Brža grafička karta na Book G3 900 MHz
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brža grafička karta na Book G3 900 MHz

09.02.2011 | 22:32
Interesira me da li je moguce na starom iBook-u G3 na 900 MHz, koji u sebi ima ATI Mobility Radeon 7500 sa 32 MB memorije zamijeniti graficku kartu, odnosno staviti neku jacu?
Ako je moguce, interesira me koja bi graficka karta dosla u obzir? Laptop sam poklonio cerki, ali nju zalosti nemogucnost normalnog gledanja Youtube spotova.

140.jpg
09.02.2011 | 22:34
Možda nije problem u grafičkoj kartici, nego u flashu. Baci malo oko na www.youtube.com/html5 pa s onog popisa browsera koji podržavaju HTML5 vidi da li ti neki radi na Mac OS-u koji imaš na tom booku.
09.02.2011 | 22:39
smayoo kak ti je uspjelo odgovoriti 15 sec poslije postavljana posta??? I da znas, karma gore za brzinu

Pogledacu to sa flashom, ali me zaista interesira da li bi bilo izvodljivo promijeniti graficku???

Frend ima PC servis i gomiluuu hardwarea, pa bi se uhvatio cekica i krampa, pa da to pokusam napraviti
09.02.2011 | 22:43
Meni je na MBP 2009g crkla grafika, i jedini nacin je zamjena maticne ploče, tako da ja mislim da se tu ne može ništa mijenjati. Ali ja ne znam puno
09.02.2011 | 22:47
smayoo kaže:
Možda nije problem u grafičkoj kartici, nego u flashu. Baci malo oko na www.youtube.com/html5 pa s onog popisa browsera koji podržavaju HTML5 vidi da li ti neki radi na Mac OS-u koji imaš na tom booku.

Hmmm smayoo, nisam te bas razumio? Mislis da bi trebao imati stariju verziju flash playera ili sto?
09.02.2011 | 23:31
Na zamjenu grafičke u prijenosnicima (isto tako i iMac te MacMini strojevima) Zaboravi, sa velikim Z. Ona je dio matične ploče i to je nemoguće mijenjati. Moja preporuka je maksimalno povećati RAM, mislim da u iBook 900 ide 144 pinski PC100 ili PC133 SO-DIMM modul (uglavnom prastara memorija) i to najviše do 512 MB.
Onda vidi da na friško staviš OSX (mislim da je najviše 10.3), pa onda sav upgrade ostali što se tiče flasha.
Inače preslatki stroj.
(Ah, to su bila vremena, tada se vrtio Bugdom i dolazio je uz svaki Mac OX i OS9).
09.02.2011 | 23:40
noviruses kaže:
smayoo kaže:

Hmmm smayoo, nisam te bas razumio? Mislis da bi trebao imati stariju verziju flash playera ili sto?

1. idi na www.youtube.com/html5

2. tamo ćeš vidjeti popis browsera koji podržavaju html5. Html5 je način gledanja youtubea bez flasha, a flash je taj koji preopterećuje procesor (ne grafičku) i zato ti sada youtube šteka

3. probaj u tom popisu pronaći browser koji radi s tvojim Mac OSom (ne znam je li to 10.3 ili 10.4)

4. instaliraj taj browser i odi ponovno na tu istu stranicu

5. na dnu uklikaj da ti uključi html5

6. svaki idući put kad odeš na youtube prikazat će ti film u html5, ako je raspoloživ u tom obliku
09.02.2011 | 23:52
smayoo hvala ti, pokusacu to
10.02.2011 | 10:00
smayoo kaže:

To nažalost ne pomaže ni na mom G4 1.5 GHz Dual Velocity PowerBooku, pa teško da će na prastarom iBooku. Ajde, HTML5 nekako još i guta s malim trzanjem, ali flash nema šanse.
10.02.2011 | 10:56
Sa Flash stranicama ja imam problem i na iMacu G5....
10.02.2011 | 12:10
Flash je zapravo zanimljiv fenomen. Mene iskreno zanima kako se nešto tako neefikasno uspijeva održati u upotrebi sve te silne godine. To je kompjuterski pandan oni američanskim pickupova s V8 motorima: ne idu s mjesta, imaju dozlaboga loše automatske mjenjače koji trzaju za poludit, ali troše ko cijela flotila normalnih automobila... Da, nisam spomenul ovjes ko na kamionu; kruta osovina i blat federi otraga... Ukratko totalna krama....
E, pa flash je isto to
10.02.2011 | 12:17
Evo danas našao za flash : www.bug.hr/vijesti/hardverski-ubrzan-flash/106690.aspx
10.02.2011 | 12:45
Imaju support samo za Intel-ove procesore!
10.02.2011 | 15:44
Djuro genijalac kaže:
Flash je zapravo zanimljiv fenomen. Mene iskreno zanima kako se nešto tako neefikasno uspijeva održati u upotrebi sve te silne godine.

Ih, kao da je to jedini primjer...

Meni prvo pada na pamet Vaillant protočni plinski bojler za centralno grijanje.
10.02.2011 | 20:54
Oprosti Smayoo, ja sam kupio stan star 26 godina i u njemu je bio Vailant bojler koji je radio još daljnjih 5 godina. Tada sam komplet adaptirao stan (prošle godine) i zamijenio taj stari Vailant (zbog starosti, a ne zbog kvara) novim Vailantom. Evo, toliko o Vailantu (iako se ne razumijem u bojlere).
10.02.2011 | 21:22
Vjerujem ti. Vaillant bojleri (pogotovo ti stari) su vrlo trajni i pouzdani. Ovdje smo, međutim govorili o efikasnosti (tj. o utrošku resursa u relativnom omjeru s obzirom na učinak). U tom smislu, Vaillant protočni plinski bojler za grijanje jednog prosječnog stana troši plina koji bi ti korištenjem nekog efikasnijeg izvora topline bio dostatan za jedan mali obiteljski hotel u švicarskim alpama.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa