Print server (ethernet-LPT-USB)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Print server (ethernet-LPT-USB)

24.01.2011 | 15:17
Imam doma CB HP laser sa paralelnim portom, te bih ga htio koristiti sa Macom, a bez da palim staru PC kantu. U tu svrhu mi treba nekakav print server koji bi spojio mreznim putem na postojeci router.
Ima li tko kakva iskustva i napomene u svezi kompatibilnosti s MacOS-om
Sto uzeti kod nas...?

Pretpostavljam da bi ovo trebalo raditi
www.protis.hr/products/details/print-ser...1206p-1xparalel/7343
iako bi bio sretniji da uz paralelni prima i jos jedan USB, nek se nadje...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.01.2011 | 16:30
Nisam probao, ali s obzirom da ti je važna kompatibilnost sa MAC OS imaš ispod onog na kojeg si ti napravio link ovaj:

Print server Airlive P-201 i piše da je dobavljiv za 297kn, a u specifikacijama je naveden i MAC OS
25.01.2011 | 00:24
Koji je to točno HP laser? Svi oni stariji HP Laserjet (I, II, III, IV, V) sigurno podržavaju postscript tako da jamačno ne bi imao problema s printanjem iz Maca, bez obzira na to što piše da li podržava Mac OS ili ne. Ako ne podržava Mac OS, možda nemaš bonjour pa moraš ručno podesiti IP port i ručno odabrati Postscript driver.
31.01.2011 | 15:18
Ma printanje mi radi s Maca, mo umrezen je preko PC-ja
LaserJet 6L je u pitanju.
nedoumica je oko print servera...
31.01.2011 | 20:04
Dakle - moje je mišljenje da ti *ne* treba nikakav poseban print server (u smislu da podržava Mac OS). Jednostavno na Macu odaberi bilo koji postscript printer i ručno mu definiraj IP adresu print servera. Moralo bi raditi.
01.02.2011 | 15:43
Hvala, to me je zanimalo, znaci nema nekih znanih nekompatibilnosti...
01.02.2011 | 16:12
Imao jedan TrendNET-ov i nije islo s OSX-om. Imao dva USB i jedan paralelni koliko mi se cini. Doduse bilo to prije 4 godine. Valjda se to popravilo do danas.
www.trendnet.com/products/proddetail.asp...TE100-P21&cat=46
Nesto kao ovo, ali valjda stari model. Vise je cetvrtasti bio.
01.02.2011 | 19:48
Što točno nije išlo?
01.02.2011 | 19:59
Imam Canono i550 inkjet s USB portom. Uspijem ga nagovoriti da uspostavi komunikaciju (MAC-TrendNET-Canon). Printanje je islo samo u draft modu. Goli tekst i amen. Grafika je bila kao na onim iglicnim printerima. Znaci, za seljacki tekst s Courier fontom OK, nesto malo finije, jok. Lose iskustvo. To sam sve prodal i kupil AirPortExtreme i sad nemam problema. Paralelni port nisam isprobaval, jer nisam imal s cime. Eto, trebalo bi paziti na recimo takve stvari. S time da je pod WIN radilo savseno. To je dio mojih "bolnih" problema kod prelaska na OSX.
01.02.2011 | 20:25
No, pa fora je u tome da stari HP LJ imaju kompletan PostScript printing engine u ROM-u. Pošalješ im stadnardni postscript bilo kako i oni printaju. Ne oslanjaju se na računalo i kanal prijenosa da to pretvore u njihov binarni format.
01.02.2011 | 20:59
PostScript? Jesi siguran da je HP imal to ugurano u printer ili su se kupovali oni moduli (bili su kao memeorija) koji su se umetali u printer i bili su ko kuga skupi jer je Adobe imal sapu nad time. Prije nesto kao HPGLili PCL5 bi bilo ili ESC/P (Epson). No ak velis, a dosta si puta u pravu, onda i ne bi trebal imati problema. Treba provjeriti.
02.02.2011 | 21:18
Hm... Da, zapravo imaš pravo. Bio je poseban modul. Samo što je bio u svim HP laserima te generacije koje sam ja koristio. Sorry, fotoroberto i hvala, žabac.

Da, ali HPGL i PCL5 su definitivno uvijek prisutni. Dakle, uzmeš bilo koji PCL5 driver iz defaultne Apple driver biblioteke i moralo bi raditi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 20 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi