Macbook externi monitor/TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook externi monitor/TV

11.08.2011 | 09:56
Pozdrav!

Imam macbook 13" i polako mi je vec dosadil taj mali ekran. pa sam odlucil kupiti neki externi i spojit ga na njega. dok ne skupim lovu za neku bolju raketu

e sad.
na sto moram paziti kad kupujem?

razmisljam nekih 22" uzet a mozda cak i vise.
gledal sam LG 22LK330 TV i taj mi se cini ok.al recimo ima max rezoluciju 1366x768p.
Dok samo monitor Samsung S22A350H ima max 1920x1080.
Dal se na kraju bitno vidi razlika u slici il kaj?
mozda je glupo pitanje al se fkt ne kuzim u to

dosta bi mi bil i samo monitor al kad je mala razlika u cijeni mislim rade uzet TV pa imat i to u jednom.

imate mozda neke prijedloge, sugestije, best buy neki.

tnx
11.08.2011 | 10:58
...
11.08.2011 | 14:22
Veličina površine?!

Rezolucija je broj piksela koji se prikazuju na ekranu. Ako imaš rezoluciju 10x10 tada se na ekranu prikazuje 100 piksela. Ako je ekran veći, svaki od tih piksela će bit veći, ako je manji bit će manji, ali ostaje ih 100.

Ako fiksiraš dimenzije ekrana, a rezoluciju variraš tada će ti veća rezolucija omogućit da prikažeš više toga na tom istom ekranu od manje rezolucije. Istinabog, to što ti se prikaže činit će ti se malo sitnije ali ujedno će ti krivulje i kose linije biti upravo to a ne kao oblici iz tetrisa.

Ja ti imam MBP 13" i eksterni monitor od 22" na kojem je maksimalna rezolucija 1680x1050. To nije maksimum za sve 22" monitore već za konkretnog mog. Meni je ta reza dobra s udaljenosti od cca 45cm od očiju za rad, mada da imam 1920x1200 možda bi bila bolja al ne znam kad ne mogu promijenit.

Radije si gledaj neki monitor a ne TV, jer će ti razlika bit osjetna u korist monitora, a razlika u cijeni i ne baš tolika.
11.08.2011 | 14:30
...
11.08.2011 | 15:21
Tomi kaže:

razmisljam nekih 22" uzet a mozda cak i vise.
gledal sam LG 22LK330 TV i taj mi se cini ok.al recimo ima max rezoluciju 1366x768p.
Dok samo monitor Samsung S22A350H ima max 1920x1080.
Dal se na kraju bitno vidi razlika u slici il kaj?

Ako uzimaš TV neovisno o veličini dijagonale gledaj da je 1920x1080 (Full HD). Mislim da nema smisla manja rezolucija ako ga namjeravaš koristiti kao monitor za macbook, jer kao što je već rečeno slika će ti biti lošija, tj. vidjeti će se pojedini pikseli što naročito dolazi do izražaja kod teksta.
11.08.2011 | 16:21
kole kaže:
Ma daj...smiri strasti...decko je rekao da je laik i da bas ne kuzi kako stvari stoje, a ti se zamaras sa "pro" objasnjenjima...
Probao sam mu pojasniti sta dobije sa rezolucijom i kako to najbanalnije shvatiti.
Mea culpa...

Ma kakve strasti, sve pet Samo mi je ta formulacija bila neobično čudna pa osjetih potrebu da malo detaljiziram
11.08.2011 | 18:39
E pa too!

hvala na komentarima

danas sam malo gledal kaj sve ima pa su mi za oko zapela ova dva :
www.jeftinije.hr/audio-video/televizori/...32ld350_-_CX0011EB7A

www.technomarket.hr/products/09077664/lg-32ld420

32" i 1920 × 1080 Full HD. a to mi se nekak cini ok za tu cijenu od 2.5k

jer sam gledal 22" monitore i televizore i cijena je tu negde.
mozda su cak monitori skuplji.

a 32" monitor bas i nema za 2.5k
a vise bas nemam za trositi.

bi recimo to bil ok kompromis kaj se tice rezolucije i velicine i svega kaj ja vec znam?

raspalite comments
11.08.2011 | 20:33
You know... TV je TV, a monitor je monitor, to su dva razlicita proizvoda i jedan nemre iskljucivati ondnosno zamijenjivati drugog. Na TV-u se gleda televizija/DVD/Bluray, a na monitoru se radi, cita tekst, dugotrajno bulji i slicno. Nemoj ocekivati da je 32" Full HD televizor dobar monitor za komp jer to nije. Ta kombinacija moze dobro posluziti ako zelis Macbook koristiti kao media centar, za gledanje filmova, serija i ko zna cega, ali za tekst i sucelje je obicno koma.
11.08.2011 | 21:19
Mozda misli sjediti 2.5-4m od ekrana. Ali i ja se slazem, TV je TV, a monitor je monitor.
11.08.2011 | 21:53
Prvenstveno je za gledanje filmova, serija, mozda neka igra il tak nes.

tak da mi nije od neznam kakve vaznosti za rad u wordu il tak necemu.
11.08.2011 | 22:08
OK, samo da imas na pameti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 39 minuta
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO