Brža grafička karta na Book G3 900 MHz
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brža grafička karta na Book G3 900 MHz

09.02.2011 | 22:32
Interesira me da li je moguce na starom iBook-u G3 na 900 MHz, koji u sebi ima ATI Mobility Radeon 7500 sa 32 MB memorije zamijeniti graficku kartu, odnosno staviti neku jacu?
Ako je moguce, interesira me koja bi graficka karta dosla u obzir? Laptop sam poklonio cerki, ali nju zalosti nemogucnost normalnog gledanja Youtube spotova.

140.jpg
09.02.2011 | 22:34
Možda nije problem u grafičkoj kartici, nego u flashu. Baci malo oko na www.youtube.com/html5 pa s onog popisa browsera koji podržavaju HTML5 vidi da li ti neki radi na Mac OS-u koji imaš na tom booku.
09.02.2011 | 22:39
smayoo kak ti je uspjelo odgovoriti 15 sec poslije postavljana posta??? I da znas, karma gore za brzinu

Pogledacu to sa flashom, ali me zaista interesira da li bi bilo izvodljivo promijeniti graficku???

Frend ima PC servis i gomiluuu hardwarea, pa bi se uhvatio cekica i krampa, pa da to pokusam napraviti
09.02.2011 | 22:43
Meni je na MBP 2009g crkla grafika, i jedini nacin je zamjena maticne ploče, tako da ja mislim da se tu ne može ništa mijenjati. Ali ja ne znam puno
09.02.2011 | 22:47
smayoo kaže:
Možda nije problem u grafičkoj kartici, nego u flashu. Baci malo oko na www.youtube.com/html5 pa s onog popisa browsera koji podržavaju HTML5 vidi da li ti neki radi na Mac OS-u koji imaš na tom booku.

Hmmm smayoo, nisam te bas razumio? Mislis da bi trebao imati stariju verziju flash playera ili sto?
09.02.2011 | 23:31
Na zamjenu grafičke u prijenosnicima (isto tako i iMac te MacMini strojevima) Zaboravi, sa velikim Z. Ona je dio matične ploče i to je nemoguće mijenjati. Moja preporuka je maksimalno povećati RAM, mislim da u iBook 900 ide 144 pinski PC100 ili PC133 SO-DIMM modul (uglavnom prastara memorija) i to najviše do 512 MB.
Onda vidi da na friško staviš OSX (mislim da je najviše 10.3), pa onda sav upgrade ostali što se tiče flasha.
Inače preslatki stroj.
(Ah, to su bila vremena, tada se vrtio Bugdom i dolazio je uz svaki Mac OX i OS9).
09.02.2011 | 23:40
noviruses kaže:
smayoo kaže:

Hmmm smayoo, nisam te bas razumio? Mislis da bi trebao imati stariju verziju flash playera ili sto?

1. idi na www.youtube.com/html5

2. tamo ćeš vidjeti popis browsera koji podržavaju html5. Html5 je način gledanja youtubea bez flasha, a flash je taj koji preopterećuje procesor (ne grafičku) i zato ti sada youtube šteka

3. probaj u tom popisu pronaći browser koji radi s tvojim Mac OSom (ne znam je li to 10.3 ili 10.4)

4. instaliraj taj browser i odi ponovno na tu istu stranicu

5. na dnu uklikaj da ti uključi html5

6. svaki idući put kad odeš na youtube prikazat će ti film u html5, ako je raspoloživ u tom obliku
09.02.2011 | 23:52
smayoo hvala ti, pokusacu to
10.02.2011 | 10:00
smayoo kaže:

To nažalost ne pomaže ni na mom G4 1.5 GHz Dual Velocity PowerBooku, pa teško da će na prastarom iBooku. Ajde, HTML5 nekako još i guta s malim trzanjem, ali flash nema šanse.
10.02.2011 | 10:56
Sa Flash stranicama ja imam problem i na iMacu G5....
10.02.2011 | 12:10
Flash je zapravo zanimljiv fenomen. Mene iskreno zanima kako se nešto tako neefikasno uspijeva održati u upotrebi sve te silne godine. To je kompjuterski pandan oni američanskim pickupova s V8 motorima: ne idu s mjesta, imaju dozlaboga loše automatske mjenjače koji trzaju za poludit, ali troše ko cijela flotila normalnih automobila... Da, nisam spomenul ovjes ko na kamionu; kruta osovina i blat federi otraga... Ukratko totalna krama....
E, pa flash je isto to
10.02.2011 | 12:17
Evo danas našao za flash : www.bug.hr/vijesti/hardverski-ubrzan-flash/106690.aspx
10.02.2011 | 12:45
Imaju support samo za Intel-ove procesore!
10.02.2011 | 15:44
Djuro genijalac kaže:
Flash je zapravo zanimljiv fenomen. Mene iskreno zanima kako se nešto tako neefikasno uspijeva održati u upotrebi sve te silne godine.

Ih, kao da je to jedini primjer...

Meni prvo pada na pamet Vaillant protočni plinski bojler za centralno grijanje.
10.02.2011 | 20:54
Oprosti Smayoo, ja sam kupio stan star 26 godina i u njemu je bio Vailant bojler koji je radio još daljnjih 5 godina. Tada sam komplet adaptirao stan (prošle godine) i zamijenio taj stari Vailant (zbog starosti, a ne zbog kvara) novim Vailantom. Evo, toliko o Vailantu (iako se ne razumijem u bojlere).
10.02.2011 | 21:22
Vjerujem ti. Vaillant bojleri (pogotovo ti stari) su vrlo trajni i pouzdani. Ovdje smo, međutim govorili o efikasnosti (tj. o utrošku resursa u relativnom omjeru s obzirom na učinak). U tom smislu, Vaillant protočni plinski bojler za grijanje jednog prosječnog stana troši plina koji bi ti korištenjem nekog efikasnijeg izvora topline bio dostatan za jedan mali obiteljski hotel u švicarskim alpama.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 39 minuta
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

IgorD, Riba, temeljnik, yvann11, Anonimci (956)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO