Imam doma CB HP laser sa paralelnim portom, te bih ga htio koristiti sa Macom, a bez da palim staru PC kantu. U tu svrhu mi treba nekakav print server koji bi spojio mreznim putem na postojeci router.
Ima li tko kakva iskustva i napomene u svezi kompatibilnosti s MacOS-om
Sto uzeti kod nas...?
Koji je to točno HP laser? Svi oni stariji HP Laserjet (I, II, III, IV, V) sigurno podržavaju postscript tako da jamačno ne bi imao problema s printanjem iz Maca, bez obzira na to što piše da li podržava Mac OS ili ne. Ako ne podržava Mac OS, možda nemaš bonjour pa moraš ručno podesiti IP port i ručno odabrati Postscript driver.
Dakle - moje je mišljenje da ti *ne* treba nikakav poseban print server (u smislu da podržava Mac OS). Jednostavno na Macu odaberi bilo koji postscript printer i ručno mu definiraj IP adresu print servera. Moralo bi raditi.
Imao jedan TrendNET-ov i nije islo s OSX-om. Imao dva USB i jedan paralelni koliko mi se cini. Doduse bilo to prije 4 godine. Valjda se to popravilo do danas. www.trendnet.com/products/proddetail.asp...TE100-P21&cat=46
Nesto kao ovo, ali valjda stari model. Vise je cetvrtasti bio.
Imam Canono i550 inkjet s USB portom. Uspijem ga nagovoriti da uspostavi komunikaciju (MAC-TrendNET-Canon). Printanje je islo samo u draft modu. Goli tekst i amen. Grafika je bila kao na onim iglicnim printerima. Znaci, za seljacki tekst s Courier fontom OK, nesto malo finije, jok. Lose iskustvo. To sam sve prodal i kupil AirPortExtreme i sad nemam problema. Paralelni port nisam isprobaval, jer nisam imal s cime. Eto, trebalo bi paziti na recimo takve stvari. S time da je pod WIN radilo savseno. To je dio mojih "bolnih" problema kod prelaska na OSX.
No, pa fora je u tome da stari HP LJ imaju kompletan PostScript printing engine u ROM-u. Pošalješ im stadnardni postscript bilo kako i oni printaju. Ne oslanjaju se na računalo i kanal prijenosa da to pretvore u njihov binarni format.
PostScript? Jesi siguran da je HP imal to ugurano u printer ili su se kupovali oni moduli (bili su kao memeorija) koji su se umetali u printer i bili su ko kuga skupi jer je Adobe imal sapu nad time. Prije nesto kao HPGLili PCL5 bi bilo ili ESC/P (Epson). No ak velis, a dosta si puta u pravu, onda i ne bi trebal imati problema. Treba provjeriti.
Hm... Da, zapravo imaš pravo. Bio je poseban modul. Samo što je bio u svim HP laserima te generacije koje sam ja koristio. Sorry, fotoroberto i hvala, žabac.
Da, ali HPGL i PCL5 su definitivno uvijek prisutni. Dakle, uzmeš bilo koji PCL5 driver iz defaultne Apple driver biblioteke i moralo bi raditi.
vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj
CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima