Problematični macovi iz oglasa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problematični macovi iz oglasa

18.03.2011 | 10:01
Poštovanje Macovci,
Evo, zasigurno se niki sjećaju, imao sam nekoliko zestokih problema sa macbook whiteom i jednim Airom.
Dakle, kupljeni su putem oglasa i bili su, dakako polovni. Neprekidno mi je nešto radilo probleme. Oba su prilikom učitavanja web flash sadrzaja doslovno divljali, mislim konkretno na procesor , temperaturu i fan. Rjesio sam se oba racunala i privremeno oddustao od Mac-a. No, pojavila mi se situacija gdje sam prije tri dana dosao u Zagreb i kupio novi Macbook Pro, koliko sam vidio, bio je uredno i originalno zapakovan, sve u savrpenom stanju. Stroj je sljedeći.
Model 7.1 , Intel Core 2 Duo (P8600), 2.66 Ghz , 8 GB 1067 Mhz DDR3 , Nvidia GeForece 320M i 320 HD.
Malo mi cudno, ali nemogu mu pronaci niti jednu manu, ali baš niti najmanju, osim jedne pozitivne, a ta je sljedeća

Recite mi kako je moguće da je racunalo u originalnom pakiranju i da na kutiji piše da je unutra 4 GB rama, a kad ono u stroju nisu dvije karte po 2 gb nego dvije po 4 gb.

O čemu se tu radi i tko je tu lud?!

Pozdrav i drago mi je sto nisam otišao nazad na PC, jer očito se pokazalo da sam dva puta imao nesreć i kupio loša računala.

Emil
18.03.2011 | 10:08
Pa odi u ducan di si kupio i vrati im tih 4 GB. Ako ti smeta
18.03.2011 | 14:43
Ma to je Steve nacuo (cita on Jabucnjak, znas) da si imao nekih problema sa Macovima i da zelis prebjeg napraviti na "dark side", pa odlucio da ti se malo iskupi za neprijatnosti prouzrocene njegovim racunalima
18.03.2011 | 14:44
Jesi ga kupio pod 4 GB ili pod 8 GB??
Ako si ga kupio pod 4 GB, onda te netko u proizvodnji "počastio" s 4 GB.
18.03.2011 | 14:47
Ili je stroj netko već bio kupio, ili naručio s 4 GB ekstra RAMa pa odustao od njega, ili tako nešto.
18.03.2011 | 15:12
Ovo da procesor divlja zbog Flasha je feature a ne bug na Macu.
Ovo drugo - moguće da se radi o kakavom "silent opgradeu" ili možda custom konfiguraciji...a moguće da se jednostavno radi o greški. Recimo nedavno sam u Mercatoru vidio Ananas na kojem je pisao da je zemlja porijekla Hrvatska.
18.03.2011 | 15:20
Kupljen je pod 4 giga, a kad ono, stvarno sam ugodno iznenadjen, ne samo viskom rama, nego tek sad vidim stvarni potencijal pravog mac stroja, jer sad kada hladne glave, a vruceg srca, kako kaze nasa premijerka, uvidjam da macbook white i air sluze za ljepotu, a pro verzija za ozbiljan posao. Cini mi se da ne grijesim.
Ova dva prije su me definitivno bacila iz takta, a sad, sad sam opet onaj stari i dolovce uzivam u svakom trenu u radu. a ono, sta da kazem, dignem mu nekoliko aplikacija iz adobeovog paketa, ponekad jos neku aplikaciju, a zauzece sistema je uistinu na minimumu.

koje olaksanje, ma nemam rijeci.

Pa evo, zakljucak je sljedeci, odusevljen u potpunosti i svakom savjet ukoliko ima potrebu za necim ozbiljnijim od cistog surfanja internetom, samo pro verzija i sve ok
18.03.2011 | 15:29
Naravno ovisi o režimo korištenja, Pro je ipak Pro... ja nemam potrebu za takvim zahtjevnim aplikacijama pa bi me vjerojatno bilo što poslužilo (kao što i služi )
18.03.2011 | 16:55
Ma vidi, ja stvarno trebam takve aplikacije, jer od toga zivim, al stvarno mi je muka bila kad sam placao acs5 master kolekciju. I onda kad mi se dogodila ova situacija sa bivsim macbookovima, totalno sam se bio ohladio od ove platforme, no vidim da sam ocito pogrijesio u dvije stvari, a to su sljedece, dobio sam pogrene savjete, kao ono, macbook bilo koji ti gura takve alate bez problema, i drugo, gledao sam da uzmem nesto za pocetak polovno iz oglasa, a tu sam napravio grdnu pogresku koja me jako skupo kostala. Izgubio sam na tome dosta novca, ali najvise zivaca. Dosloce sam poludio.
Sad vidim da nije sve crno bijelo, i tocno se zna sto za sto sluzi.

I na kraju, eto jos jednog zadovoljnog mackoljupca. I sad, obzirom da apple platforma i nije komplicirana kako pojedinci kazu, smatram da sam naucio puno i po nekim pitanjima po forumu, vidim da bi se i ja ve usudio nekome odgovorit ako negdje zapne. Pa i meni kad treba, uvijek sam dobio odgovore od ove ekipe. Prema tome, neka ljudi (a i ja skupa s njima ) uce, a odgovarat mozemo svi, naravno onoliko koliko i sami znamo...
Uglavnom, drago mi da nisam otisao natrag na win iliti (dark side)......
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO