Novi MBP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi MBP

03.04.2011 | 01:44
Čestitam! 13" uz eksterni monitor doma je prava mjera.
03.04.2011 | 23:15
Imam pitanja...

Kada sam doma da li MBP koristim uključenim u struju ili je bolje da trošim njegovu baterija pa kada se istroši da ju napunim?

Zna li tko koliko traje baterija s jednim punjenjem u sleep modu na novom MBP13? Ne mogu da nađem podatak na Applovim stranicama.

Gdje da ubuduće postavljam pitanja? Na HW/SW podforumu ili na Switch?
03.04.2011 | 23:23
Imaš tražilicu gore, pa prije upiši pitanje nanprimjer - baterija i pretraži forum. Ako ne nađeš odgovor onda postavi pitanje. Na najviše pitanja nađeš tamo odgovor, jer je na mnoga ista odgovoreno pa imaš i puno odgovora. Više nego bi i trebao. Pokušaj ! Sretno !
03.04.2011 | 23:25
Istina, bas se o tom pitanju dosta raspravljalo tako da ne bi trebao biti problem naci odgovor. Sto se tice foruma, svejedno je dok spada temom tamo gdje treba.
03.04.2011 | 23:29
Probao sam s tražilicom prije nego li sam postavio pitanja ali tražilica nema napredne postavke npr. da mi izbaci tražene podatke spomenute u naslovu teme ili sl. Pokušati ću opet ali ovaj put ću kopati malo dublje.
03.04.2011 | 23:42
Ma upiši punjenje baterije i imaš referate.
04.04.2011 | 00:28
Našao! Sve 5.

Ali imam drugi problem! Upravo me je panika uhvatila kada sam pročitao na službenim stranicama da treba bateriju napunuti do kraja prije prvog paljenja novog laptopa.

Kako sam komp dobio iz USA, a pošto je vikend nisam stigao kupiti nastavak za naše utičnice, odlučio sam pričekati ponedjeljak da kupim pa da napunim bateriju pa da krenem s StartUp postavkama...jer sam i pretpostavljao da bi bateriju prvo trebalo napuniti do kraja. Nisam to dočekao jer je moj nećak (7 g.) nestrpljivo upalio komp neznajući zašto ga je ne palim. OK, desilo se i ja sam nastavio s prvotnim postavkama, a nakon što sam to prošao malo sam se igrao s novom igračkom zaboravljajući na bateriju. Sada je komp ugašen s baterijom na jednoj trećini energije.

Ono što mene zanima je hoće li baterija zbog svega ovog biti oslabljena u startu?

Na službenim stanicama kažu da treba prvotno napuniti, a na jabučnjaku sam našao komentare da prvo punjenje nije bitno, citirajući s ove stanice.
04.04.2011 | 01:00
Apple upute vezane za bateriju nisu osvježene još od vremena dok su se koristile nikalske baterije. Za litijske baterije ovo uopće nije bitno jer litijske baterije nije potrebno formirati (puniti xy sati prije prve upotrebe).

Dakle, nema beda, neće ti baterija stradati.
04.04.2011 | 01:17
Joooj, hvala ti! Kamen sa srca...
06.04.2011 | 13:14
Pozdrav! Friško pridoša na zeleni voćnjak
Još se upoznajem sa stranicom..

U glavnom, imam jednu problematiku pa ću zamoliti za savijet.

Radi se o tome da bi želio u skorije vrijeme preći na Mac(u planu je to duže vrijeme, ali mogućnosti stvaraju trenutne limite), MBP 13" koji bi koristio uz Dell U2711. Naime, zanima me koliko fluidno bi mogao raditi editiranje fotki u Photoshopu budući da treba vrtiti svih 4000 pixela na Dell-u?
04.07.2011 | 02:37
Da, odgovorim(sam sebi nakon dva mjeseca kada je sve na svom mjestu konačno) ako koga bude zanimala slična problematika.
Rad u zahtjevnijim programima je na nivou, a preporučujem da je laptop tada na nekom stalku koji ga hladi jer se naravno i pojačano zagrijava.(govorim o MBP13" )
Usput, laptop je malena "pila"!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 6 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

matijazx, Anonimci (628)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds