Mini displayport produzni??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mini displayport produzni??

10.03.2011 | 15:09
Stigle nam 27" Cineme i moramo priznati da smo jako ljuti jer je hebeni kabel jedno pola metra kraci od bilo kojeg standarda. Stroj je najnormalnije na podu jedno metar udaljen od stolice tako da ne govorimo o nikakvim ekstremima i stari dvi kabeli su najnormalnije bili ustekani ali ovo ne ide.
Da li netko zna gdje se kod nas moze nabaviti produzni kabel za mini displayport?
10.03.2011 | 15:43
Eto, sad će ti Davor objasniti da nema problema jer stroj trebaš samo staviti na stol. Ti su strojevi ionako prelijepi da bi stajali na podu. Tsk!
10.03.2011 | 15:57
Pa da, to smo i mi konstatirali da je sigurno tako zamisljeno!
10.03.2011 | 16:53
Zapravo bi ti i bilo pozeljno dici stroj na poviseno mjesto, cisto da guta toliko prasine i prljavstine s poda, a moze posaugati poprilicno kroz jednu noc rendanja
10.03.2011 | 17:14
Narucili smo iz UK, kod nas nama nigdje. Sad but true
Kabel je inace 1.2m, po Appleovim standardima je to ocigledno dovoljno
10.03.2011 | 17:27
Ah, Appleovi "standardi". Neki večer sam išao "jedan čas" zamijeniti utikač na američkom MacBook napajanju. Precvikao žicu, i onda otkrio da umjeto plave, smeđe i zeleno/žute žice kakve koristi ostatak svijeta mene gledaju zelena, smeđa i bijela. Kako nisam htio ići na majke mi, odlučio sam raskupusati stari utikač da budem siguran. Originalni utikač je naravno zaliven u plastiku i košuljicu od gume. Nakon sat vremena zajebancije i umalo par otkinutih prstiju, potvrdio sam da je puna zelena uzemljenje.
10.03.2011 | 18:55
Da li ti je palo na pamet da si to mogao omski ispitati?
10.03.2011 | 20:09
imam bolji prijedlog. spusti monitor na pod pa lijepo lezi i radi
10.03.2011 | 23:23
smayoo kaže:
Da li ti je palo na pamet da si to mogao omski ispitati?

Naravno da je, ali stan u Zagrebu ne obiluje potrebnom opremom.
11.03.2011 | 01:01
Smayoo je pogodio što ću reći - Mac Pro je zamišljen da se odlično hladi zahvaljujući velikim low-rev ventilatorima u 4 termalne zone. Naravno, to traži velik volumen zraka koji prođe kroz stroj. Ako se drži blizu poda, vrlo brzo se pretvori u vrećicu od usisavača. Osim toga, Mac Pro je zaista monumentalno lijep komad hardvera, grijeh ga je ne držati na stolu!
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.03.2011 | 01:22
Meni je bio na stolu ili na stoliću pokraj stola... nikad na podu..
previše ljubimaca koji puštaju dlaku...
11.03.2011 | 02:40
Svi moji Pro strojevi su uvijek bili i još jesu na stolu.

Pa nisu to neki složenci da bi ih skrivao pod stol da se zaštitim od buke, ružnoće i ostaloga

Jedino ona serija G4 WindTunnel, e to je bilo bučno sranje. ]
11.03.2011 | 11:40
hehe pravo Appleovsko rjesenje
Svaka cast decki ali stvarno mi ne pada na pamet da mi jos kistra stoji na stolu uz 3 monitora i ostale stvari ma kako god ona lijepa i tiha bila a nije bas da radim na gradilistu pa da ima toliko prasine
11.03.2011 | 17:06
MoschuS kaže:
Svaka cast decki ali stvarno mi ne pada na pamet da mi jos kistra stoji na stolu uz 3 monitora i ostale stvari ma kako god ona lijepa i tiha bila a nije bas da radim na gradilistu pa da ima toliko prasine

Dobro, ako imaš tri monitora onda doista nije praktično. Jedino da ga metneš IZA monitora, paralelno s njim? Optika ti je onda pri ruci, kao i utori za USB i FW koje btw često koristim - a nije mi praktično spuštati se na pod svaki put kad želim da ih upiknem

Zima ili jesen, kiša, snijeg, blato - cipele - pod, odmah uz Maca = prljavo.
Kod mene se izuva u uredu, no viđao sam ovakve često...
11.03.2011 | 19:12
Kod tebe se *izuva* u uredu? Da nisi slučajno hodža?
11.03.2011 | 21:03
To je i meni palo na pamet.
11.03.2011 | 22:47
Izgleda da je Apple te Cinemine prikljucke prvenstveno zamislio za Mekbuk juzere, ocito je da su Pro useri odavno zapostavljeni
11.03.2011 | 22:52
Mene ovdje nedavno ispljuvaše kad sam to isto ustvrdio.
12.03.2011 | 01:21
A dok nedođe ta kablovina iz Amerike, moglo bi se to produžit onako fušerski: kombinirke, metar-dva višežilnog kabla i izolir-traka. Ako se pogubiš s bojama - eno Riba zna nešto o tome
12.03.2011 | 01:24
smayoo kaže:

Pa mislim, vise je nego ocito da je Cinema vise nagnuta konzumerizmu nego profesionalizmu, Magsafe, iSight i kretenski 16:9 omjer stranica to potvrdjuju 150%
12.03.2011 | 02:38
smayoo kaže:
Kod tebe se *izuva* u uredu? Da nisi slučajno hodža?

Crni Smayoo, nije ti palo na pamet da volim udobnost dok radim

Jednostavno, dok sam za kompom radije sam ili bos ili u šlapama (zimi one kao klompe s gumenim džonovima, ljeti natikače za plażu), tak mi je mnogo udobnije nego da mi se stopala guše u tenisicama ili cipelama...
12.03.2011 | 10:40
Kad si napisao "kod mene se izuva u uredu", ja sam si odmah prispodobio sliku - dolaze ti uvaženi klijenti, npr. iz neke banke, u Armani odijelima, a ti im kažeš "dobar dan, izvolite, samo naprijed, molim izujte ovdje cipele, tu su vam šlape..."

Ili, još bolje "tu su vam šlape - kod mene se izuva u uredu".

Ili, još bolje, dok dogovaraš sastanak - "ponesite si šlape, kod mene se izuva u uredu".
12.03.2011 | 10:52
ok je dok si sam u uredu ali mislim da nebi imao puno klijenata da zahtjevas da se izuju prije nego udju )
12.03.2011 | 10:57
^SuperUnknown^ kaže:
smayoo kaže:

Pa mislim, vise je nego ocito da je Cinema vise nagnuta konzumerizmu nego profesionalizmu, Magsafe, iSight i kretenski 16:9 omjer stranica to potvrdjuju 150%

Slazem se definitivno. Kolega/shef je inzistirao na 27icama jer imamo stare 24ke u studiu i jako smo zadovoljni s njima ali da se mene pitalo ja bi uzeo nesto drugo jer se za te novce stvarno moze birati. Ako nista drugo imamo onaj wow faktor kad se udje u sobu, to isto dosta znaci
13.03.2011 | 02:39
23-ke mislis? Ja bih uvijek radije ulozio tu lovu u Dreamcolor ili nesto slicno, a ni 16:9 omjer mi nikako ne pase za rad Za wow faktor i show-off pred klijentelom si u pravu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

iAnte, smayoo, Anonimci (414)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi