Hard disk to slow (-10010) Logic 9
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hard disk to slow (-10010) Logic 9

23.05.2011 | 13:03
Mac-8cef1cddaf3c3cffd710a0f091c18e67.jpg

Kupio novi WD Caviar green 1TB 64mb 7200 i to mi radi
Bio mi stari segate 250gb pa nije mi se to dogadalo
ako tko zna neka mi proba odgovorit.
23.05.2011 | 13:25
Radi ti to - što? Možeš li biti malo određeniji?
23.05.2011 | 16:18
Znam ja sto mu radi, ali ne znam zasto. Po svoj logici ne bi trebalo osim ako se nije sto mijenjalo u samom Logic projektu.

Logic nemoze ucitati sve trake istovremeno sa diska prilikom playbacka u projektu.

Sad ne znam nista o starijim macovima i njihovim sabirnicama i karakteristikama novog diska i slicno....
23.05.2011 | 17:06
Ja bi za pocetak probao neki od disk benchmark utilityja i pogledao je li transfer rate onakav kakav bi trebao biti.
23.05.2011 | 17:09
Nista nije mjenjano u projektu jednostavno savkih par tj 10 sekundi stane i ispise tu gresku a nema razloga. Po svemu hard je brzi ima vise kasea. Trazio sam po netu niko nema nikakav odgovor zbog cega. Stvar je u tome da trebam zavrsiti materijal ali to mi ovaj problem onemogucava.
Nista ne raste od drugih procesa u backgr. A vidim da proces raste od logica bez veze. S tim da prakticki vrsi playback a procese odvija na uad procesorskoj kartici. Nema smisla. Neki su pisali da su napravili novu inastalaciju OSX pa opet isto. Ima neko nekakav prijedlog?
23.05.2011 | 17:12
Zelenas je disk sa vrlo sporim access time-om, pa ako vrtis vise streamova paralelno to ga ubija u pojam. Najbolje ti je uzeti 7200 rpm disk.
23.05.2011 | 17:23
U prvoj poruci kaze da je disk 7200 rpm (?)
23.05.2011 | 17:49
Tesko da je zelenas 7200 rpm
23.05.2011 | 18:42
SuperUnknown je u pravu. radi se o WD zelenašu sa IntelliPower RPM-ima, a prema nekim navodima to znači da se brzina tih diskova kreće oko 5400 RPM, a tek možda do 7200. Naravno kako disk određuje kad će se i kojim brzinom vrtiti zna samo taj disk i WD

Doduše da bi mogli sa potpunom sigurnošću to tvrditi zwerdesign bi trebao navesti model diska. No, po njegovoj već navedenoj specifikaciji ispada da se radi o slijedećem disku

Model #   Interface    Form Factor  RPM	          Capacity  Cache
------------------------------------------------------------------
WD10EARS  SATA 3 Gb/s  3.5 Inch     IntelliPower  1 TB      64 MB

Premda neću tvrditi da je taj IntelliPower problem u ovom slučaju, ipak to ne bih posve isključio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa