Kako skinuti flekice sa kučišta macbook pro-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako skinuti flekice sa kučišta macbook pro-a

29.03.2011 | 14:31
Evo ovako.

Nekoliko odgovora bih molio od Vas koji ste višegodišnji korisnici macbook pro računala. Naime, za čišćenje ekrana koristim Appleovu krpicu koja je došla sa strojem. Također i z kučište, no ipak ako ga samo suhom krpicom očistim, ostaju flekice.
Nebih želio da se stroj zapusti i ostanu tragovi na njemu.
Pa evo, zasigurno znate najboljinačin da se sve održi savršeno čistim.

Pitam se, smijem li imalo navlažiti krpicu, kako za ekran, tako i za kučište.

Zahvaljujem poštovanim jabučarima na konkretnim odgovorima.

Živjeli. E.
29.03.2011 | 15:50
Smiješ. Imako mi nije baš jasno o kakvim se flekicama radi koje se vide na metalnoj površini?
29.03.2011 | 16:47
imas za kupit vlazne marmice za ciscenje lcd ekrana pa mozes s tim cistiti i tipkovnicu i kuciste
29.03.2011 | 19:13
Za ekran uzmi nekaj kaj nije agresivno (obicno pise na ambalaži) i kaj ne ostavlja tragove (recimo kamenac). Ja bi preporucio destiliranu vodu (obicno ide u prgle jer se akumulatori više ne dopunjuju). Za aluminij ne bi trebalo ništa lužnato jer budu ostali tragovi. Krpica koja ti je za ekran, ne bi se trebala koristiti za kućište (da ne pokupi kakvo zrnce koje može izgrebati površinu).
29.03.2011 | 21:12
Odlično ljudi, nebi mi bilo drago da mi ljubimac za mjesec dana izgleda kao da je kupljen prije pet godina.
Ajme, nemogu Vam reći kako sam zadovoljan, sve mi ga milina pogldat ujutro dok pijem kavu ...

Eto, hvala na odgovorima, brzim i konkretnim.

Uživajte....
29.03.2011 | 22:15
100 ljudi, 100 ćudi.

Moj MBP nakon malo manje od 26 mjeseci korištenja izgleda kao da je prošao 3 svjetska rata. Ponekad obrišem ekran kad mi sunce sine dok je ekran mračan pa vidim fleke od tipaka, iako mi recimo fleka od par kapljica limuna što su mi štrcnule dok sam ga cijedio u čaj pa sam ih samo otro rukavom još stoji. Kad mi je prilika očistiti, ne sjetim se, a kad se sjetim, nije mi pri ruci ništa za čišćenje. Kućište je istočkano raznim flekama. Neke od spomenutog limuna, neke od kiše (koja padulji dok ja radim na kompu na haubi od auta, pod kišobranom, na nekom gradilištu), neke od djece (čokolada, sladoled, šmrklje iz nosa... )... A imam i ožiljak od kombinirki dok sam ravnao poklopac nakon što mi je tresnuo na pod.

Meni je bitno da je "čist" iznutra. Isto kao i auto.
29.03.2011 | 23:25
@emilcosic, nemoj piti kavu ujutro pored MB-a jer će ti ubrzo izgledati kao smayin MBP a ne kao unutrašnjost smayinog auta. Smayoo vjerojatno ne pije kavu dok vozi:laugh:
29.03.2011 | 23:46
Meni je bitno da je "čist" iznutra, ali volim da je čist i izvana
Za čišćenje mi najbolje koristi magična krpa za prašinu, a za ekran sredstvo za LCD ekrane na bazi vode i papirnati ručnici.

Nije još bilo potrebe za vanjskim čišćenjem kućišta, pa ne znam kako bi se ponašalo ono sredstvo za čišćenje Zepter posuđa
30.03.2011 | 10:28
Za teže slučajeve preporučam pjesakrenje soda karbonatom! -> www.sodablast.hr
30.03.2011 | 19:14
Sredstvo za Zepter posuđe sigurno nije prava stvar - to je u biti abrazivna polir-tekućina (iliti "tekući vim") s finijom granulacijom i služi poliranju prokrom čelika (tzv. INOX-a, AISI 304 i sl.). Efekt na matiranom (pjeskarenom) aluminiju bi (u estetskom smislu) bio suprotan željenom.
30.03.2011 | 20:10
Onda ostaju samo (auto)lakirerske tehnike. Pjeskarenje. Jamačno uklanja svu hrđu, pa bude onda i fleke skinulo....
Ako se površina malo uništi, sačmarenje je iznimno efikasno

A sad ozbiljno: ja za čišćenje koristim mokre maramice iz Lidla (W5) i jako su efikasne; skidaju i otapaju sve. Uključujući i prste pa su ti ruke poslije suhe ko barut:unsure:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 37 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO