iMac 24" (Early 2009)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 24" (Early 2009)

06.06.2011 | 12:50
Poštovanje svima koji će ovo čitati, kao prvo! Kao drugo, budući ću uskoro biti u posjedu dotičnoga stroja, a isti ima neispravnu grafičku karticu, zanima me, iz prve ruke (dakle ne recenzije s interneta već stvarno iskustvo), što je bolje uzeti, NVIDIA GeForce GT130 ili ATI Radeon HD 4850? Što sam do sada vidjeo i iz viđenog zaključio, bolja je ova od ATI-ja, no opet, to je na papiru, a dali je tako i u stvarnom životu, to bih htio saznati ? Eto, ukoliko netko nađe za shodno odgovoriti nešto pametno, bio bih zahvalan ! Srdačan pozdrav!
06.06.2011 | 17:34
što nitko? Nikoga ne zanima? Pih !
06.06.2011 | 18:51
Možda je bilo malo preambiciozno očekivati da postaviš pitanje usred radnog vremena i očekuješ odgovor na njega do kraja istog.
06.06.2011 | 19:04
A čuj, ambiciozno ili ne, ja postavio, a sad, budući je radno vrijeme relativna stvar jelte.... . Ma eto, uostalom, imaš li ti što pametno reći u vezi zadane teme ili ostaješ pri verbalnom prijekoru ? Ajd...
06.06.2011 | 19:43
KAj buš sam mjenjal? Cijeli komp treba rastaviti. Ja bi odabrao ATI.
EDIT: Da te pitam, kakve veze ima koja je? Ako je za igranje, kupi PS3.
06.06.2011 | 20:37
A čuj, vidjeti ću kada mi stroj dođe u ruke. Ili ću popraviti tu NVIDIA GeForce GT120 koja je u njemu, naravno, ako je izvedivo, ili ću uzeti tu ATI-cu. Rastavljanje, sastavljanje, odlemljivanje, rad sa osciloskopom, lemilicom na vrući zrak, zamjenom SMD elemenata do neke razumne granice, flashanje, programiranje, reprogramiranje, definitivno nije problem (dapače, već imah priliku "riješiti" par iMac, Powermac i inih mac računala ) Eto! Što se tiče "drčnog" pitanja:"Da te pitam, za kakve veze ima koja je" reći ću ovo. Ajooooj, mati moj mila! Lijepi naš HRVATSKI jezik je definitivno otišao k vragu! Dalje, nemoj mi samo reći da bih trebao ići s filozofijom da je u biti i ATI Mach64 sasvim OK, čak i za današnje pojmove i stoga, kog će mi vraga tako "jaka" grafička kartica. A što je onda sa svim divotama iz novog Lea i sličnim stvarima ? Što je s citius, altius, fortius ? Eto, naravno, shvati ovo kao šalu i razgovor s dobrom namjerom i to je to! Ugodan dan!
06.06.2011 | 20:56
Odgovor je pred tobom, kupi novi iMAC ili za iste novce pilu od PC-a.
Meni stvarno nije jasno, ako se toliko razumiješ u računala, čemu uopće pitanje koju grafičku uzeti. Jedino ako tražiš alibi za kupovinu, onda mi ima smisla.
Kako bi ti itko mogao odgovoriti kad ni približno ne zna za što ti treba računalo.
Tvoj drugi post i čuđenje mi nisu jasni. Masa članova je prešla na MAC baš zbog toga da ne trebaju kopati po računalu, nego ga koristiti. I meni je dosta bilo čeprkanja po PC-u. Stari MBP ima preko 5 godina i jednu nadogradnju OSX-a. Izgubio sam 2 sata u tih 5 godina na "sređivanju" kompa.
Kaj se tiće SMD-a, ovo sam radio '95 za EXOR.
DSCN0214.JPG
06.06.2011 | 21:11
viš, viš, ovo ja zovem pozitivnom provokacijom . Dakle, kolega po struci (bar imam tu vibru), čestitam na radu za EXOR ! Ma ja sam ti inače mutan i nejasan tip Slažem se s masom članova Pa ovo je mjesto za razgovor i razmjenu iskustava vezanih uz apple računala, ili sam se ja negdje uz put izgubio u prijevodu Ma čujemo se na nekoj privatnijoj komunikaciji. OK?
06.06.2011 | 21:12
Aristotelus kaže:
A čuj, ambiciozno ili ne, ja postavio, a sad, budući je radno vrijeme relativna stvar jelte.... . Ma eto, uostalom, imaš li ti što pametno reći u vezi zadane teme ili ostaješ pri verbalnom prijekoru ? Ajd...

Nemam baš. Nemam pojma u čemu se dvije spomenute grafulje razlikuju i sretan sam što (više) ne moram ništa o tome znati.
06.06.2011 | 21:15
Ja korisnije provedem "višak" vremena koje sam posvetil kopanju po piceku, recimo na pivo i čevape ili jednostavno uzmem fotić i idem slikati po gradu. LOL
06.06.2011 | 23:16
Hmmm, vidim ja stekli vi dojam da ja po cijeli dan "visim" zakopan u kućišta od računala i tome slično. Ma jok! I ja volim također rađe uzeti fotić i uslikati koju macro fotografiju ili koju "zvjezdicu" ali eto, ne mogu si pomoći, jer iskreno, svaki put se pomalo oduševim kada vidim kako su dobro ta računala složena i dizajnirana, a o OS-u da i ne pričam. Naravno, ima i kod njih lutanja, ali opet, gledano realno, ta "lutanja" često znaju biti namjerna, zar ne? Storija oko ovog računala je ta da ga mogu dobiti vrlo povoljno, a budući mi starija klinka kreće u školu, pa zašto pobogu dijetetu odmah ne dati pravu stvar, zar ne? . Eto, kao što vidite, imam prilično plemenite namjere .
06.06.2011 | 23:52
U tom slučaju, imam i ja stav o odabiru grafulje - uzmi jeftiniju.
06.06.2011 | 23:58
Koja je razlika u cijeni? Ako Radeon nije mnogo skuplji, uzmi njega, dosta je brži.
08.06.2011 | 13:23
Ma, razlika je oko 20$ tako da Uostalom, hvala svim sudionicima na konstruktivnom razgovoru i "čujemo" se!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (551)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi