nadodam kako iPhone 4 podržava 802.11n, ali samo na 2,4GHz (ne na 5GHz). Stariji iPhone modeli ne podržavaju n draft.
23.09.2011 | 15:51
vek daniel15 to bi znacilo da ja sa svojim 3GS-om ne mogu slusati muziku preko AE-a ? Sad mi tek nista nije jasno malo goglam po netu i na apple suport sam vidio da ljudi bez problmea slusaju muziku s 3GSom "
AirPort Express is based on an Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) draft 802.11n specification and provides better performance and greater range than previous IEEE 802.11 standards. AirPort Express is compatible with computers using 802.11b, and 802.11g, as well as computers using the 802.11a and 802.11n wireless standards."
cek iz ovog mogul zakljuciti da ovaj AE sto ga imam suporta a,b,g
a di mogu provjeriti na koliko GHz radi ovaj moj jer ustvari ja AE koristim samo kao bridge ne kao ruter
24.09.2011 | 20:40
mali update ,evo kolega mi danas kupio Ae isti kao i moj i neda mi vrag mira i idem do njega da ga skupa montiramo i sve 5 on ga spoji lampica pozeleni proba on svoj iPad2 i radi ,proba svoj macair i radi i sad ja cili skeptican pitam ga daj da probaj ovaj moj 3GS upalim iPad aplikaciju stavim marleya da svira i stavim izlaz na AE i radi i sad ti budi pametan.... nema druge nego napraviti reset AE-a i iz pocetka ga postaviti al jos me kopa u cemu je problem jer smo radili postavke isto kao kod mog jedino sta mi je upalo u oko da je razlicito na pocetnu stranu od AirPlaya kad otvorim AE kod njegovog je Channel: 4(Automatic) a kod mog 6(Automatic) (nemam pojma sto to znaci) i imamo razlicite rutere.i sve me vise nekako vuce da je problem u ruteru ili postavkama oko IP adresa kako Zabac govori jer mi imamo razlicite rutere...
24.09.2011 | 22:33
mozda je problem u AE.posudi njegov pa ga prikopcaj kod sebe pa vidi da li radi.
25.09.2011 | 20:01
evo opet mali update ovako danas sam uzeo svoj AE i instalirao ga kod kolege i sve radi bez greske iz prve smo uspjeli spojiti moj 3GS i njegovu 4-ku znaci najvjerovatnije je problem u postavkama mog rutera koje cu pogledati sutra,jel zna mozda netko di bi mogao biti problem? ovako dvije stvari sto su razlicite koje sam primjetio kad sam postavljao AE kod mene i kod kolege mi
1)na pocetnu stranu od AirPlaya kad otvorim AE kod njegovog je Channel: 4(Automatic) a kod mog 6(Automatic) (nemam pojma sto to znaci)
2)kad sam postavljao AE kod mene trebao sam TCP/IP postaviti manualno staviti IP adresu,subnet mask i router adresu a kad sam postavljao kod kolege je ostalo na opciju "Using DHCP" jer kad bih kod sebe postavljao i kad bih ostavio na opciju "Using DHCP" onda bi mi na AE bilo zuto svjetlo i nebi kao bio spojen na internet,e sad zasto kad kod kolege mi postavljam moze ostati na "Using DHCP" a kod mene moram ici na manualno?
26.09.2011 | 12:06
Oba su postavljena da automatski biraju kanal, samo što je njego vpritom odabrao kanal 4 a tvoj kanal 6. Ovo nema veze s tvojim problemom.
Što se drugog pitanja tiče, to samo znači da na tvojem routeru nije uključen DHCP što je malo čudno. Kakav uopće router koristiš za spajanje na net i od kojeg providera? Iako, ni ovo ne bi smjelo utjecati na AirPlay. :-/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Anonimci (289)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi