Da li se danas isplati kupovati iMac 27 u Grazu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Da li se danas isplati kupovati iMac 27 u Grazu?

05.05.2011 | 17:05
Pozdrav,

Da li se isplati kupiti iMac u Grazu...neki najjači model koji je kod nas cca 17800kn s PDV-om...ne znam kolika je cijena tamo i kako se odbije njihov merver.
Pričekao bi da stignu najnoviji sa Thunderboltom
Cijena u HR je nekako prevelika...netko tu dobrano zarađuje

Gumi
05.05.2011 | 21:08
Za Graz ne znam, jednom sam gledao u Saturnu u Italiji, kod Venezie. Ispalo je da se "isplati" jedino ako tražiš povrat talijanskog poreza, a naš ne platiš (tj. da ga švercaš preko granice).

Sad, kako bi točno prošvercao 27" iMac...?
05.05.2011 | 22:44
ja bih , ali za naknadu. prije dvije godine sam u Bosnu uvukao, 3 pc-a, 1 laptop, 2 navigacije i tv.na pitanje imam li sta prijaviti samo nevino "nemam" i to je to.sreca ili ne ne znam ali usudio bih se i imac 27
05.05.2011 | 23:47
Hvala na informacijama. Tako nekako sam i mislio da je razlika u cijeni zanemariva na kraju.

Mislim da ću ići na plan B...već imam quad hackintosh...sve radi bez greške...stabilno i brzo.
Jedino mi treba dobar monitor tako da bi recimo DELL U2711 27 inčni bio fina opcija za profi rad...dok jednog dana ne dođe neki Mac Pro.

Da smo u USA bilo bi puno lakše kupiti pravog maca.

Pozdrav,
Dejan
06.05.2011 | 00:14
Nedavno sam gledao u Svicarskoj cijene MBP-a i bile su osjetno nize nego kod nas. Imam negdje tocno zapisano, ali razlika je bila oko 1.000 kn za ulazni MBP model. U tome nije uracunat PDV, koji je ionako u Svicarskoj malen. Mislim da je 8%.
06.05.2011 | 13:45
Eh da je kod nas PDV 8% gdje bi nam kraj bio
06.05.2011 | 18:29
gogh kaže:
Nedavno sam gledao u Svicarskoj cijene MBP-a i bile su osjetno nize nego kod nas. Imam negdje tocno zapisano, ali razlika je bila oko 1.000 kn za ulazni MBP model. U tome nije uracunat PDV, koji je ionako u Svicarskoj malen. Mislim da je 8%.

Evo iz prve ruke. Ja vec mjesec dana vazem sta uzeti.
MBP 15 osnovni model, Svica: 12069 HRK, Hrv: "vec od" 14619 HRK
MBP 15 jaci model, Svica: 14656 HRK, Hrv: vec od 17629 HRK
Znaci razlika je 2550 HRK za slabiji i 2973 HRK za jaci model.
Plus sto imam 10% popusta, pa to iznosi 3756, odnosno 4438 HRK.
BTW, tecaj sam uzeo neki srednji, 5,75
07.05.2011 | 18:48
www.apple.com/chde/
evo stranica u svici, istina puno je jeftinije nego u hr. porez iznosi 8%
08.05.2011 | 00:00
Neznam jer ste kad vidjeli kutiju od imac-a 27" gotovo ju je nemoguće neprimjetno prošvercati razmišljao sam i ja o tome i računica je bila super jeftina i sve to super, ali prevelik je to rizik, jednostavno, prevelik je za sakriti ga negjde
08.05.2011 | 00:34
Znaci ima jos ljudi koji kalkuliraju iste stvari. Jedini razlog zasto nisam tamo uzeo MBP je sto mi kupnja u HR odgovara radi troska i PDV-a.
08.05.2011 | 01:13
Zaboravi avanturu sa svercanjem tolike kutije u HR.

Nakon ove afere sa carinicima, kontrole su znatno rigoroznije.

Mene prije dan-dva sat vremena zezali za dva travnicka sira koja sam ponio u HR
08.05.2011 | 10:12
Mene su prije par godina skoro protjerali iz Velike Britanije zbog pokušaja krijumčarenja nedozvoljenih dobara u Ujedinjeno kraljevstvo.

A što se dogodilo? Žena mi je spakirala sendvič u ručnu prtljagu koji sam trebao pojesti u avionu. Međutim, prispavalo mi se malo jače i probudio sam se 5 min prije slijetanja pa sam zaboravio na sendvič. Lik na imigraciji me pitao što imam za prijaviti, ja sam rekao ništa, a pas je nanjušio slavonsku šunku u mom ruksaku i jbg...
08.05.2011 | 13:44
Uzmite jos samo u obzir da ce 27" vrlo vjerojatno morati nazad zbog problema sa ekranom, tako da i to treba ukalkulirati ako se kupuje vani
08.05.2011 | 14:02
Sve me više brine problem s vlagom i prašinom u ekranu iMaca...a tu se dosta puši pa bi to vjerojatno bio problem. Kaj je stvarno taj ekran tako osjetljiv???

Da Stevo puši zabrtvili bi svaku poru na ekranu...a ovako...tjeraju te na žvakače.

Izgleada da je jedino isplativo Mac donijeti iz USA.

Svoj prvi mac sam kupio u USA, pa dok se platio shiping, carina i sve ispalo je opet dosta jeftinije. Ne znam kako je danas situacija?
08.05.2011 | 19:39
Prijenosnici se jedino još isplate kupiti u SLO, jer imaju istu tipkovnicu.
Svojedobno sam zvao carinu i nisu bili u stanju odgovoriti kolika su davanja na komp koji bi uvezao iz vana. Odgovori su bili od 0%, 10%, trošarine, ali svi su se složili oko PDV-a. Sad ga ježi, valjda kak naletiš na kojeg carinika. Valjda je ona njihova logika: Bolje da oderem carinu, nego da nekaj zeznem!
08.05.2011 | 20:22
27" su sve osjetljive, i cineme i imacovi, e sad, taj imac 27" očito da nije dobro hermetički zatvoren kad ulazi prašina i kupi se unutra, što se tiče imac-a i macbook-a nebih se ja previše zafrkavao, znam da je dosta skuplje, ali sigurno je sigurno.

Što se tiče carine, pdv 23% + definitivno 10% trošarine, to je 100% sigurno, sad ako ima još nešto, to nisam siguran.
08.05.2011 | 22:15
10% trošarine na računala? Jesi li siguran? Otkad to? Piše li to negdje?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, Tomek, zvone, Anonimci (447)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO