Izašli novi iMac-ovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izašli novi iMac-ovi

03.05.2011 | 17:33
Koliko vidim nema nekih većih promjena za razliku od stare serije, prednost novih su Sandy Bridge procesori, Thunderbolt portovi, Facetime HD kamera i bolja grafička kartica...Dizajn ostao isti...svoj stroj sam kupio prošle godine u 9. mjesecu (mid 2010), da sam čekao novu seriju, načekao bi se dosta, uglavnom sada mi nije žao što nisam čekao jer za mene osobno nema nekih velikih promjena na novim iMac-ovima...

www.apple.com/imac/
www.9to5mac.com/65011/apple-updates-imac...-hd-camera-and-more/

Zanima me cijena novih strojeva kada stignu u hrv, mislim da će bit paprena!
03.05.2011 | 17:39
Ma čekanje gotovo nikad nema smisla. Kupiš i voziš...i tako promjene nisu nikad drastične (osim ako ne čekaš promjenu arhitekture kao dva puta do sada )
03.05.2011 | 17:43
Ja mislim da ovaj model od 27' sa procesorom i7 3,4 Ghz će ići preko 90 megaflopsa pa ćak vjerujem da će do 100 dogurati!
03.05.2011 | 17:43
Ja sam se nadao novoj liniji minia, i3, i5 ali izgleda nista za sada.
03.05.2011 | 17:51
@renzo - ja navijam za pravokutnikasti mini u kojeg bi se moglo birat želiš li ugradit slabiju ali ipak diskretnu grafičku ili pak dodatni hard disk za one kojima grafika nije bitna...
03.05.2011 | 18:25
2 thunderbolt konektora - uf, to ostavlja puno mogućnosti

npr. spojiti još 2 cineme i slične perverzije
03.05.2011 | 19:10
Zanima me dal su riješili problem sa displayom u novoj seriji, posebno na 27" strojevima, konkretno mislim na prašinu koja se skuplja između stakla i lcd panela jer na žalost imam taj problem, nije jako ali se vidi, ako sam dobro skužio prašina ulazi sa gornje strane ekrana (lijeve i desne) jer se vidi mali razmak (cca 1mm) između stakla i samog vrha ekrana...
03.05.2011 | 20:43
@vanjavzd — pošto je dizajn identičan već nekoliko godina, to se nije promijenilo. Moj 24 inčni iMac iz 2008. izgleda kao da sam ga vukao 50 km po pustinji. Ne bih si nikad više priuštio tako skup stroj da znam što me čeka. Uzalud sva snaga kada prvo što vidim su oblaci prašine. Ekran je po meni najbitnija stvar. Bilo kako bilo, svaka roba ima svog kupca, pa tko voli nek izvoli.

Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice.
03.05.2011 | 20:59
@ danijelr15, moj 20"alu od kraja 2007 izgleda samo malo korišten. Skoro ko nov. Tak da neznam kaj delaš s njim. Zadovoljan s njim i ako bude 21,5 ili sličan, uzet ću njega kad budem ovoga mijenjal. Nisam nikad imal prašine u ili na ekranu, osim izvana. Ipak , mislim da kaj dalje ide, kvaliteta mu opada, tak da se tu slažemo, s tim da treba imati i dozu sreće.
03.05.2011 | 22:05
Mene zanima što se desi kad spojiš novi MBP sa TB na novi iMac s TB? Osim očitog target moda...
04.05.2011 | 00:44
Na svakom iMacu koji sam do sada vidio prije ili kasnije se uvukla mikro prašina iza stakla, ali to je zaista čas posla za očistiti. Vakuumska sisaljka (može i ona od vješalice za ručnike u kupaonici) i hop-hop! Staklo je na magnet i očistiš...

Oni u prostorima gdje se puši se brže uprljaju, a ovim drugima treba preko godinu dana da se nešto nakupi.

Novi modeli su super i ako cijene kod nas budu slične starima svakako su dobrodošli upgrade, ali kvaka je što će se sada opet čekati i čekati... dakle, oni koji su ga sada nedavno kupili ne trebaju biti tužni, a po prošlom iskustvu možemo zaključiti da će proći još dosta dok počnu isporuke kod nas.
04.05.2011 | 09:15
ja sam svoj mac kupio u decembru, i bas sam nesto kontao da li sam pogrijesio , da li sam trebao cekati. ovaj sad za sad radi do doxa i nadam se da ce sluziti barem jos 3 godine, pa cu onda razmisljati o kupovini novog. ovaj novi nista novo nije donijeo ,barem za moje potrebe.dizajn isti ,poboljsanja u grafickoj ui procesoru meni ne znace puno, samo me interesuje da li ce se i na novom HD cuti ili su skontali pa neke nove HD-ove ugradjivali.
04.05.2011 | 12:07
hvala dragom bogu isusu nikad vise u zivotu necu uzet imac

sve radi besprijekorno osim onog najbitnijeg, a to je display. mijenjao sam 3 puta display u 24 inchnom i ovaj treci je jos i najgori od svih..

od prashine u pixel ploci, do toga da nakon 10 sati rada u komadu vidim obrise od aplikacija koje su zagashene. fino prepeceni pixeli ili sto vec...

jednom rijecju:

GOVNO sto se tice grafike. cak i novi 27 inchni imaju isti problem

jedino dolazi macbook pro u obzir...i to spojen na bilo koji monitor osim apple-ovog..(iznimka je stari cinema hd),

ili jos bolje heckintosh...pa nek mi samo dodje neki "jobsov podanik" u firmu srat da imam nelegalan softver ili stogod...dobija batine instant....
04.05.2011 | 12:07
Renzo kaže:
Ja sam se nadao novoj liniji minia, i3, i5 ali izgleda nista za sada.

E to i ja cekam! Bijeli iMac mi je spreman za mirovinu ali trenutni Miniji mi ipak nisu dovaljn upgrade tako da cekam nove.
Novom iMacu svaka cast ali jednostavno sam izgubio povjerenje u Appleov odabir monitora plus sto mi treba nesto na sto mogu spojiti i ps3
04.05.2011 | 12:28
nije istina da se samo prasina uvuce ispod stakla,ima i toga i to se ocisti, istina ..ali da je samo to nitko sretniji od mene...prasina se i na novima i na starima uvlaci u pixel plocu...ne moze se cisiti, nego se u servisu mijenja cijeli display, pod grancijom kompa unutar 12 mjeseci, te nakon toga ako se opet dogodi, a dogoditi ce se, mijenja se u roku od 3 mjeseca jer apple daje garanciju na zamjenske djelove 90 dana, be aware...

na kraju cete zbog samih sebe i posla koji radite biti primorani platit 4,5 k kuna za novi display jer imat random mrlje na ekranu i obradjivat slike nije bas cool....a fala bogu, bila teorija zavjere ili ne, prasina se pocne uvlaciti negdje u 5/6 mjesecu koristenja...milina
04.05.2011 | 12:43
imam i ja problem sa prasinom ili cime vec (mrlje, ne na staklu), rekli su da ga dofuram na servis. Valjda zamjena displeja. Jednostavno - sranje.
04.05.2011 | 13:14
Da kucnem od drvo, ja takvih problema nemam.
iMac 24" alu 2008
04.05.2011 | 13:26
Ajde baš me zanima hoće li se te mrlje pojaviti i meni. Nadam se da neće.
Imam iMac 21.5" kupljen u 12 mjesecu prošle godine, znači sad je cca 4-5 mjeseci star.
Kako morbith kaže, sad bi mogao očekivati da se počnu pojavljivati?
Nemam pušača u kući tako da od dima ni traga, soba je redovno čišćena i nema klime.

Usput, uzeo sam applecare za taj iMac i sad mi je garancija 3 godine.

Jel onda potencijalne fleke u samom display-u ulaze u tu garanciju i sa applecare-om aktivnim?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, Anonimci (322)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi