Urgentno trebam pomoc. (Macbook Air)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Urgentno trebam pomoc. (Macbook Air)

08.05.2011 | 23:11
Dakle, bidao sam jedan Macbook Air 13" na Ebayu. Nisam jos platio, pa vas molim za vase misljenje. Lap je poluispravan ali da se da navodno sredit za male novce. E sad kako bi mi to bio prvi pravi Mac (Hack koristim vec neko vrijeme), neznam za detalje samog hardvera. Da ne gnjavim previse, evo dole prepiska preko maila. Radi se o modelu iz 2008, 1.6GHZ, 80GB HD

it's a real trick to get it to load, 85% of the time you turn it on it just stays on the apple logo with the spinning wheel loading symbol. I usually have to turn it on or off about 6 or 7 times to get it to load up. I called Apple support and they assured me that because it did load up sometimes it was likely just a connection error or a small faulty function in the computer and the repair would be easy and relatively inexpensive.

When I talked to apple they said they weren't sure because they didn't open it up but they said based on the fact that it turns on, gets past the firmware everytime, and then has problems almost everytime just getting from there to the actual OS operating system that it is likely a small electrical disconnection, a tampered or broken function that can be fixed by code, or a faulty hard disk. if its one of the first two the repair should be less than 80 dollars, if its the hard disk it might be as high as 200, or cheaper if you get a used or refurbished hard disk. when i recieve your payment i will ship. hope that helps
08.05.2011 | 23:26
Ma zaboravi! Neka ga on sredi pa ga onda kupi
08.05.2011 | 23:43
Ali onda nece bit tako jeftin
Reci, da li je moguce da je samo softverski problem ako prolazi firmware (to je valjda bios? ili grijesim)
09.05.2011 | 00:00
Tesko da je softverski, ja bi prvo rekao da je hard ali stvarno je tesko ovako napamet.
Opce ne razumijem ovo sto su mu kao rekli iz Applea "likely a small electrical disconnection, a tampered or broken function that can be fixed by code"?
Osobno se nebi upustao u tako nesto, moze stvarno biti svasta (recimo logic board tj. maticna) i onda si u k... jer ti je popravak neisplativ. Ajde barem trazi covjeka da napravi full hardverski test pa neka ti napise koje errore mu izbacuje.
btw moze link na sellera da vidimo barem dal nesto "smrdi" na prvu loptu
  • Sank
  • Moderator
  • 221
09.05.2011 | 00:15
Ja bih samo napisao onu poznatu narodnu "Nisam bogat da kupujem jeftino" Poslušaj MoschuSa, previše je tu varijabli da bi se isplatilo dat lovu, pa makar bilo i malo.

Prvo pitanje koje mi se odmah vrzma po glavi jest, ako je popravak tako jeftin zašto ga ne da u servis i popravi pa ga proda za još bolju lovu?
09.05.2011 | 00:52
Ja bih to preskočio.

No, ako si baš jako zapeo, onda ovako: traži da ti fotka ono što će mu javiti Apple Hardware Test. Bez toga nemoj dalje. Ako javi da je RAM - zeznuto jer je on-board. Ako javi da je disk, ok, onda barem znaš na čemu si. Dakle ništa nemoj dalje dok ti ne fotka Apple Hardware Test stranicu. Air ima taj test u ROM-u i može ga pokrenuti bez ikakvog vanjskog diska.
09.05.2011 | 00:54
vjerovatno hard disk.

što te neće doći manje od 150 eura, nema šanse....
09.05.2011 | 14:56
MoschuS kaže:
Tesko da je softverski, ja bi prvo rekao da je hard ali stvarno je tesko ovako napamet.
Opce ne razumijem ovo sto su mu kao rekli iz Applea "likely a small electrical disconnection, a tampered or broken function that can be fixed by code"?
Osobno se nebi upustao u tako nesto, moze stvarno biti svasta (recimo logic board tj. maticna) i onda si u k... jer ti je popravak neisplativ. Ajde barem trazi covjeka da napravi full hardverski test pa neka ti napise koje errore mu izbacuje.
btw moze link na sellera da vidimo barem dal nesto "smrdi" na prvu loptu

Pitao sam ga da napravi extended test, i da posalje. Evo i link: bit.ly/l75DnH

Hvala svima na odgovorima
09.05.2011 | 16:03
Baš mi se i ne ćini nešto turbo povoljno. To je model 1.1. Na njuškalu ima jedan 2.1 za 3200.-
www.njuskalo.hr/ostali-prijenosnici/appl...laptop-oglas-2843546
09.05.2011 | 16:05
Ja bi to zaobisao u sirokom luku...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, m@xym, tino1, zvone, Anonimci (226)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO