Zašto MAgic Mouse vuće trbuh po podu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zašto MAgic Mouse vuće trbuh po podu?

23.01.2011 | 21:29
Eto, kupio i ja jedan primjerak. Ko grom radi (nije za posao). Kad sam ga proučavao, mislim si, ima crne teflonske trake na dnu po kojima se vozi. Super, ne bu se vidla zmazanoča. Kad drek, poklopac od baterija i logo se mažu kako se vozi po podlozi. Vidim da je poklopac ispupćen. Pa kaj nisu mogli sližiti ravnije taj poklopac?
23.01.2011 | 21:58
Tvoj plebejski um nije kadar dokučiti višedimenzionalnost kreacije Appleovih dizajnera. To su oni napravili točno tako kako treba. A zašto - to znaju oni, a mi obični smrtnici ne možemo to znati. Quod licet iovi, non licet bovi.

23.01.2011 | 22:56
Ma sigurno ti poklopac od baterija nije dobro lego pa se vuče Taj je miš više za gledat nego za vuć po stolu. Ja sam prešao na Logitech MX 1000 koji mi je ostao od diNovo Media seta. Jedino što je Logitech Control Center čisti promašaj. Mislim da ću umjesto nejga ipak probat USB Overdrive
23.01.2011 | 23:09
Nešto ti nije leglo kako treba jer je klirens teflonskih traka više nego dovoljan da se ništa ne vuče.

BTW neki dan me pita jedan stari Mac korisnik: "Davore, koristiš li punjive baterije ili obične za svoj Magic Mouse?".

"Ne koristim Magic Mouse, nije mi se svidio, pa sam ga zamijenio s frendom za Magic Trackpad - koji mi se isto tako ne sviđa, pa sam se vratio na stari dobri Mighty Mouse."
23.01.2011 | 23:36
Znači li to da imaš polovni Magic Trackpad za prodati?
23.01.2011 | 23:43
Meni, meni!
23.01.2011 | 23:46
zabac je napisao:
Eto, kupio i ja jedan primjerak. Ko grom radi (nije za posao). Kad sam ga proučavao, mislim si, ima crne teflonske trake na dnu po kojima se vozi. Super, ne bu se vidla zmazanoča. Kad drek, poklopac od baterija i logo se mažu kako se vozi po podlozi. Vidim da je poklopac ispupćen. Pa kaj nisu mogli sližiti ravnije taj poklopac?

Taj tvoj je nekakav mutirani miš jer kod normalno razvijenog miša nema tih problema.
24.01.2011 | 01:32
@smayoo & Riba - ne prodajem ga, držim ga u firmi kao demo za znatiželjnike.
24.01.2011 | 09:36
Na vleće se kao utovljenoj mački. Vec toliko da se na logu odozdola nakuplja zmazanoća.
Inaće MX1000 ima tvrde tipke (možda bio moj primjerak) i prodao ga jer nakon par sati rada (ACAD, nije igranje) počnu šaka i prsti boljeti.
Generalno je mišonja OK. Nema kuglice koja se maže. Jedino mi fali skrednji klick.
24.01.2011 | 10:06
zabac je napisao:
Na vleće se kao utovljenoj mački. Vec toliko da se na logu odozdola nakuplja zmazanoća.
Inaće MX1000 ima tvrde tipke (možda bio moj primjerak) i prodao ga jer nakon par sati rada (ACAD, nije igranje) počnu šaka i prsti boljeti.
Generalno je mišonja OK. Nema kuglice koja se maže. Jedino mi fali skrednji klick.

Sada ne znam govoriš li o MM ili Logitechu. Na MM se može podesiti sve pa i srednji klik. BTW MM je najbolje koristiti u suradnji sa Better Touch Tool http://blog.boastr.net/
24.01.2011 | 10:07
Žabac, da nisi ti spuštal miša da bolje leži u zavojima pa si mu s_ebo klirens?
Ili, da ti nije stol neravan; to je fini stolni miš, a ne off-roader:silly:
Zafrkavam te, nemam pojma, jedinog čarobnomišonju sam videl u dućanima pa nemam pojma kaj mu je; ali ako mu se trbuh tak vuče po podu, možda buš imal male mišeke uskoro:P
24.01.2011 | 10:16
zabac je napisao:

Fijuuu, a tak ti je to kad miš i špek ne idu zajedno

Inaće MX1000 ima tvrde tipke (možda bio moj primjerak) i prodao ga jer nakon par sati rada (ACAD, nije igranje) počnu šaka i prsti boljeti...

MX1000 je velik, lagano klizi po stolu, tipke su mu taman toliko tvrde da ih se ne bi hotimice pritisnulo, jedino mu scroll kotačić ima zupce za precizno skrolanje koji su malo tvrdi i zvučni kad se jače zavrti kotačić. Po meni ocjena 7/10 za MX1000, a Magicu bih dao 5/10 samo zbog izgleda.
24.01.2011 | 10:16
Dok se okoti, ja ocu jednog mladunca udomiti.
24.01.2011 | 11:25
O Logitech-u sam pričal kad sam mislil o tvrdoć tipki. Ni MX700 nije bil neka sreća. Imam neki M$ i taj koliko-toliko prolazi, jedio kaj je kabel predugacak (valjda 1m). Uvjek sam koristil mišonje, trackpad mi nije nikada legel. Valjda je stvar navike. Apple ima božanstveni track pad (onaj na MBP). Valjda onaj solo i bolje radi. Nije sve izgubljeno. Za precizno retuširanje uvijek Wacom tabletić koristim.
@Sank, osim kaj su svako toliko telonske nogice ispadale.
Miš se ne bu okotil, vec je tusti valjda. LOL
Doduše ne vućem ga po stolu, već imam neki A3 mousepad. Moža bi ga trtebal maknuti? Bum se danas igrall s time.
24.01.2011 | 19:29
O ovome pričam. Kako se kod vas ponaša mišonja?
DSCN0111.JPG
24.01.2011 | 20:23
Evo kako izgleda moj miš nakon mjesec dana trčkaranja po kompjuterskom stolu. Ne koristim podloške za miša jer me nije strah da će mi izglodat stol

MagicM1.JPG

@zabac, kaj se tiče MX1000, evo baš klikam na Magic, pa na MX i čini mi se potpuno isti otpor prekidača. Samo još da je taj kotačić bez tih zubaca.
24.01.2011 | 23:37
Tri riječi: MUTACIJA BIJELIH MIŠEVA !
24.01.2011 | 23:51
Eto i mog nakon 10 dana. Mislim da se tebi nesto zalijepilo ili kotrljalo po stolu ispod miša...

24.01.2011 | 23:57
dpasaric je napisao:
@smayoo & Riba - ne prodajem ga, držim ga u firmi kao demo za znatiželjnike.

Evo, ja sam znatiželjnik. Daj mi ga na demo doma. Na jedno 3 godine.
25.01.2011 | 09:11
Sank ne koristi podlogu. Probati cu bez nje.
@tarik.capar, je li ti koristis kakvu podlogu?
25.01.2011 | 09:22
ja koristim podlogu ali nemam problema sa stomakom (mislim od misa)
25.01.2011 | 10:12
Apple miševi imaju kvalitetne lasere, njima podloge samo smetaju.
Mogu tebe zamisliti, vjerojatno imaš tešku ručerdu, pa kad nalegneš na miša on utone u tu tvoju podlogu i počne strugati ))

Mani se podloge, uživaj u mišu kako treba, jel na stolu, na nozi ili po zidu, jedino smeće se skuplja samo na gliderima.
25.01.2011 | 10:18
ja moram imati podlogu jer mi je sto osjetljiv i bjel ali nemam problema sa stomakom.
25.01.2011 | 16:32
Bolje da se nekaj drugo vuce po podu nego trbuh. LOL
25.01.2011 | 20:50
zabac je napisao:
@tarik.capar, je li ti koristis kakvu podlogu?

Jok podloga. Čisti stol.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, moragd, smayoo, Anonimci (341)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi