Powerbook pao i naj....
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Powerbook pao i naj....

22.02.2011 | 15:39
Prije par dana mi je prilikom jedne prezentacije Powerbook G4 17 pao s stola i cijeli se zablokirao...:(pustio sam ga par minuta,ali kako je bilo bez efekta,probao sam ga restartati,i nije htio da se upali samo je stajao na na sivom ekranu s jabukom,i nakon par puta sto sam ga palio gasio,uspio je nekako pokrenuti safe boot u kojem sam odmah uradio repair disk,i disk premissions...nakon toga radi uzasno sporo,nezeli uci u Safari,spotlight vec 2 dana indexira,i nemoze procjeniti koliko ce mu vremena biti potrebno da zavrsi...sada me zanima ako postoji neko rijesenje,ili na reinstall??
Hvala
22.02.2011 | 15:57
Bojim se da se hardwareski problem nemože riješiti reinstallom.
Ja bih izvrtio hardware check da vidiš ako će ti on što informativno javiti, ali mislim da bi trebao odfurati to do servisa.

Proruča se često ovaj iservis.hr

Sretno
22.02.2011 | 15:59
Mislim da ti je po opisanim simptomima samo krepao disk od udarca. Zamijeni disk, barem to nije skupo a prije toga potvrdi teoriju bootanjem sa vanjskog diska recimo.
22.02.2011 | 16:00
Ako se još može prebaci na drugi disk. Ako imaš vanjski disk prebaci na njega (kloniraj) da je butabilan, pa se njim radi. Ako je sve ok, onda stvarno s diskom out i nabavi novi. Možeš ga probat prebrisat (zero) i ponovno vratit sistem sa vanjskog pa malo raditi s njim, ali uvijek ostaje sumnja.
Naravno ovo sve otpada ako se softverski zblesirao pa se reinstalira. To je već za veće znalce od mene. Bok !
22.02.2011 | 16:01
Eto Riba brži !
Opa i ecvis !
22.02.2011 | 16:03
Hardware test kaze da je disk ok!nista probati cu jos malo prckati po njemu,a i ovako bilo mu je i vrijeme da dobije malo veci i brzi disk..
22.02.2011 | 16:25
Jedino ziher rješenje je da ga probaš dići s nekog vanjskog diska i onda vidjeti kak se ponaša. Ja sam ziher da ti ovaj disk krepava od udarca. Samo kaj je već dosta teško naći PATA male diskove od 2,5".....
22.02.2011 | 16:28
Sad, ako HT radi, valjda i komp radi, a biti će disk u banani.
22.02.2011 | 16:54
Update,izbrisao sam par aplikacija koje su blokirale,Safari je proradio,spotlight procijenio 45min za indexiranje,malo brze sve radi...:)a kako sam u safe modu zanima me dali je normalno da je sav audio iskljucen?
22.02.2011 | 17:08
Nisam siguran ali mislim da nije.
22.02.2011 | 20:24
Djuro genijalac kaže:
Jedino ziher rješenje je da ga probaš dići s nekog vanjskog diska i onda vidjeti kak se ponaša. Ja sam ziher da ti ovaj disk krepava od udarca. Samo kaj je već dosta teško naći PATA male diskove od 2,5".....

Ja sam nabavio jednog PATA od 160Gb (WD Scorpio) preko ASBIS.hr, a imaju još i od 250Gb, ali treba se požurit jer takvi diskovi stvarno postaju rijetkost. Doduše nisam uzeo direknto od njih nego preko prijatelja koji ima firmu. Mislim da ASBIS nema maloprodaje.
22.02.2011 | 20:53
Sada sam otvorio PowerBook i vidio da je unutra IDE disk,sada me zanima dali i zamjenski disk bi trebao IDE?
22.02.2011 | 21:32
@Duran: Pa sta mislis da li bi trebao ISTI interface kao sto je i bio??

Mislis li da bi fizicki mogao spojiti RAZLICIT konektor na disku?

Pitanje ti je stvarno zakon
22.02.2011 | 23:33
Zakon je zbog pisanja na iPhoneu pod emocionalnim stresom nastalim gledanjem potpuno rastvorenog PowerBook...
Sada ozbiljno:posto o hardwareu koji se nalazi ispod aluminija nemam ama bas nikakvog pojma zanima me ako umjesto IDE diska,mogu stvaiti obicni SATA slim disk?
22.02.2011 | 23:39
Bojim se da to neće biti lako, umjesto IDE (PATA) diska staviti SATA. Ali kao što sam ti napisao još se uvijek može naći kod naših distributera i IDE diskova, par sto kuna kod nekog prodavača informatičke opreme.
22.02.2011 | 23:53
Sank, ne da nije lako, nego je nemoguće. Postoje IDE to SATA adapteri, ali u laptopu je sve na milimetar i nema ni malo prostora za takve egzibicije koje su eventualno izvedive samo u macprou ili powermacu u kojima ima mjesta u kutiji.
Duran, trebaš IDE ili PATA (obje se oznake odnose na tzv. paralel ATA sučelje) disk od 2,5". SATA disk ti neće pomoći, jer je interface za spajanje drugačiji i nemožeš ga spojiti na komp
23.02.2011 | 00:25
Ma znam Djuro, samo nisam tija čovika odma prepast i nanosit duševne boli kad je očito da je još pod emocionalnim stresom
24.02.2011 | 17:57
pošto je meni sve ovo gore španjolski, pogledaj sam da li tog diska ima ovdje:
www.buydifferent.it/index.php?main_page=index&cPath=37_42
dostava u RH 29 EUR
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 26 minuta
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO