Macbook externi monitor/TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook externi monitor/TV

11.08.2011 | 09:56
Pozdrav!

Imam macbook 13" i polako mi je vec dosadil taj mali ekran. pa sam odlucil kupiti neki externi i spojit ga na njega. dok ne skupim lovu za neku bolju raketu

e sad.
na sto moram paziti kad kupujem?

razmisljam nekih 22" uzet a mozda cak i vise.
gledal sam LG 22LK330 TV i taj mi se cini ok.al recimo ima max rezoluciju 1366x768p.
Dok samo monitor Samsung S22A350H ima max 1920x1080.
Dal se na kraju bitno vidi razlika u slici il kaj?
mozda je glupo pitanje al se fkt ne kuzim u to

dosta bi mi bil i samo monitor al kad je mala razlika u cijeni mislim rade uzet TV pa imat i to u jednom.

imate mozda neke prijedloge, sugestije, best buy neki.

tnx
11.08.2011 | 10:58
...
11.08.2011 | 14:22
Veličina površine?!

Rezolucija je broj piksela koji se prikazuju na ekranu. Ako imaš rezoluciju 10x10 tada se na ekranu prikazuje 100 piksela. Ako je ekran veći, svaki od tih piksela će bit veći, ako je manji bit će manji, ali ostaje ih 100.

Ako fiksiraš dimenzije ekrana, a rezoluciju variraš tada će ti veća rezolucija omogućit da prikažeš više toga na tom istom ekranu od manje rezolucije. Istinabog, to što ti se prikaže činit će ti se malo sitnije ali ujedno će ti krivulje i kose linije biti upravo to a ne kao oblici iz tetrisa.

Ja ti imam MBP 13" i eksterni monitor od 22" na kojem je maksimalna rezolucija 1680x1050. To nije maksimum za sve 22" monitore već za konkretnog mog. Meni je ta reza dobra s udaljenosti od cca 45cm od očiju za rad, mada da imam 1920x1200 možda bi bila bolja al ne znam kad ne mogu promijenit.

Radije si gledaj neki monitor a ne TV, jer će ti razlika bit osjetna u korist monitora, a razlika u cijeni i ne baš tolika.
11.08.2011 | 14:30
...
11.08.2011 | 15:21
Tomi kaže:

razmisljam nekih 22" uzet a mozda cak i vise.
gledal sam LG 22LK330 TV i taj mi se cini ok.al recimo ima max rezoluciju 1366x768p.
Dok samo monitor Samsung S22A350H ima max 1920x1080.
Dal se na kraju bitno vidi razlika u slici il kaj?

Ako uzimaš TV neovisno o veličini dijagonale gledaj da je 1920x1080 (Full HD). Mislim da nema smisla manja rezolucija ako ga namjeravaš koristiti kao monitor za macbook, jer kao što je već rečeno slika će ti biti lošija, tj. vidjeti će se pojedini pikseli što naročito dolazi do izražaja kod teksta.
11.08.2011 | 16:21
kole kaže:
Ma daj...smiri strasti...decko je rekao da je laik i da bas ne kuzi kako stvari stoje, a ti se zamaras sa "pro" objasnjenjima...
Probao sam mu pojasniti sta dobije sa rezolucijom i kako to najbanalnije shvatiti.
Mea culpa...

Ma kakve strasti, sve pet Samo mi je ta formulacija bila neobično čudna pa osjetih potrebu da malo detaljiziram
11.08.2011 | 18:39
E pa too!

hvala na komentarima

danas sam malo gledal kaj sve ima pa su mi za oko zapela ova dva :
www.jeftinije.hr/audio-video/televizori/...32ld350_-_CX0011EB7A

www.technomarket.hr/products/09077664/lg-32ld420

32" i 1920 × 1080 Full HD. a to mi se nekak cini ok za tu cijenu od 2.5k

jer sam gledal 22" monitore i televizore i cijena je tu negde.
mozda su cak monitori skuplji.

a 32" monitor bas i nema za 2.5k
a vise bas nemam za trositi.

bi recimo to bil ok kompromis kaj se tice rezolucije i velicine i svega kaj ja vec znam?

raspalite comments
11.08.2011 | 20:33
You know... TV je TV, a monitor je monitor, to su dva razlicita proizvoda i jedan nemre iskljucivati ondnosno zamijenjivati drugog. Na TV-u se gleda televizija/DVD/Bluray, a na monitoru se radi, cita tekst, dugotrajno bulji i slicno. Nemoj ocekivati da je 32" Full HD televizor dobar monitor za komp jer to nije. Ta kombinacija moze dobro posluziti ako zelis Macbook koristiti kao media centar, za gledanje filmova, serija i ko zna cega, ali za tekst i sucelje je obicno koma.
11.08.2011 | 21:19
Mozda misli sjediti 2.5-4m od ekrana. Ali i ja se slazem, TV je TV, a monitor je monitor.
11.08.2011 | 21:53
Prvenstveno je za gledanje filmova, serija, mozda neka igra il tak nes.

tak da mi nije od neznam kakve vaznosti za rad u wordu il tak necemu.
11.08.2011 | 22:08
OK, samo da imas na pameti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 20 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa