Macbook externi monitor/TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook externi monitor/TV

11.08.2011 | 09:56
Pozdrav!

Imam macbook 13" i polako mi je vec dosadil taj mali ekran. pa sam odlucil kupiti neki externi i spojit ga na njega. dok ne skupim lovu za neku bolju raketu

e sad.
na sto moram paziti kad kupujem?

razmisljam nekih 22" uzet a mozda cak i vise.
gledal sam LG 22LK330 TV i taj mi se cini ok.al recimo ima max rezoluciju 1366x768p.
Dok samo monitor Samsung S22A350H ima max 1920x1080.
Dal se na kraju bitno vidi razlika u slici il kaj?
mozda je glupo pitanje al se fkt ne kuzim u to

dosta bi mi bil i samo monitor al kad je mala razlika u cijeni mislim rade uzet TV pa imat i to u jednom.

imate mozda neke prijedloge, sugestije, best buy neki.

tnx
11.08.2011 | 10:58
...
11.08.2011 | 14:22
Veličina površine?!

Rezolucija je broj piksela koji se prikazuju na ekranu. Ako imaš rezoluciju 10x10 tada se na ekranu prikazuje 100 piksela. Ako je ekran veći, svaki od tih piksela će bit veći, ako je manji bit će manji, ali ostaje ih 100.

Ako fiksiraš dimenzije ekrana, a rezoluciju variraš tada će ti veća rezolucija omogućit da prikažeš više toga na tom istom ekranu od manje rezolucije. Istinabog, to što ti se prikaže činit će ti se malo sitnije ali ujedno će ti krivulje i kose linije biti upravo to a ne kao oblici iz tetrisa.

Ja ti imam MBP 13" i eksterni monitor od 22" na kojem je maksimalna rezolucija 1680x1050. To nije maksimum za sve 22" monitore već za konkretnog mog. Meni je ta reza dobra s udaljenosti od cca 45cm od očiju za rad, mada da imam 1920x1200 možda bi bila bolja al ne znam kad ne mogu promijenit.

Radije si gledaj neki monitor a ne TV, jer će ti razlika bit osjetna u korist monitora, a razlika u cijeni i ne baš tolika.
11.08.2011 | 14:30
...
11.08.2011 | 15:21
Tomi kaže:

razmisljam nekih 22" uzet a mozda cak i vise.
gledal sam LG 22LK330 TV i taj mi se cini ok.al recimo ima max rezoluciju 1366x768p.
Dok samo monitor Samsung S22A350H ima max 1920x1080.
Dal se na kraju bitno vidi razlika u slici il kaj?

Ako uzimaš TV neovisno o veličini dijagonale gledaj da je 1920x1080 (Full HD). Mislim da nema smisla manja rezolucija ako ga namjeravaš koristiti kao monitor za macbook, jer kao što je već rečeno slika će ti biti lošija, tj. vidjeti će se pojedini pikseli što naročito dolazi do izražaja kod teksta.
11.08.2011 | 16:21
kole kaže:
Ma daj...smiri strasti...decko je rekao da je laik i da bas ne kuzi kako stvari stoje, a ti se zamaras sa "pro" objasnjenjima...
Probao sam mu pojasniti sta dobije sa rezolucijom i kako to najbanalnije shvatiti.
Mea culpa...

Ma kakve strasti, sve pet Samo mi je ta formulacija bila neobično čudna pa osjetih potrebu da malo detaljiziram
11.08.2011 | 18:39
E pa too!

hvala na komentarima

danas sam malo gledal kaj sve ima pa su mi za oko zapela ova dva :
www.jeftinije.hr/audio-video/televizori/...32ld350_-_CX0011EB7A

www.technomarket.hr/products/09077664/lg-32ld420

32" i 1920 × 1080 Full HD. a to mi se nekak cini ok za tu cijenu od 2.5k

jer sam gledal 22" monitore i televizore i cijena je tu negde.
mozda su cak monitori skuplji.

a 32" monitor bas i nema za 2.5k
a vise bas nemam za trositi.

bi recimo to bil ok kompromis kaj se tice rezolucije i velicine i svega kaj ja vec znam?

raspalite comments
11.08.2011 | 20:33
You know... TV je TV, a monitor je monitor, to su dva razlicita proizvoda i jedan nemre iskljucivati ondnosno zamijenjivati drugog. Na TV-u se gleda televizija/DVD/Bluray, a na monitoru se radi, cita tekst, dugotrajno bulji i slicno. Nemoj ocekivati da je 32" Full HD televizor dobar monitor za komp jer to nije. Ta kombinacija moze dobro posluziti ako zelis Macbook koristiti kao media centar, za gledanje filmova, serija i ko zna cega, ali za tekst i sucelje je obicno koma.
11.08.2011 | 21:19
Mozda misli sjediti 2.5-4m od ekrana. Ali i ja se slazem, TV je TV, a monitor je monitor.
11.08.2011 | 21:53
Prvenstveno je za gledanje filmova, serija, mozda neka igra il tak nes.

tak da mi nije od neznam kakve vaznosti za rad u wordu il tak necemu.
11.08.2011 | 22:08
OK, samo da imas na pameti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 24 minuta
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO