iMac Early 2009 Temperature
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac Early 2009 Temperature

05.07.2011 | 21:02
Bog daj!
Ajd mi recite Vi koji imate ovakav stroj koje su Vam temperature u iStat-u, ako Vam nije problem! Hvala unaprid! Inače pri meni su:

HD: 52
CPU:39
CPU Heatsink: 40
Ambient: 25
GPU Heatsink: 51
HD Bay: 50
Mem controller: 45
Northbridge: 56

Mjereno nakon 1 sat rada otprilike!

Gornji lijevi kut prilično vruć!

Ave!
05.07.2011 | 21:24
Moj iMac je kraj 2007 i temperature su skoro iste. Razlika je stupanj dva plus ili minus. Mirno spavaj !
06.07.2011 | 09:02
Ma ja se sve vodim mišlju da nekako iskonstruiram nekakav peltier jer iako po netu vidim da svi pišu da su to kao normalne temperature po mom mišljenju daleko je to od normalnog. E sad, kada se stroj otvori, ima dvije "toplinske pumpe" s pripadajućim hladilima na krajevima. U biti trebalo bi peltier monitarati na njih, na njega hladilo i relativno mali pwm izvor za napajanje, ali iz mreže da se ne opterejuće napajanje stroja, a opet je to bitno tako napraviti da ne dođe do kondenzacije zbog peltiera. Ništa, moram pokušati. jer meni definitivno nje normalno da stroj radi konstantno na 50 stupnjeva. Pozdrav!
06.07.2011 | 09:32
Bog s tobom, pa to mu je normalna radna temperatura. Pogledaj malo literaturu.
06.07.2011 | 09:51
Pa čuj, nadam se da je sa mnom Što se tiče literature sve pet ali... Čuj, treba probati, mislim da bi se sve skupa unutar njega ugodnije osjećalo, ako se slažeš? Osim toga, kada pogledam tvoje kreacije, a zašto ne ? (molim ovo shvatiti u pozitivnom smislu)
06.07.2011 | 10:46
Pa nije baš isto. Ja radim zahvate zbog neispravnosti, i nemam naviku kao na PCu da uvijek nekaj čačkam. Nahrani svinje i ništa ne diraj. Ako počneš čeprkat, to je jedan od preduvjeta da negdje zezneš. Dok god sve fino radi NE dirati, ali to je tvoj komp pa možeš s njim raditi što hočeš.
06.07.2011 | 12:15
Koja od temperatura nije normalna? Na prošlom iMau (2007) procesor je konstantno bio na 56ºC-62ºC, sada varira od 38ºC-48ºC (2011 iMac)
06.07.2011 | 21:28
Do 75 stupnjeva je sve u normali. Stotke se treba bojati.
07.07.2011 | 12:54
Eto vidiš, a kada otvoreno pitam da mi velite koja Vam je temp. kompa onda nitko ništa Što se tiče te filozofije "...Mujo, a ti nahrani svinje i ništa ne diraj..." tu se slažem ali opet jednom se živi Ma niš se vi ne brinite, ako mogu biti odgovoran za 50-tak servera i vršnu domenu onda mislim da ću nekako i ovo riješiti U svakom slučaju, veliko hvala svima koji su bar slovo napisali jer i to je trud i utrošeno vrijeme, zar ne ?!
  • Dijete
  • Posjetitelj
07.07.2011 | 13:51
kad rendam onda mi ode cpu na 97... al ne na tom kompu pa mi se nije dalo prije trosit tintu na odgovor..
07.07.2011 | 17:29
ajd ovo s tintom je dobro! Inače, meni osobno, CPU temperatura nije problem. Vše me brine temperatura northbidga, memorijskog kontrolera, HD-a i GPU-a! No dosta o tome! To će se riješiti nekako. U svakom slučaju zahvala na iskrenim mišljenjima! Bog daj!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 57 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO