Brža grafička karta na Book G3 900 MHz
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brža grafička karta na Book G3 900 MHz

09.02.2011 | 22:32
Interesira me da li je moguce na starom iBook-u G3 na 900 MHz, koji u sebi ima ATI Mobility Radeon 7500 sa 32 MB memorije zamijeniti graficku kartu, odnosno staviti neku jacu?
Ako je moguce, interesira me koja bi graficka karta dosla u obzir? Laptop sam poklonio cerki, ali nju zalosti nemogucnost normalnog gledanja Youtube spotova.

140.jpg
09.02.2011 | 22:34
Možda nije problem u grafičkoj kartici, nego u flashu. Baci malo oko na www.youtube.com/html5 pa s onog popisa browsera koji podržavaju HTML5 vidi da li ti neki radi na Mac OS-u koji imaš na tom booku.
09.02.2011 | 22:39
smayoo kak ti je uspjelo odgovoriti 15 sec poslije postavljana posta??? I da znas, karma gore za brzinu

Pogledacu to sa flashom, ali me zaista interesira da li bi bilo izvodljivo promijeniti graficku???

Frend ima PC servis i gomiluuu hardwarea, pa bi se uhvatio cekica i krampa, pa da to pokusam napraviti
09.02.2011 | 22:43
Meni je na MBP 2009g crkla grafika, i jedini nacin je zamjena maticne ploče, tako da ja mislim da se tu ne može ništa mijenjati. Ali ja ne znam puno
09.02.2011 | 22:47
smayoo kaže:
Možda nije problem u grafičkoj kartici, nego u flashu. Baci malo oko na www.youtube.com/html5 pa s onog popisa browsera koji podržavaju HTML5 vidi da li ti neki radi na Mac OS-u koji imaš na tom booku.

Hmmm smayoo, nisam te bas razumio? Mislis da bi trebao imati stariju verziju flash playera ili sto?
09.02.2011 | 23:31
Na zamjenu grafičke u prijenosnicima (isto tako i iMac te MacMini strojevima) Zaboravi, sa velikim Z. Ona je dio matične ploče i to je nemoguće mijenjati. Moja preporuka je maksimalno povećati RAM, mislim da u iBook 900 ide 144 pinski PC100 ili PC133 SO-DIMM modul (uglavnom prastara memorija) i to najviše do 512 MB.
Onda vidi da na friško staviš OSX (mislim da je najviše 10.3), pa onda sav upgrade ostali što se tiče flasha.
Inače preslatki stroj.
(Ah, to su bila vremena, tada se vrtio Bugdom i dolazio je uz svaki Mac OX i OS9).
09.02.2011 | 23:40
noviruses kaže:
smayoo kaže:

Hmmm smayoo, nisam te bas razumio? Mislis da bi trebao imati stariju verziju flash playera ili sto?

1. idi na www.youtube.com/html5

2. tamo ćeš vidjeti popis browsera koji podržavaju html5. Html5 je način gledanja youtubea bez flasha, a flash je taj koji preopterećuje procesor (ne grafičku) i zato ti sada youtube šteka

3. probaj u tom popisu pronaći browser koji radi s tvojim Mac OSom (ne znam je li to 10.3 ili 10.4)

4. instaliraj taj browser i odi ponovno na tu istu stranicu

5. na dnu uklikaj da ti uključi html5

6. svaki idući put kad odeš na youtube prikazat će ti film u html5, ako je raspoloživ u tom obliku
09.02.2011 | 23:52
smayoo hvala ti, pokusacu to
10.02.2011 | 10:00
smayoo kaže:

To nažalost ne pomaže ni na mom G4 1.5 GHz Dual Velocity PowerBooku, pa teško da će na prastarom iBooku. Ajde, HTML5 nekako još i guta s malim trzanjem, ali flash nema šanse.
10.02.2011 | 10:56
Sa Flash stranicama ja imam problem i na iMacu G5....
10.02.2011 | 12:10
Flash je zapravo zanimljiv fenomen. Mene iskreno zanima kako se nešto tako neefikasno uspijeva održati u upotrebi sve te silne godine. To je kompjuterski pandan oni američanskim pickupova s V8 motorima: ne idu s mjesta, imaju dozlaboga loše automatske mjenjače koji trzaju za poludit, ali troše ko cijela flotila normalnih automobila... Da, nisam spomenul ovjes ko na kamionu; kruta osovina i blat federi otraga... Ukratko totalna krama....
E, pa flash je isto to
10.02.2011 | 12:17
Evo danas našao za flash : www.bug.hr/vijesti/hardverski-ubrzan-flash/106690.aspx
10.02.2011 | 12:45
Imaju support samo za Intel-ove procesore!
10.02.2011 | 15:44
Djuro genijalac kaže:
Flash je zapravo zanimljiv fenomen. Mene iskreno zanima kako se nešto tako neefikasno uspijeva održati u upotrebi sve te silne godine.

Ih, kao da je to jedini primjer...

Meni prvo pada na pamet Vaillant protočni plinski bojler za centralno grijanje.
10.02.2011 | 20:54
Oprosti Smayoo, ja sam kupio stan star 26 godina i u njemu je bio Vailant bojler koji je radio još daljnjih 5 godina. Tada sam komplet adaptirao stan (prošle godine) i zamijenio taj stari Vailant (zbog starosti, a ne zbog kvara) novim Vailantom. Evo, toliko o Vailantu (iako se ne razumijem u bojlere).
10.02.2011 | 21:22
Vjerujem ti. Vaillant bojleri (pogotovo ti stari) su vrlo trajni i pouzdani. Ovdje smo, međutim govorili o efikasnosti (tj. o utrošku resursa u relativnom omjeru s obzirom na učinak). U tom smislu, Vaillant protočni plinski bojler za grijanje jednog prosječnog stana troši plina koji bi ti korištenjem nekog efikasnijeg izvora topline bio dostatan za jedan mali obiteljski hotel u švicarskim alpama.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 22 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Jedro, temeljnik, tino1, VanjusOS, Anonimci (646)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO