Pomoć oko AirPort kartice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć oko AirPort kartice

13.05.2011 | 15:52
Trebam pomoć oko kupnje air port kartice, najme imam MacPro 2.8 early 2008 koji je stigao bez airport kartice. Pošto mi sad treba WiFi na njemu kupio bi karticu, ali informacije koje dobivam su zbunjujuče, tj. kolko vidim samo je jedan model kartice podržan na tom modelu, a ostale nisu, pa jesu ....
Uglavnom svaka strana ima svoje informacije te sam se pogubio.

Pa ako mi netko može pomoći oko pravog serijskog broja kartice bio bi vrlo zahvalan. serijski broj macpro-a je ck8032axxyk.

Unaprijed havala.
13.05.2011 | 17:55
Prošao isto što i ti prije godinu dana...

Ti u biti trebaš:
Card Type: AirPort Extreme (0x14E4, 0x88)

Ta kartica ti nije dobavljiva tek tako - tj. možeš je naručiti, ali će te zafrkavati da moraš stroj donijeti u servis da ti je oni smontiraju i to ti naplate...

Ako si vičan sam svoj majstor ugradnjama, onda ti neće biti problem - izvadiš prvi i drugi disk, da ti bude više mjesta i pimplaš... Kartica lako sjedne, ali je trebaš držati dok ju šarafiš. A kablići od antena su pain in the ass za upiknuti, živce sam si pojeo i najmanje se sat vremena samo sa tim dijelom zezao...

Napomena: uz karticu koja je servisni dio (i dolazi u običnoj smeđoj kutiji, ništa fancy) ti NE DOLAZE i potrebiti šarafići. A tako male šarafiće sigurno nemaš pri ruci, pa ih u startu zatraži od ljudi od kojih kupuješ (ako se sam ideš time baviti, naravno...)

Najbrže i najlakše je javiti se Apcomu za to, ali vjerujem da ćeš naći isto i preko eBaya - ja nisam ni pokušavao.
13.05.2011 | 19:55
Hvala na odgovoru, ali i dalje sam zbunjen što se tiće serijala, tj. imam ove brojeve
1. MA688Z/A
2. MB363Z/A

Što se tiče šarafljenja, tu sam doma - upravo mi je crknuo PowerMac g% dual 2.7 pa sam generalno uredio vodeno hlađenje (nove cijevi, sve zadihtano, novi antifriz) ali idalje se ne da upaliti jer mi je ili spržio jedan cpu ili matičnu prema ASD-u, pa će u prodaju za djelove.
Šarafe - lako naći imam punu kutiju takvih šarafa.
13.05.2011 | 21:56
a da li bi ti odgovarala neka usb wifi varijanta????
14.05.2011 | 02:04
svenjtd kaže:
Hvala na odgovoru, ali i dalje sam zbunjen što se tiće serijala, tj. imam ove brojeve
1. MA688Z/A
2. MB363Z/A.

Ma samo zovi Apcom ili zatraži ponudu za Airport karticu za svoj model Proa.

Što se tiče šarafljenja, tu sam doma - upravo mi je crknuo PowerMac g% dual 2.7 pa sam generalno uredio vodeno hlađenje (nove cijevi, sve zadihtano, novi antifriz) ali idalje se ne da upaliti jer mi je ili spržio jedan cpu ili matičnu prema ASD-u, pa će u prodaju za djelove. .

Mislim da sam neki dan vidio na hr.comp.mac da čovjek prodaje dva G5 stroja za dijelove... Možda ti pomogne?

[/quote]Šarafe - lako naći imam punu kutiju takvih šarafa.[/quote]

Eh, i ja sam imao punu kutiju, no ne i takve mini mikro verzije
16.05.2011 | 19:57
Hvala još jednom na odgovorima, ali za sada je još kombiniranje dal da uzmem mac pro na raspolaganju ili ne.

@Vanja - hvala za info na hr.comp.mac, ali na žalost neznam dal mi treba ploča ili procesor sa greškom 2STH/1/3: CPU A AD 7417AD1, jer su mišljenja na webu različita, a ponuđena ispravna ploča je za jedan cpu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 25 minuta
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO