Novi air Sandy Bridge?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi air Sandy Bridge?

16.03.2011 | 11:07
Poštovano mnoštvo,

Možemo li se malo zagledati u budućnost? Ili, barem, pokušati? Ne tajim da mi se novi air izuzetno sviđa, ali objektivno, u njemu je pretprošla generacija procesora. To daje naslutiti da bi za pra mjeseci moglo doći do obnavljanja? Ili ipak ne? Nisam dovoljno pametan po tom pitanju pa se obraćam vama. Prije svega, zanima me postoje li TEHNIČKI razlozi koji bi (s)priječili ugradnju najnovije generacije i5 procesora koji veselo kuckaju u novom macbook prou u macbook air? Pritom mislim na zagrijavanje, potrebno mjesto za ugradnju itd...
Potom, Davore ti si po tim pitanjima ažuran, ili barem dobro upoznat, koliko je ova nova integrirana Intelk grafika HD3000 dobra? Vidim da je slabije od Nvidije 320 u miniju i airu. Jel to onda negdje na razini starije nvidije 9400?

Evo, toliko od mene, pa ako netko zna odgovor na poneko od ovih pitanja, molio bih ga da prosvjetli i mene i ostatak mnoštva što se ritualno okuplja oko Jabučnjaka...

Fala unaprijed,
16.03.2011 | 12:09
Evo neka moja razmišljanja.
S obzirom da je zadnja generacija i5 procesora (Sandy Bridge) znatno jača od prošle generacije i5 procesora sada bi imalo smisla staviti te procesore u novi Air, jer sam CPU kompenzira slabiji GPU. Što kod prve generacije i5 procesora nije bio slučaj, pa se Apple odlučio za starije CPU-e, ali bolje i jače GPU-e.

Ono što me malo brine je zagrijavanje, najme u 11" modelima su ipak unutra ULV procesori koji imaju znatno manju potrošnju i grijanje od novih i5 procesora koji se nalaze u MBP strojevima, tako da će ako dođe do nadogradnje sigurno Apple ubaciti i5 ULV procesore u MBA, a koliko su oni sporiji od "čistih" i5 procesora ne znam.
S njima će se sigurno dobiti na brzini, ali ne toliko koliko je skok bio na MBP strojevima.

Što se nove Intel integrirane grafike tiče ona je jača od nVidia 9400, evo ovdje c/p iz testiranja Intelove integrirane grafike:

"performance is typically high enough to handle minimum to medium detail levels. Average frame rates on Sandy Bridge across the 20 test titles ends up at 41FPS. That works out to a 128% improvement over the previous Intel HD Graphics, and a 136% lead over AMD’s HD 4250. The HD 5650 with a slower CPU still leads by over 55%, and GT 425M likewise maintains a comfortable lead of 62%; that said, you can certainly make the case that mainstream gaming is easily achievable with Sandy Bridge." (izvor: www.anandtech.com)

Sve u svemu 11" 1,4 GHz Air kojeg imam je odličan prijenosnik za ne zahtjevne poslove (zaboravi multimediju), web ili kako znam rećl iPad s tipkovnicm koji vrti flash i ima Mac OS umjesto iOS-a
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 33 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO