15.12.2010 | 13:03
S obzirom da nemam iPad, a namjeravao sam ga kupiti kada dodje legalnim putem u HR, medjutim kako sada stvari stoje izgleda da cemo mi Hrvati u potpunosti preskociti prvu generaciju iPada. Isti scenarij kao i sa iPhone. Sto nuzno i nije lose
Meni je za oko zapeo novi Air. Stvarno mi je tezak moj MBP za nositi svaki dan.
Zelim cuti vase cijenjeno misljenje, jer ovdje ima korisnika stvarno raznih profila i nacina gledista.
Da li je pametno kupiti iPad sada kada postoji Air??
Po meni, puno vise pluseva je na strani Air-a, pa bi volio da potrosite malo vaseg vremena i demantirate me ako sam u krivu...
1. Air je dovoljno mali i lagan da nije velik za nosenje uokolo, kao i iPad.
2. Dovoljno je snazan i brz da u vecini svakodnevnih stvari moze zamijeniti i glavno racunalo (naravno nece se raditi DTP i 3D na njemu) .
3. Posjeduje punokrvnu hardversku tipkovnicu na kojoj se moze brzo i ucinkovito tipkati i veca kolicina teksta.
4. Ipak je to laptop, kada ga stavite na krilo (stol, kauc, plazu...) on STOJI. Tj. ne treba mu nikakav naslon i tome slicno.
5. Vrti Flash.
6. Vrti sve "prave" aplikacije (glup naziv znam) kao i "racunalo broj 1" i sinkronizira se s njim.
7. Dovoljno mu je velika autonomija (pogotovo 13") da se ne mora cesto puniti.
Jedino sto mi istinski smeta je neosvijetljena tipkovnica

Iskreno mi je zao sto nema taj feature...
Mogu li zamoliti nekog vlasnika iPada da me razuvjeri?

Jer ja nisam uopce koristio taj gadget, tako da mozda imam krivo glediste zbog neupucenosti.
Hvala svima na komentarima i sugestijama.