Novi iMacovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iMacovi

23.02.2011 | 12:48
Evo kruže glasine da će ubrzo i novi iMacovi.

Ovaj photoshop na linku i novi iPhone 4, su mi stavili bubicu u glavu. Iman neki feeling da bi zadnja strana mogla bit od stakla kao na iPhoneu. Znači kostur i obrub od unibody aluminija kao i nosač, a prednja i zadnja strana od stakla.

Kaj velite?
23.02.2011 | 13:08
Sviđa mi se ta koncepcija slična iPhoneu, samo na žalost ponekad dizajn mora biti žrtvovan zbog tehničkih problema, a kod iMaca aluminijsko kućište ne služi samo ljepoti već i boljem hlađenju unutrašnjosti. Ovo sa staklom izgleda cool, samo je pitanje kako onda hladiti unutrašnjost bez upotrebe bučnih ventilatora?
  • User
  • Posjetitelj
23.02.2011 | 16:51
A taman kupio novi
23.02.2011 | 17:08
User kaže:
A taman kupio novi

Znam taj osjećaj, ali ne treba se sekirati.. Da si čekao, izgubio bi vrijeme, od objave do dolaska u RH bude i po dva mjeseca, a onda još i čekaš ako nemaš sreće...

Inače MacRumorsi imaju dobar Buyer's Gudie - treba pogledati prije kupnje, za svaki slučaj..
Buyer's Guide

Inače, ne mislim da si mnogo izgubio, osim LightPeaka, odnosno kako ga očito Apple zove: THUNDERBOLT.
Već sam se sav naježio! ThunderBolt FTW!
23.02.2011 | 18:16
Ja sam prije par mjeseci kupio iMac i nije mi žao i da su drugi dan poslije toga objavili da izlazi nova varijanta. ovih par mjeseci s iMacom nikakav THUNDERBOLT ne može nadoknadit Uostalom što će se moći spojiti na taj Light Peak i oće li trebat kakvi adapteri? Ako se ne varam originalno se radi o otpičkoj tehnologiji.
23.02.2011 | 18:59
Niste mogli ne znati. Zna se da Lavić stiže na ljeto, a s njime i novi Mekići. Uvijek se isplati biti strpljiv i čekati, pogotovo ako se cijeni svaka kuna. Jedva čekam osvježenje novih Macova. Jedino će biti velika šteta ako ne bude Štefa da nam to sve lijepo prezentira svojim karizmatičnim nastupom.
  • User
  • Posjetitelj
23.02.2011 | 19:08
Preživit ću još 2-3 godine s njim sad, zapravo komp radi odlično i mislim da mi ne bi puno značilo ni da novi bude i 100% brži od starog... A i mogu se tješit da je moj model već dobro provjeren

Pričekat će se iPad 2 ionako, pa da bar na jednom području budem early adopter...
23.02.2011 | 19:18
I ja sam prije par mjeseci kupio novi,ali ako bude bas nekih vecih promjena na bolje ,onda bi se moglo razmisliti o prodaji ovoga i kupnji novog.Mislim da ne bih trebao dodati vise od 200 €. ali o tom po tom.cekamo ljeto pa cemo vidjeti.
samo mislim da nece nekih vecih promjena biti.Mozda uklone dvd, da bi iMac bio tanji i za oko ljepsi.
23.02.2011 | 19:45
Na slikama je tanak koliko je širok aluminij. Možda i nebude optike, jer ima jeftinih vanjskih, uglavnom čut će se !
  • User
  • Posjetitelj
23.02.2011 | 22:31
Inače, da Apple proizvodi izgledaju kao ovi mockupi već bi odavno bio na PC-u
23.02.2011 | 23:05
Ne vjerujem da bi odustali od aluminijskog kućišta koje je odličan hladnjak samo tako. MacBook Pro ide sada u obnovu, ali mislim da iMac neće tako brzo, možda na ljeto.
24.02.2011 | 09:47
Pa već smo naučili da Apple kad ocjeni neisplativost (FW na slabijim modelima) to izbaci. Pošto optika i nije neka jača strana, a imaju vanjski pogon, iMac ostane bez nje. Teško da bu kome nedostajala ovakva koja se kao kvari. Ne vjerujem da vanjsku optiku prodaju masovno.
24.02.2011 | 18:48
Sank kaže:
Uostalom što će se moći spojiti na taj Light Peak i oće li trebat kakvi adapteri? Ako se ne varam originalno se radi o otpičkoj tehnologiji.

Naravno da će za prvo vrijeme trebati adapteri, no na Thunderbolt (i Intel ga sada tako zove - valjda znaju da Apple zna bolje) možeš spojiti sve. Za prvu ruku, svi sa mini Displayportom ga mogu odmah početi koristiti

One port (one cable) to rule them all... Budućnost je krasna.

http://intel.ly/hx1pU4
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.02.2011 | 21:46
Vanjuška kaže:
[quote]Sank kaže:
Za prvu ruku, svi sa mini Displayportom ga mogu odmah početi koristiti

Ovo mi je bio glavni razlog da mi ne fali FW na MacBooku... strpljen, spašen..
24.02.2011 | 22:56
Eeeee, vidiš vidiš... Možda zato nisu ugrađivali u iPad USB konektor, jer su znali da će izbaciti tu novu vrst konekcije. A svi su trubili da iPad ne valja zato jer nema USB (iako se bez njega ODLIČNO prodaje). Dakle, tko zna? Možda taj priključak bude dio novog iPad-a i iPhone-a.
24.02.2011 | 23:02
Evo, već kenjaju po forumima da to nema budućnost, bla, bla, bla. Tako su govorili i za USB, kad je jedini Apple izbacio sve druge vrste konektora (prvi iMac, RevA G3233) te ostavio samo USB. Bravo Apple, još jednom!
24.02.2011 | 23:32
Vanjuška kaže:
Za prvu ruku, svi sa mini Displayportom ga mogu odmah početi koristiti

nije mi jasno što to treba značiti kada se radi o starijim modelima sa mini display portom?
25.02.2011 | 09:23
To je kao novi FireWire?
25.02.2011 | 10:23
@ tkubiček - @Vanjuška je mislio da svi koji imaju mini display port na monitorima mogu već koristiti ovaj port, jer u biti je unatrag kompatibilan sa mini display portom.
@zabac - ajmo reči da je novi firewire samo puno brži, makar osim brzine nudi i još neke benificije.
Super fora je što možeš uštekat Thunderbold disk u Macbook Pro, pa iz tog diska uštekat monitor sa display portom.

Evo primjer:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

grgaa, Yonkis, Anonimci (410)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi