apple tv
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

apple tv

01.01.2011 | 19:59
dobio sam prijedlog da kupim apple tv.zanima me sta ja sve mogu gledati preko njega,kako funkcionise i koliko to kosta? da li se meni isplati posto imam dreambox.unaprijed hvala
02.01.2011 | 02:47
Isplati se ako zelis gledati HD sadrzaje, video podcastove i sl. Mozes doduse kupiti i AzBox jer upravo se dovrsava Enigma2 za njega.

P.s.
Ja imam stari model sa ugradjenim hardom, a za novi trebas imati server neki...
02.01.2011 | 11:19
nasao sam da su samo neke zemlje u evropi podrzane.holandija jos mora cekati da bih mogaogledati filmove i serije iz itunes store-a.
04.01.2011 | 00:35
scarface32 je napisao:
nasao sam da su samo neke zemlje u evropi podrzane.holandija jos mora cekati da bih mogaogledati filmove i serije iz itunes store-a.

Zato imamo prilicno brz internet pa si skines sta te zanima...
04.01.2011 | 00:41
ali onda mi ne treba apple tv nego dobar HD.
04.01.2011 | 00:52
Ja imam NAS disk pun videa, glazbe i fotografija. Western Digitalov je sa gigabitnim mrežnim priključkom, 2Tb, Tvonky media serverom. Trenutno pored TVa imam ASRock-ov mini HTPC koji mi ide na živce jer me Windows Media centar hebe do besvjesti, a ni alternative mi se baš nisu pokazale puno boljima. Pored toga ima mali, ali super bučan ventilator. želio bih to zamijeniti.

Što mi možete preporučiti da preko žičane ili WiFi mreže cucla moju mediju (video pa i HD, glazbu i slike) i baca preko HDMI na TV ekran?
Da li bi Apple TV to mogao?
04.01.2011 | 01:00
Apple TV ne moze vuci datoteke sa NAS-a, nego mora sa Maca ili PC-a s instaliranim iTunesom. A da stavis neki Linux na taj ASRock i onda na to Boxee? Mozda bi ga to ubrzalo i stisalo...
13.02.2011 | 18:14
ja sam odlucio sutra otici kupiti apple tv,jer uskoro ce i holandija biti podrzana preko itunes-a.sad me zanima posto snimamo filmove preko torrenta,kako mogu avi fajlove staviti na apple tv.znam da moram preko itunes-a ali zanima me ima li kakav besplatan a dobar konvertor za mac os.
13.02.2011 | 20:11
Quick time 10
13.02.2011 | 23:47
imam qt 10 na mac-u ali ne mogu avi file otvoriti s njim.kako cu ga onda konvertovati?
13.02.2011 | 23:50
Stavi VLC taj otvara sve!
14.02.2011 | 00:11
Perian.Component to ti treba za avi na QT 10
14.02.2011 | 00:15
Radije ti poslušaj jzelka. VLC je puno bolji od QT. I pomoću njega možeš napraviti i konverziju, iako je sporo i manjkavo (nije tome namijenjen).
14.02.2011 | 00:18
imam vlc ali nisam nikad pokusao nesto konvertirati preko njega.bas cu veceras pokusati.
14.02.2011 | 00:23
evo snimio sam perian i mogu konvertovati za apple tv. hvala defou.pokusat cu i sa vlc-om pa cu vidjeti gdje brze ide.
14.02.2011 | 00:35
Ja se koristim QT + Perian i onda iz QT konvertiram u iTunse, prilikom čega me točno pita koji format želim (iPhone&iPad, Apple TV ili Computer) i dobra mi je stvar u tome ako imam titl koji je "ime filma.srt" automatski mi ga priljepi i sve onda to tak gledam prek Apple TV, dok mi iPhone app Remote služi kao daljinac. Ova konverzacija na mom iMac i5 traje cca 15 min.
Ovim se služim jer imam samo dva tri klika i film je na TV-U, no znalo mi se dogoditi da mi nije htio konvertirati ( doduše jako rijetko) al onda na snagu stupa VLC i taj melje sve pred sobom
14.02.2011 | 00:43
Ja bih ti za konverziju videomaterijala ipak predložio da probaš HandBrake. Ja ga koristim već neko vrijeme za konverziju DVD i DivX-a u format pogodan za iPad i AppleTV i jako sam zadovoljan.

Podržava veliku većinu video formata, subtitlove, višekanalni zvuk i ima već predefinirane formate za AppleTV kao i iUređaje i radi konverziju prilično brzo. Podržava i BluRay i DVD sa hard diska, a mislim čak i u ISO formatu.
14.02.2011 | 00:56
snimio sam i njega ,pa vidjet cu st aje nabolje i najbrze.goan, da li QT srt fajlove odmah prilijepi ili moram sam ljepiti.Sank kako to ide na handbrake.
14.02.2011 | 02:35
Mislim da sam se ipak zaletio, sorry Do sad sam uglavnom ripao DVD i jedan BlueRay i to radi savršeno, no probao sam sa DivX i SRT titlovima i jednostavno ih ne ubaci u video. Zapravo konvertira ok, samo što neće upržit subtitlove. Za AVI + SRT do sada sam koristio Air Video Server, ali to je druga priča.

Malo sam pogledao, ali nisam skužio kako konvertirati sa VLC? Ja imam VLC media player 1.1.7.
14.02.2011 | 09:11
Ja sam imao dvojbe, uzeti Apple TV ili nešto drugo. Odlučio sam se za WDTV Live. Podržava i diskove formatirane na OSX-u. Hoće vući sadržaj s drugih diskova (to ne koristim jer imam 2x1TB diskove na njemu). USB stick isto podržava. I najvažnije mi je što nema ventilator. Ova dva diska su isto bez jebivjetra i potpuna je tišina.
14.02.2011 | 09:15
Sank kaže:
Malo sam pogledao, ali nisam skužio kako konvertirati sa VLC? Ja imam VLC media player 1.1.7.

File / Streaming & Exporting Wizard
14.02.2011 | 10:42
smayoo kaže:
Sank kaže:

File / Streaming & Exporting Wizard

Hvala smayoo, očito je da mi je sinoć već bilo prekasno, pa nisam vidio tako očitu opciju na izborniku. Mislim da neću više do sitnih sati..
15.02.2011 | 13:13
dosao mi je apple tv,sad sam pokusao preko QT da film konvertujem sa avi-a ali mi pri izboru kaze da ne mogu na apple tv jer nije prepoznat.a vec asm slusao muziku sa itunes-a .znaci konektovan je na itunes samo nece filmove da prebaci.zasto?
15.02.2011 | 13:51
Sank kaže:
Ja imam NAS disk pun videa, glazbe i fotografija. Western Digitalov je sa gigabitnim mrežnim priključkom, 2Tb, Tvonky media serverom. Trenutno pored TVa imam ASRock-ov mini HTPC koji mi ide na živce jer me Windows Media centar hebe do besvjesti, a ni alternative mi se baš nisu pokazale puno boljima. Pored toga ima mali, ali super bučan ventilator. želio bih to zamijeniti.

Što mi možete preporučiti da preko žičane ili WiFi mreže cucla moju mediju (video pa i HD, glazbu i slike) i baca preko HDMI na TV ekran?
Da li bi Apple TV to mogao?

www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=320
15.02.2011 | 13:53
A što kažete na med8tor sa 2tb harda, da li je on bolji od apple TV?
15.02.2011 | 14:49
Osobno imam stari appleTV sa HDDom. Na njega spojen vanjski hard (da mogu prenositi svu multimediju).
Na appleTVu vrtim XBMC kao frontend (dosada nije bilo problema sa video formatima, titlove skida sam, moze se upravljati preko iphonea ili androida) te Transmission kao torrent klijent sa web pristupom.
Ovo u potpunosti zadovoljava nase potrebe za multimedijom doma.
15.02.2011 | 15:39
može se i staviti xbmc na atv2 i onda se može gledati šta god hoćete i od kud god hoćete!

xbmc.org/theuni/2011/01/20/you-asked-for...pletv2-ipad-iphone4/
15.02.2011 | 18:41
moze li mi ko reci kako da stavim xbmc na apple tv?
15.02.2011 | 22:08
pomoc.da li je moguce sa dva mac-a na tv filmove pustati?imam dva mac-a u kuci sa dva razlicita itunes accounta a izgleda da samo s jednog mogu filmove gledati na ATV-u.nije mi jesno jer an Atv-u u opcijama pise computers (mnozina).
15.02.2011 | 22:45
scarface32 kaže:
pomoc.da li je moguce sa dva mac-a na tv filmove pustati?imam dva mac-a u kuci sa dva razlicita itunes accounta a izgleda da samo s jednog mogu filmove gledati na ATV-u.nije mi jesno jer an Atv-u u opcijama pise computers (mnozina).

Koliko sam shvatio moze ukoliko na oba compa registriras oba itunes accounta (neznam da li si me shvatio pa ako ti se da probaj pogledati na discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2608335 ).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa