Novi iMacovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iMacovi

23.02.2011 | 12:48
Evo kruže glasine da će ubrzo i novi iMacovi.

Ovaj photoshop na linku i novi iPhone 4, su mi stavili bubicu u glavu. Iman neki feeling da bi zadnja strana mogla bit od stakla kao na iPhoneu. Znači kostur i obrub od unibody aluminija kao i nosač, a prednja i zadnja strana od stakla.

Kaj velite?
23.02.2011 | 13:08
Sviđa mi se ta koncepcija slična iPhoneu, samo na žalost ponekad dizajn mora biti žrtvovan zbog tehničkih problema, a kod iMaca aluminijsko kućište ne služi samo ljepoti već i boljem hlađenju unutrašnjosti. Ovo sa staklom izgleda cool, samo je pitanje kako onda hladiti unutrašnjost bez upotrebe bučnih ventilatora?
  • Anonimac
  • Posjetitelj
23.02.2011 | 16:51
A taman kupio novi
23.02.2011 | 17:08
User kaže:
A taman kupio novi

Znam taj osjećaj, ali ne treba se sekirati.. Da si čekao, izgubio bi vrijeme, od objave do dolaska u RH bude i po dva mjeseca, a onda još i čekaš ako nemaš sreće...

Inače MacRumorsi imaju dobar Buyer's Gudie - treba pogledati prije kupnje, za svaki slučaj..
Buyer's Guide

Inače, ne mislim da si mnogo izgubio, osim LightPeaka, odnosno kako ga očito Apple zove: THUNDERBOLT.
Već sam se sav naježio! ThunderBolt FTW!
23.02.2011 | 18:16
Ja sam prije par mjeseci kupio iMac i nije mi žao i da su drugi dan poslije toga objavili da izlazi nova varijanta. ovih par mjeseci s iMacom nikakav THUNDERBOLT ne može nadoknadit Uostalom što će se moći spojiti na taj Light Peak i oće li trebat kakvi adapteri? Ako se ne varam originalno se radi o otpičkoj tehnologiji.
23.02.2011 | 18:59
Niste mogli ne znati. Zna se da Lavić stiže na ljeto, a s njime i novi Mekići. Uvijek se isplati biti strpljiv i čekati, pogotovo ako se cijeni svaka kuna. Jedva čekam osvježenje novih Macova. Jedino će biti velika šteta ako ne bude Štefa da nam to sve lijepo prezentira svojim karizmatičnim nastupom.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
23.02.2011 | 19:08
Preživit ću još 2-3 godine s njim sad, zapravo komp radi odlično i mislim da mi ne bi puno značilo ni da novi bude i 100% brži od starog... A i mogu se tješit da je moj model već dobro provjeren

Pričekat će se iPad 2 ionako, pa da bar na jednom području budem early adopter...
23.02.2011 | 19:18
I ja sam prije par mjeseci kupio novi,ali ako bude bas nekih vecih promjena na bolje ,onda bi se moglo razmisliti o prodaji ovoga i kupnji novog.Mislim da ne bih trebao dodati vise od 200 €. ali o tom po tom.cekamo ljeto pa cemo vidjeti.
samo mislim da nece nekih vecih promjena biti.Mozda uklone dvd, da bi iMac bio tanji i za oko ljepsi.
23.02.2011 | 19:45
Na slikama je tanak koliko je širok aluminij. Možda i nebude optike, jer ima jeftinih vanjskih, uglavnom čut će se !
  • Anonimac
  • Posjetitelj
23.02.2011 | 22:31
Inače, da Apple proizvodi izgledaju kao ovi mockupi već bi odavno bio na PC-u
23.02.2011 | 23:05
Ne vjerujem da bi odustali od aluminijskog kućišta koje je odličan hladnjak samo tako. MacBook Pro ide sada u obnovu, ali mislim da iMac neće tako brzo, možda na ljeto.
24.02.2011 | 09:47
Pa već smo naučili da Apple kad ocjeni neisplativost (FW na slabijim modelima) to izbaci. Pošto optika i nije neka jača strana, a imaju vanjski pogon, iMac ostane bez nje. Teško da bu kome nedostajala ovakva koja se kao kvari. Ne vjerujem da vanjsku optiku prodaju masovno.
24.02.2011 | 18:48
Sank kaže:
Uostalom što će se moći spojiti na taj Light Peak i oće li trebat kakvi adapteri? Ako se ne varam originalno se radi o otpičkoj tehnologiji.

Naravno da će za prvo vrijeme trebati adapteri, no na Thunderbolt (i Intel ga sada tako zove - valjda znaju da Apple zna bolje) možeš spojiti sve. Za prvu ruku, svi sa mini Displayportom ga mogu odmah početi koristiti

One port (one cable) to rule them all... Budućnost je krasna.

http://intel.ly/hx1pU4
  • Anonimac
  • Posjetitelj
24.02.2011 | 21:46
Vanjuška kaže:
[quote]Sank kaže:
Za prvu ruku, svi sa mini Displayportom ga mogu odmah početi koristiti

Ovo mi je bio glavni razlog da mi ne fali FW na MacBooku... strpljen, spašen..
24.02.2011 | 22:56
Eeeee, vidiš vidiš... Možda zato nisu ugrađivali u iPad USB konektor, jer su znali da će izbaciti tu novu vrst konekcije. A svi su trubili da iPad ne valja zato jer nema USB (iako se bez njega ODLIČNO prodaje). Dakle, tko zna? Možda taj priključak bude dio novog iPad-a i iPhone-a.
24.02.2011 | 23:02
Evo, već kenjaju po forumima da to nema budućnost, bla, bla, bla. Tako su govorili i za USB, kad je jedini Apple izbacio sve druge vrste konektora (prvi iMac, RevA G3233) te ostavio samo USB. Bravo Apple, još jednom!
24.02.2011 | 23:32
Vanjuška kaže:
Za prvu ruku, svi sa mini Displayportom ga mogu odmah početi koristiti

nije mi jasno što to treba značiti kada se radi o starijim modelima sa mini display portom?
25.02.2011 | 09:23
To je kao novi FireWire?
25.02.2011 | 10:23
@ tkubiček - @Vanjuška je mislio da svi koji imaju mini display port na monitorima mogu već koristiti ovaj port, jer u biti je unatrag kompatibilan sa mini display portom.
@zabac - ajmo reči da je novi firewire samo puno brži, makar osim brzine nudi i još neke benificije.
Super fora je što možeš uštekat Thunderbold disk u Macbook Pro, pa iz tog diska uštekat monitor sa display portom.

Evo primjer:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 46 minuta
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO