macbook white 13" late 2006 sam od sebe se zgasi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macbook white 13" late 2006 sam od sebe se zgasi

23.01.2011 | 20:12
Pozdrav svima

Dakle imam problem sa mojim MB 13" C2D 2ghz 2GB Ram late 2006 10.6.6
Prije 2 dana se počeo sam od sebe gasiti. Resetirao sam smc - ništa isto. Ok izvadio bateriju pa samo na punjač malo radi pa se zgasi. Skinuo punjač vratio bateriju radi pa se zgasi. Malo mi pokazuje da puni pa da ne puni.
Imam spojeno na MB preko mini dvi 1 lcd monitor 20", AC hub na kojem se tipkovnica+miš, drugi lcd monitor 19", fan, midi klavijature, externi HDD 1TB koji ima samostalno napajanje i na FW zvučna.
Probao sam sve odspojiti ništa,radi pa se zgasi. Sad sam ostavio samo na njegova 2 usb porta tipkovnicu+miš i midi kljave jer radim u Logic-u pa mi trebaju, no radio jedno vrijeme i opet se zgasio.
Nisam više pametan, možda radim nešto krivo ali sve je bilo ok do prije 3 dana.

Molim Vas za pomoć što da napravim.

Unaprijed hvala
23.01.2011 | 20:19
Provjeri si temperature, imam ti isti model, iste starosti pa evo ti normalne temperature CPUa

Idle 52 - kad laptop radi jedno vrijeme, dok se u pali tek onda je oko 35
full load 78 - 1080p video
23.01.2011 | 20:24
instalirao sam smc fan control i sve je ok temp i brzina fana.
najviša je bila 60, a fan sam stavio na 4000, mada sam i smanjio brzinu fana temp ok a ipak se gasi.
23.01.2011 | 20:26
Instaliraj iStat pa prati temperature u njemu. Možda se aktivira zaštita od pregrijavanja (jer je npr. crkao ventilator ili iz nekog drugog razloga) pa se zato isključuje.
23.01.2011 | 20:28
Sorry, kasno palim

Ako nisu temperature, nema puno što drugo biti. Vjerojatno neki hladni lem na matičnoj, na liniji napajanja. Je li pod jamstvom?
23.01.2011 | 20:40
na žalost nema garanciju ja sam drugi vlasnik.
koja bi bila preporuka da idem na servis ili neka druga opcija.
23.01.2011 | 20:44
Onda jos mozes probati 2 stvari prije nego saljes na servis.

Probaj nabaviti druge kekse rama i probaj koristiti s tim keksima.

A drugo, provjeri dal ti disk zuji ili cvili ili šrota, mogao bi i disk polako krepavati.

Jel ti se laptop ugasi ili restarta?
23.01.2011 | 20:51
ne zuji mi disk, nije star ni godinu dana, ali čujem zujanje kad spojim punjač.
samo se ugasi ne restarta se. pod zadnje sam ga probao upaliti nakon gašenja ali počne se bootati i onda se ugasi.
23.01.2011 | 21:01
Ako nije star ni godinu dana, kako onda nema jamstvo?

Inače, od diska koji krepava se ne bi gasio, nego bi kilavo radio i izazivao kernel panic.

Memorije - možda, hm... iako mislim da nije vjerojatno. Ali vrijedi probati. Ako već nemaš druge kekse, probaj raditi samo s jednim, pa samo s drugim.
23.01.2011 | 21:02
Onda bi trebao biti problem u temperaturi.
23.01.2011 | 21:08
disk nije star ni godinu dana komp je 5 god
23.01.2011 | 21:11
hvala na savjetima probat ću sa ram-om iako mi je šogor napomenuo da možda nije dc in board.
budem probao prvo sa ram-om pa se javim za 1-2 dana ili ranije ovisi ako stvar bude rikavala
23.01.2011 | 21:13
Mislim da nema potrebe za provjerom rama kad kazes da nece bootati nakon shutdowna. Ram bi se ispraznio kod restarta..
23.01.2011 | 21:26
da li bi pomoglo kada bih ga upalio i pratio nakon koliko vremena će se zgasiti
23.01.2011 | 21:27
čak sam razmišljao i o reinstal osx ali ne znam da li bi to uopće promjenilo išta
23.01.2011 | 21:27
Ne baš. Barem ne meni...
23.01.2011 | 21:32
moram pronaći neko riješenje jer mi je potreban za raditi muziku a sad se ne bih upuštao u kupovinu novoga.
23.01.2011 | 21:34
Imas li sanse posuditi drugi punjac pa probati s njim? Meni je trenutno on najveci sumnjivac.
23.01.2011 | 21:37
nemam baš nikog jer mi šogor ima powerbook, moram se raspitati, hvala na preporuci
23.01.2011 | 21:41
Ti imas onaj magsafe vec ili ne? Naci ce se netko ovdje tko ti je u blizini.
23.01.2011 | 21:44
da magsafe
23.01.2011 | 21:46
Kako i kojom bojom ti svijetli ledica na konektoru?
23.01.2011 | 21:56
kad ga spojim počne svjetliti narandžasto pa pozeleni isto sa bateriom ili bez.malo kao počne puniti pa onda stane, kad ponovno upalim onda mi kaže da je baterija na nekom % ali svejedno nakon toga pozeleni - not charging pa ako ga zaredom spojim par puta kao počne puniti ali svejedno na kraju zeleno.
23.01.2011 | 22:10
zaboravio sam reći da mi je punac danas mjerio punjač na testeru i pokazao 6V ako sam ga dobro razumio nisam baš doma što se tiče struje i stručnih termina
23.01.2011 | 22:46
Neće biti. 16,5V je nominalni napon punjača.
24.01.2011 | 02:44
malo kasno se javljam, hvala na info budem probao sa drugim punjačem. čak bi mi laknulo ako je samo punjač otišao i trebam novi.
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.01.2011 | 03:13
pa prije 3 dana sam ti rekao da probamo s mojim kad si spomenuo da je cudno spajan..
al smo vjerojatno presli prek toga kad si spomenuo hubove i ostatak setupa..

sjedni u auto i zaleti se do kravarskog, sutra sam doma
  • User
  • Posjetitelj
24.01.2011 | 11:39
Obavezno pogledaj jel ti software update nudi kakav Firmware update! Moj bivši MacBook black iz 2006. se isto tako gasio i nakon firmware update-a je prestao. Ako ti software update ništa ne ponudi, pogledaj ovdje:

support.apple.com/kb/HT1237

P.S. bilo koje računalo staro 5 godina je već odavno zrelo za planiranje zamjene - možda je dovoljno jako za tvoje potrebe al je samo pitanje vremena kad će krepat neka kritična komponenta
24.01.2011 | 11:49
User, pregrizo jezik, da Bog da!!! Moj je komp star sedam godina i još je sasma dobrog zdravlja....... Da bih podnio novi i jači, bi, ali dok nemam finance za to i ovaj je super.... Nemoj mi coprati, molim te:silly:
24.01.2011 | 11:53
Da user, ne copraj. Mene najvise brine da ne krepa maticna ili procesor, sve ostalo sam smjenjo osim rama za koji mi nije problem ako krepa.

Zamjenio sam combo s super driveom, novi disk, nova tipkovnica...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 39 minuta
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

IgorD, Riba, temeljnik, yvann11, Anonimci (954)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO